به گزارش مشرق به نقل از پانا، بازار بورس ایران در اولین روزهای سال 91 گام بزرگی را در جهت جذب نقدینگی برداشت اما تنها 5 هزار میلیارد تومان رشد در بورس رخ داد.
به عبارت دیگر بازار بورس از رشد 30 هزار میلیاردی نقدینگی در سال 90 توانست 5 هزار میلیارد تومان آن را جذب کند، بنابراین 25 هزار میلیارد تومان دیگر آن وارد کدام بازار شده است؟
محمدرضا رهبر به عنوان یکی از کارگزاران بازار بورس وضعیت بازار را مطلوب می داند و روند حرکت آن را صعودی می خواند، اما وی نیز معتقد است که عدم عرضه های اولیه در بازار باعث شده است که قیمت دیگر سهام ها رشد داشته باشد.
رهبر عرضه های اولیه را عامل رشد بازار بورس دانست و از سازمان بورس خواست تا در پذیرش شرکت ها در بازار اول به رونق بازار بیشتر کمک کند.
اما رشد 5 هزار میلیاردی بازار بورس را نمی توان واقعی دانست چرا که در سال گذشته نرخ تورم در کشور برابر با 20 درصد بود و این نرخ اگر بر ارزش سهام شرکت ها نیز اعمال شود در آن صورت بازار بورس باید نسبت به سال گذشته (که 120 هزار میلیارد تومان بود) به 144 هزار میلیارد تومان می رسید در حالی که اکنون 134 هزار میلیارد تومانی شده است.
بازار بورس در تعداد استفاده کنندگان از منابع بورس و همچنین در تعداد سرمایه گذاران بورس طی سال گذشته رشد داشته است، اما این میزان رشد جواب قانع کننده ای برای نقدینگی موجود در کشور نیست.
زمانی که وزیر اقتصاد بارها و بارها از لزوم تغییر رونش تامین مالی در کشور از بانک محوری به سوی بورس محوری سخن می گوید لازم است تا در این خصوص اقدامی نیز صورت گیرد ، اما در 2 سال گذشته عملکرد خصوصی سازی به شدت کاهش یافته است و عرضه های اولیه در بازار رو به کاهش گذاشته است.
در سال "تولید ملی، حمایت ازر کار و سرمایه ایرانی " لازم است تا مسوولین از حوزه شعار دادن خارج شده و به عملگرایی بپردازند تا تولید برای ادامه حیات خود بتواند از منابع تضمینی و ارزان قیمت استفاده کند.
کد خبر 112561
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۴
- ۰ نظر
- چاپ
در حالی 350 هزار میلیارد تومان نقدینگی در بازار ایران سرگردان شده است که بازار بورس به عنوان مهمترین تامین کننده مالی صنایع توان جذب این میزان نقدینگی را ندارد.