کد خبر 1144359
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۴
سیمان

مشاهدات از بازار سیمان حاکی از آن است که قیمت بازار این محصول مهم با قیمت کارخانه آن اختلاف بسیار زیادی دارد تا جایی که بعضا تا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت را شاهد هستیم.

به گزارش مشرق، سیمان از مواد اولیه مهم در صنعت ساختمان است که هرگونه تغییری در قیمت آن تأثیر مستقیم بر قیمت سازه‌های مورد نیازاین صنعت از جمله بتن و تیرچه دارد. 

جایگاه رو به بهبود ایران در این صنعت طی چند سال اخیر باعث شده میزان تولید این محصول از نیاز داخل پیشی بگیرد و این امر زمینه صادرات سیمان را فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید:

آغاز بازارگردانی ۱۰ شرکت پتروشیمی در بورس

بررسی هزینه‌های تولید سیمان نشان می‌دهد که حدود ۷۵ درصد بهای تمام شده صنعت سیمان را هزینه‌های سربار (هزینه پاکت و بسته بندی، استهلاک، تعمیر و نگهداری، برق، سوخت)، ۲۰ درصد هزینه مواد اولیه و ۵ درصد هزینه را دستمزد تشکیل می‌دهد.

نهم تیر امسال بود که انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در بخشنامه‌ای اعلام کرد که با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت قیمت سیمان تیپ یک ۲۰ درصد افزایش می‌یابد و به این ترتیب قیمت هر تن سیمان پاکتی تیپ یک حداکثر ۲۶۸ هزار تومان تعیین شد.

بیشتر بخوانید:

گرانی سیمان با گرانی پاکت سیمان/افزایش قیمت سیمان حوزه مسکن را تحت تأثیر قرار می‌دهد

افزایش قیمت بعدی سیمان در نتیجه افزایش قیمت پاکت رقم خورد و با افزایش قیمت پاکت از ۵۰۰ تومان در سال گذشته به حدود ۳ هزار تومان در سال جاری ۵۰ هزار تومان به قیمت هر تن سیمان افزوده شد.

این موارد تنها افزایش قیمت‌های رسمی سیمان در سال جاری بوده‌اند که مسؤولان انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان آن‌ها قانونی دانسته‌اند اما بررسی‌های خبرنگار  در استان‌های مختلف نشان می‌دهد قیمت این محصول درب کارخانه اعدادی بیشتر از ۳۱۰ تا ۳۲۰ هزار تومان است.

قیمت سیمان در بازار چقدر با قیمت درب کارخانه تفاوت دارد؟

در گفت‌وگو با کارشناس فروش شرکت سیمان سپاهان قیمت هر تن سیمان تیپ یک (بدون لحاظ کرایه حمل) ۳۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شد و برای خریدار باید با در دست داشتن پروانه ساخت و کارت ملی برای دریافت سیمان مراجعه کند.

ناصر محمدی، رئیس اتحادیه مصالح‌فروشان اصفهان  اظهار کرد: قیمت هر تن سیمان پاکتی تیپ یک هر تن ۳۴۳ هزار تومان و تیپ دو هر تن ۳۴۸ هزار تومان است که این قیمت‌ها بدون لحاظ کرایه حمل و نقل است.

بررسی‌های میدانی خبرنگار در سطح شهر اصفهان و گفت‌وگو با فروشندگان حکایت از افزایش قیمت در ماه‌های اخیر است، یکی از فروشندگان در این رابطه عنوان کرد: سیمان پاکتی تیپ ۲ تا ۱۱ تیر امسال هر تن ۲۳۰ هزار تومان بود و پس از آن به تنی ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت اما در چند روز قبل قیمت هر تن سیمان پاکتی تیپ ۲ به ۳۵۰ هزار تومان رسیده است.

وی با اشاره به این که قیمت سیمان تیپ یک در هر پاکت ۵۰۰ تومان کمتر از سیمان تیپ ۲ است، تصریح کرد: قیمت سیمان فله‌ای بعد از ۱۱ تیر تنی ۲۴۰ هزار تومان بود و در روزهای اخیر به ۲۵۰ تومان رسید و افزایش قیمت سیمان پاکتی به دلیل افزایش قیمت پاکت بوده است.

پیگیری‌های خبرنگار  نیز وضعیت مشابهی را در این استان نشان داد. بر این اساس قیمت هر کیسه سیمان در درب کارخانه‌های آذربایجان شرقی ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان که با سود یک هزار تومانی سود عامل و هزینه‌های تخلیه و بارگیری حمل و نقل حدود ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان می‌رسد اما متاسفانه در بازار در صورت پیدا شدن سیمان از ۳۸ هزار تا ۴۰ هزار تومان است.

طبق بازدید میدانی خبرنگار از فروشندگان و مصالح فروشی‌های کوچک و عمده فروشی‌ها؛ قیمت خرید هر پاکت سیمان از درب کارخانه‌های سیمان کیاسر یا نکا حدود ۱۷ هزار تومان، قیمت خرید سیمان از خرده‌فروشی‌ها در مصالح‌فروشی‌های شهر ساری ۲۴ هزار تومان و قیمت هر پاکت سیمان در غرب استان حدود ۳۲ هزار تومان است. 

یکی از کارگران کارخانه سیمان نکا می‌گوید: ما سیمان را درب کارخانه با قیمت هر پاکت ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان تحویل می‌دهیم ( این قیمت درب کارخانه سیمان کیاسر حدود ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان است) عاملان فروش به‌صورت عمده سیمان را خریداری می‌کنند و با احتساب هزینه‌های حمل قیمتی را برای فروش تعیین می‌کنند.

وی اضافه می‌کند: در تعیین قیمت سیمان در مقصد، مسافت حرف اول را می‌زند به این معنا که رانندگان در زمان تحویل سیمان کرایه پشت کارتی دریافت می‌کنند! و این موضوع موجب افزایش قیمت تمام شده این محصول می‌شود.

میرمحمد سیدی متخصص و مدیر یکی از کارخانه‌های دانش بنیان سیمان در استان مرکزی نیز گفت: در حال حاضر سیمان پاکتی با قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در درب کارخانه به فروش می‌رسد، این درحالی است که حدود ۴ هزار تومان این مبلغ تنها هزینه پاکت سیمان است، تولیدکننده سیمان باید ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نقدا برای خرید پاکت سیمان پرداخت کند که این مبلغ اگر تبدیل به سیمان شود خروجی ۲۵ روز تولیدکننده خواهد بود.

سیدی افزود: نرخی که برای سود مصالح فروش در نظر گرفته شده، ۷ درصد است، در حالی که اداره دارایی ۱۵ درصد سود شناسایی می‌کند و مالیات می‌گیرد، ضمن اینکه ۳ تا ۴ هزار تومان هم هزینه حمل یک پاکت سیمان است، کارگری که اقدام به تخلیه بار می‌کند به ازای هر پاکت ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان دستمزد می‌گیرد و این هزینه‌ها موجب شده که سیمان با قیمتی بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان (بسته به انصاف فروشنده) به دست مصرف کننده برسد.

وی خاطرنشان کرد: در هنگام تخلیه بار نیز به دلیل اینکه گاها ماشین‌های سنگین در طول روز اجازه ورود به داخل شهرها را ندارد و یا با طرح ترافیک مواجه می‌شود، ناچار هستند هزینه تخلیه شب را که ۳۰ درصد اضافه‌تر است، آن را هم پرداخت کنند.

حمل و نقل سیمان هزینه‌بر است

یک فروشنده مصالح ساختمانی نیز با اشاره به هزینه‌های حمل و نقل و تخلیه سیمان می‌گوید: حمل و نقل سیمان هزینه‌بر است و فروشنده باید هزینه‌ای را بابت حمل و نقل و تخلیه بار به دلال بدهد که این مسئله موجب افزایش قیمت‌ از درب کارخانه تا مصرف شده است.

مراد شمسی افزود: صنعت سیمان با زندگی آحاد جامعه سر و کار دارد هم‌اکنون علاوه بر کارگران فعال در معادن و واحدهای تولیدی، عده‌ بسیاری به‌صورت غیرمستقیم از این صنعت امرار معاش می‌کنند، هرچه برای رونق و شکوفایی این صنعت بهتر برنامه‌ریزی شود، به سود تولیدکننده و مصرف‌کننده است.

وی ادامه داد: از همه این مسائل که عبور کنیم، یکی از چالش‌های جدی این است که به دلیل نبود نظارت هر فروشنده و دلالی به هر میزان که بخواهد پاکت سیمان را به فروش می‌رساند، هیچ برخوردی هم با این افراد نمی‌شود، امروز قیمت یک پاکت سیمان از ۲۳ هزار تومان تا ۵۰ هزار تومان در برخی شهرها متغیر است و هیچ دلیل و توجیهی بر آن وجود ندارد.

ورود کمیسیون اصل ۹۰ به ماجرای قیمت سیمان در بازار

الهام آزاد، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در این رابطه عنوان کرد: پرونده‌ای در این کمیسیون مطرح بود که بر اساس آن تولیدکنندگان سیمان در تأمین مواد اولیه مشکل داشتند و ماشین‌هایی که خریداری کرده بودند در گمرک مانده بود.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قرار بود سیمانی‌ها صد دستگاه ماشین سنگین استوک که حدود ۳ سال کار کرده بودند وارد کنند اما به دلایل بی‌اساس این خودروها در گمرک مانده‌اند و اجازه استفاده از آن‌ها داده نمی‌شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
    1 0
    باید مردم از طریق اپلیکیشن هایی سیمان را خریداری کنند که به طریق عمده از کارخانه می خرند و به شکل خرد میان مردم توزیع کنند و با گردش مالی سود کنند و دست دلالان کوتاه شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس