به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ادارهکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، بهروز آقایی در جریان بازدید ابراهیم ویسی مدیرکل دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان از طرح توسعه بندر «شهید بهشتی» چابهار با تشریح اقدامات انجامشده و با یادآوری ظرفیتهای بندر چابهار، اظهار داشت: با ارائه تخفیفات ویژه در این بندر استراتژیک و مدرن، شرایط بینظیری پیشِروی صاحبان کالا و خطوط کشتیرانی کشورهای مختلف قرار گرفته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به راهاندازی خطوط لاینر کشتیرانی و تردد منظم آن در مسیر بندر چابهار، افزود: این مهم سبب ترغیب تجار و صاحبان کالا بهویژه بخش خصوصی افغانستان و هند برای صادرات و ترانزیت از طریق این بندر شده است.
بیشتر بخوانید:
وی با ابراز ارائه تخفیفات متقابل 40درصدی برای صاحبان کالا و خطوط کشتیرانی و افزایش رضایتمندی و استقبال آنها برای بهرهمندی از ظرفیتهای دروازه ملل، ادامه داد: تحقق صادرات کالاهای یخچالی، کاهش هزینه حمل دریایی و کانتینری و کاهش هزینه تمامشده جابهجایی کالا از دیگر مزایای راهاندازی این خطوط است.
آقایی بیان کرد: بهواسطه اقدامات انجامشده و تجهیزات و زیرساختهای بینظیر در بندر چابهار، صادرات کالاهای غیرنفتی از این بندر از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 95 درصد رشد داشته است. رشد 100درصدی صادرات کالاهای کانتینری و یخچالی در سال گذشته و تداوم آن در سال جاری، ورود هشت کشتی ترانزیتی گندم اهدایی هند به افغانستان طی پنج ماه گذشته، صادرات چهار کشتی صرفاً ترانزیتی افغانستان از طریق بندر چابهار در راستای توافقنامه سهجانبه هند، ایران و افغانستان از دیگر اتفاقات خوبی است که در این بندر بزرگ اقیانوسی شاهد آن هستیم.
بهگفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان تمامی فرایند برگزاری مناقصات بندر چابهار از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد) انجام میشود که این امر منجر به ابلاغ 18 فقره قرارداد در فضای رقابتی شفاف شده است.
ابراهیم ویسی مدیرکل دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: بهطور قطع دیدن اقدامات انجامشده از نزدیک و بازدید از ظرفیتهای ایجادشده، باعث درک بهتر از نحوه انجام امور و رسیدگی بهتر به آن میشود.
وی با تقدیر از اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در راستای توسعه زیرساختها و رونق تجارت، تصریح کرد: مجموع این اقدامات و ثمراتی که بههمراه داشته، نتیجه کار گروهی است که در این راستا بازرسیهای بِروز، زمینهساز پیگیری و پاسخگویی بهتر به نیازمندیهای دستگاههای نظارتی خواهد شد.