به گزارش مشرق، اوایل سال جاری و در حالی که مسعود سلطانی فر سردرگم از اتفاقات غیرمعمول در دو باشگاه زیر دستش مستأصل مانده بود تا با آن همه بلبشو در فاز مدیریتی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال و یا سرمربیگری هر دو تیم چه کند، موضوع ورود به مبارزه با فساد در فوتبال را مطرح کرد.
در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری بود که وزیر ورزش با انشای نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر اطلاعات خواستار برخورد جدی و رسیدگی به ورود واسطه ها در فوتبال شد! اقدامی که البته در همان برهه به شدت مورد انتقاد اهالی ورزش به ویژه فوتبال قرار گرفت. سئوال کارشناسان این بود که مگر وزارت ورزش حراست نداشته که وزیر برای رسیدگی به این موضوع ساده می توانسته با سئوال و جواب کردن مدیران باشگاه ها مو را از ماست بکشد، سراغ نیروهای اطلاعاتی رفته است؟
وزیر ورزش که قصد داشت با این اقدام خود حس دلسوزی اش نسبت به اتفاقات جاری در فوتبال را پررنگ جلوه بدهد به نوعی حراست وزارتخانه خودش را هم ناتوان جلوه داد! حراستی که در این سالها سه بار رؤسایش را به مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس منصوب کرده است.
به ویژه آنجا که در نامه نوشت:
"از آنجایی که مدتی است عوامل نامشخص و غیررسمی تحت عنوان واسطه در انتقال ورزشکاران خارجی به کشور روابط ناسالمی را ایجاد کرده و موجب بروز مشکلات زیاد و فعالیت غیر قانونی و عوارض حقوقی و مالی برای باشگاه های مختلف ورزشی و به ویژه فوتبال شده اند، از جنابعالی (سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات) و مجموعه خدوم و پرتلاش وزارت اطلاعات درخواست می نمایم مانند همیشه یاور مردم و ورزش کشور بوده و دستورات لازم را به عوامل ذیربط صادر نمایید تا سریعاً با اقدامات غیرقانونی و بحران آفرین دلالان در ورزش (به ویژه رشته فوتبال) که موجب خدشه به اعتبار و پیکره ورزش کشور شده است، برخورد لازم و قانونی صورت گیرد و ریشه این کار خشکانده شود".
بیشتر بخوانید:
پشت پرده پرداخت بدهی کلان سرخابیها چه بود؟
این درخواست درست زمانی مطرح شد که مدیران باشگاه استقلال به شدت تحت تأثیر ماجرای بازگرداندن آندره آ استراماچونی در اوایل زمستان ۱۳۹۸ تحت فشار بودند و از طرفی شب عید ۱۳۹۹ (اسفند پارسال)شکایت وینفرد شفر و پسر و دستیارانش در استقلال هم از راه رسید! علی فتح اله زاده از مدیرعاملی استعفا کرد و سعادتمند با یک عالمه وعده تازه از راه رسیده بود.
به هر شکل این مددخواهی سلطانی فر از سربازان گمنام امام زمان(عج) انجام شد، غافل از اینکه خیلی از همان واسطه هایی که مسعود سلطانی فر برای برخورد با آنها تقاضای کمک داشت از رفقای گرمابه و گلستان مدیران منصوبش در باشگاه های استقلال و پرسپولیس بودند یا هستند و یا حداقل در بستن تیم مد نظر سرمربیان سرخابی پایتخت نقشی جدی و مهم را ایفا می کردند.
هنوز از یاد نبرده ایم مهدی رسول پناه در ویدیوی لو رفته صحبتهایش با دو خبرنگار، چطور درباره دلالی که با یحیی گل محمدی در یارگیری فصل بیستم همکاری می کرده یاد می کرد! یا دو مدیربرنامه ای که در طبقه بیست و سوم هتل آزادی مشغول عقد قراردادهای ۱۱ تا ۱۳ میلیاردی بازیکنان جدید استقلال بودند. بازیکنانی که برای تیم بدون سرمربی استقلال توسط احمد سعادتمند جذب شدند! طبقه ای به گفته نزدیکان به استقلال، ایجنتها در همانجا میز مجزا برای رسیدگی به امور نقل و انتقالاتی شان داشتند.
در واقع اگر این روزها خبری منتشر شده که چند مدیر، مربی لیگ برتری و دسته یکی فوتبال تحت نظر مأموران اطلاعاتی هستند که چرا ارقام قراردادها تا این حد افزایش غیرمعمول داشته تحقیقات گسترده ای صورت گرفته، قطعا به نوعی مدیران منصوب وزیر ورزش را هم شامل می شود.
ایجنت هایی که فارغ از فشار مالی که در این اوضاع اقتصادی کشور به باشگاه های لیگ برتری یا دسته یکی برای سرپا ایستادن و تیمداری می آید، رقم بازیکن یک میلیاردی را به ۴ و بازیکن ۶ میلیاردی را به ۱۳ میلیارد تومان افزایش دادند و بهانه شان هم گران شدن قیمت دلار و یورو در داخل بوده است! همان هایی که در شهریور و مهر امسال چند ستاره لیگ برتری را راهی قطر یا لیگ های درجه سه اروپا کردند تا در برخی موارد حتی بازیکن رودرروی باشگاه و هوادارانش هم بایستد! به این بهانه که اگر در ایران بمانند ضرر می کنند.
شاید در این بین برخی باشگاه های خصوصی مانند گل گهر سیرجان، آلومینیوم اراک، مس رفسنجان، تراکتور، ماشین سازی تبریز، ذوب آهن، سپاهان، شهر خوردو و یا نساجی به ظاهر و یا واقعا خصوصی باشند و پرداخت ارقام ۱۰ تا ۱۳ میلیاردی را از بودجه شخصی و مستقل خودشان بدانند ولی مجموعه هایی که منتسب به وزارت خانه های ورزش، صنعت یا نفت هستند از این قاعده مستثنی نیستند و باید درباره چرایی قبول پرداخت چنین ارقامی توضیح بدهند.
البته گل سرسبد این قبیل باشگاه ها هم استقلال و پرسپولیس هستند که در این زمینه اینقدر زیاده روی داشته اند که این روزها یکی از این دو باشگاه مجبور شده بازیکنانش را دعوت به تخفیف دادن کند! جلساتی که این روزها در باشگاه استقلال برای کاهش رقم قرارداد بازیکنان تشکیل می شود کاملا مرتبط با همین موضوع است.
کاملا مشخص است مدیران غیرفوتبالی منصوب وزارتخانه ها که با چند و چون کار در این فضا آشنایی ندارند صفر تا صد کار را به دلالها سپرده و خود تنها در لحظه عکس انداختن گوشه پیراهن باشگاه را می گیرند تا سری بین سرها بلند کرده و مشهور شوند. افرادی که در بدترین حالت خودشان را برکنار شده از سمت مدیرعاملی باشگاه می بینند و تعهد باقی مانده را برای مدیر بعدی باقی می گذارند اما با شهرتی وصف نشدنی در جای جای ایران خود را چهره ای شناخته شده می دانند. مانند زمانی که سعادتمند در برنامه ورزش و مردم در واکنش به این سئوال مجری که پرسید نمی توانستید پنهانی به ایتالیا بروید، گفت: "نمی توانستیم قبل از دربی پنهانی به ایتالیا برویم چون وقتی در فرودگاه راه می رویم همه ما را می شناسند.