کد خبر 1120142
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۲
جزییات آخرین تغییرات قانون انتخابات ریاست جمهوری

سخنگوی کمیسیون امور داخی کشور و شوراها در مجلس جزییات آخرین تغییرات و اصلاحات اعمال شده به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخی کشور و شوراها در مجلس با بیان اینکه اعضای کمیسیون امور داخلی کشور اصلاحات قانون انتخابات ریاست جمهور را در آخرین نشست کمیسیون جمع بندی و نهایی کردند، گفت: در طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری برای ماده 35 قانون انتخابات، 9 مکرر در نظر گرفته شد که در خصوص شرایط دواطلبی ریاست جمهوری بود.

نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که در آخرین نشست کمیسیون بخشی از موضوع رجال سیاسی را اصلاح کردیم گفت: احراز شرایط رجال سیاسی را با شرایط زیر نهایی کردیم که به شرح زیر است:

 1- بهره مندی از اطلاعات لازم و قدرت تحلیل در خصوص مبنای شکل گیری نهضت امام خمینی و نظام اسلامی و استمرار آن، قسمت دوم که بخش پاسخگویی بود حذف شد.

2- تعهد و التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و درک و آشنایی نسبت به اصول این قانون و حدود صلاحیت ها و جایگاه قوای سه گانه و سایر نهادهای اساسی.

3-دارا بودن مواضع روشن و عملکرد شفاف در باره جریان های غرب گرا و واگرا و طرفداران نظام سلطه در کشور، در این مورد باید توضیح داد که نگاه ما در این بخش جامع و کامل بوده به هیچ وجه قانون سمت و سوی جریانی نبوده است.

4- شناخت و آگاهی عمیق نسبت به امور داخلی، منطقه ای، بین المللی و نیز قدرت تحلیل مسائل جاری و آتی مبتنی بر مبانی و معیارهای انقلابی از  قبیل حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور و عدم تعهد و گرایش به قدرت های سلطه.

5- سابقه تلاش همه جانبه در تامین و حفظ شهروندی و آزادی های قانونی و مشروع، وحدت ملی و تقویت آن، مصالح نظام اسلامی و منافع ملی و ترجیح آن به منافع شخصی، گروهی و حزبی، در بند 5 تبصره ای وجود دارد که تاکید می کند اخذ یا داشتن تابعیت یا اقامت دائم از کشورهای بیگانه توسط داوطلب، والدین، همسر و فرزندان از مصادیق عدم التزام و تعهد به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی تلقی می شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: در بحث ایرانی الاصل بودن، شرط مدیر و مدبر بودن همان نکاتی که در گذشته گفته شده بود جمع بندی و بدون اصلاح نهایی شد.

حدادی به تغییرات در ماهده  ماده 35 مکرر 7 اشاره کرد و گفت:  در این ماده آمد که در راستا احراز شرایط مقرر در اصل 115 قانون اساسی و نیز توانایی اجرای اصل 134 قانون اساسی مبنی بر مسئولیت رئیس جمهور در تعیین وضع و خط و مشی دولت داوطلبان ریاست جمهوری موظف هستند به هنگام ثبت نام برنامه مکتوب خود را که با اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و سیاست های کلی نظام در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مغایرت نداشته باشد ارائه کنند، برنامه مزبور باید به نحوی تنظیم شود که از لحاظ کمی و کیفی قابل ارزیابی باشد.

وی با بیان اینکه ماده 35 مکرر 8 بدون تغییر نهایی شد، به اصلاحات ماده 35 مکرر پرداخت و گفت: مکرر 9 تاکید دارد که داوطلبان ریاست جمهوری موظف هستند برای هر یک از حوزه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بین الملل، امنیتی- دفاعی هر کدام حداقل یک نفر به عنوان مشاوربه هنگام ثبت نام معرفی کنند، در صورت درخواست داوطلبان ریاست جمهوری ارزیابی برنامه آنها از طریق مصاحبه با مشاوران موضوع این ماده توسط شورای نگهبان می شود.

حدادی اظهار داشت: این مکرر دو تبصره دارد، در تبصره اول گفته شده است که معرفی مشاوران باید ملزم به رضایت نامه کتبی افراد معرفی شده باشد و هر فرد صرفا برای یکی از نامزدها می تواند به عنوان مشاور معرفی شود، در تبصره دو آمده در صورت معرفی داوطلب از سوی احزاب ملی یا جبهه های سیاسی موضوع قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی مصوب بهمن سال 94 داوطلب از معرفی مشاورین موضوع این ماده معاف خواهد بود.

وی گفت: در ماده 37 نیز آمده است کلیه افرادی که مسئولیت مستقیم درامر انتخابات ریاست جمهوری به صورت اجرا یا نظارت دارند در صورتی می توانند داوطلب انتخابات شوند که حداقل سه ماه پیش از ثبت نام از سمت خود استعفا کنند و درآن سمت شاغل نباشند. این مورد را قبلا نداشتیم. همچنین ماده 55 به این صورت اصلاح شد، وزارت کشور موظف است از طریق سامانه الکترونیکی امکانات ثبت نام از نامزدهای انتخابات و دسترسی همزمان شورای نگهبان به اطلاعات ثبت نام دواطلبان را فراهم کند، دواطلبان ریاست جمهوری باید ظرف 7 روز کاری از تاریخ انتشار شروع انتخابات به وسیله وزارت کشور به سامانه الکترونیکی انتخابات که از سوی وزارت کشور راه اندازی شده است مراجعه کنند.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون به پایان رسید و برای بررسی نهایی در صحن به هیات رئیسه مجلس ارسال شده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
    2 0
    حتما باید اصلاح طلبها کشور رو ویران میکردند تا این طرح تصویب بشه واقعا که....
    • شکست تحریف IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
      2 0
      راست میگه دیگه اگه هشت سال پیش قانون میذاشتید الان مملکت با مخ زمین نمیخورد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس