به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات پژواک خرد معاصر درباره اهمیت انتخاب کامالا هریس توسط جوبایدن برای معاونت خود نوشت: جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، کامالا هریس سناتور ایالت کالیفرنیا را به عنوان معاون خود برگزیده است. هریس که از مادری هندی و پدری جامائیکایی است در صورت پیروزی بایدن، اولین زن سیاه پوست خواهد بود که سمت معاونت رئیس جمهور را در اختیار میگیرد. این انتخاب از چند جنبه قابل بررسی است.
ایالت کالیفرنیا یعنی ایالتی که هریس نمایندگی این ایالت را در سنا برعهده دارد ایالتی است که پیروزی بایدن در آن تضمینشده است بنابراین از بابت تبلیغات در یک ایالت خاص، انتخاب هریس مزیتی محسوب نمیشود. همچنین سیاهپوست بودن وی نیز تغییر چندانی در انتخابات ایجاد نمیکند چرا که پیش از این نیز درصد بالایی از جامعه سیاهپوستان آمریکا در این انتخابات به بایدن متمایل بودند.
آمریکا تجربه داشتن رئیسجمهوری سیاه پوست را داشته است بنابراین وجود معاون رئیسجمهوری سیاهپوست نمیتواند چندان شور انتخاباتی ایجاد کند البته شاید اندکی میزان مشارکت این بخش از جامعه را نسبت به انتخابات پیشین افزایش دهد. همچنین تجربه انتخابات 2016 نشان داده است که زن بودن یک نامزد انتخاباتی چندان مزیتی برای وی ایجاد نمیکند به خصوص آنکه تمایلات زنستیزانه همچنان در میان بخشی از رأیدهندگان وجود دارد.
از سوی دیگر انتخاب هریس به دلیل برخی مواضع وی همچون مخالفت با کاهش بودجه پلیس و قانونیشدن ماریجوانا و همچنین برخی روابط اقتصادی شبههبرانگیز وی با سرمایهداران با واکنش منفی رأیدهندگان چپگرای حزب دموکرات مواجه شده است. میتوان گفت بایدن با علم به اینکه با وجود رقیبی همچون ترامپ، چپگرایان در نهایت به وی رأی خواهند داد نیازی به انتخاب فردی که موجب ترس محافظه کاران شود ندیده است. از این نظر هریس را میتوان انتخابی بیحاشیه و بیخطر (safe pick) به حساب آورد.
از نظر مواضع سیاست خارجی نیز، هریس به بایدن و جناح به اصطلاح میانهرو حزب نزدیک است و مواضعی فراتر از برنامه حزب دموکرات در حوزه سیاست خارجی که اخیراً منتشر شد از وی قابل تصور نیست. حمایت از راهحل دو دولتی در قضیه فلسطین، تلاش برای پایان جنگ یمن با وجود تداوم حمایت از عربستان، استفاده از اهرم حقوق بشر و ایجاد ائتلاف با کشورهای همسو برای فشار بر چین و بازگشت ظاهری به برجام و فشار برای گفتگوهای منطقهای و موشکی در رابطه با ایران از آن جمله است.
البته انتخاب هریس از آن جهت مهم است که بسیاری، جو بایدن را رئیس جمهور گذار از دوران ترامپ ارزیابی میکنند که با توجه به سن بالای وی نمی توان بیش از یک دوره روی آن حساب باز کرد. بنابراین معاون وی به عنوان فردی مطرح میشود که احتمال دارد جای وی را به عنوان رئیسجمهور گرفته و در دوره بعدی انتخابات نیز خود به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح شود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.