نخستین نشست بررسی پیشرفت تولید واکسن کرونا در ایران برگزار شد

نخستین نشست بررسی پیشرفت تولید واکسن کرونا با حضور نمایندگان ارشد سازمان جهانی بهداشت در منطقه و نماینده این سازمان در تهران، وزیر و مقام‌های وزارت بهداشت ایران بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش مشرق، در این برنامه که در محل نمایشگاه دائمی ستاد اجرایی فرمان امام برگزار شد، آخرین دستاوردهای محققان ایرانی درخصوص پلتفرم‌های ساخت واکسن از جمله ۶ پلتفرم اختصاصی بخش دارویی ستاد اجرایی فرمان امام مورد بررسی قرار گرفت و محققان دراین خصوص با یکدیگر به تبادل اطلاعات پرداختند.

سعید نمکی وزیر بهداشت دراین مراسم ضمن تقدیر از برگزاری این مراسم به همت ستاد اجرایی فرمان امام گفت: به زودی ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در ساخت واکسن کرونا در جهان شناخته خواهدشد.

بیشتر بخوانید:

موفقیت ستاد اجرایی فرمان امام در ساخت پلتفرم واکسن کرونا

وی افزود: پلتفرم واکسن در چندشرکت ایرانی ازجمله در بخش دارویی ستاد اجرایی فرمان امام فاز اول و دوم را با موفقیت پشت سرگذاشته و درحال گذراندن فازسوم هستند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: از سازمان جهانی بهداشت انتظار داریم ما را که در اوج تحریم‌های ظالمانه، قدمهای بزرگ علمی دراین خصوص برداشتیم را حمایت کرده وبا تسریع بخشیدن در مراحل نهایی، به تولید واکسن درایران و توزیع آن در منطقه کمک کند.

وی افزود: بخش‌های متعددی در ایران از جمله معاونت علمی ریاست جمهوری، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام و شرکتهای دانش بنیان به طور شبانه‌روزی مشغول تحقیق بر روی واکسن هستند.

وزیر بهداشت با بیان این‌که این‌مژده را داده‌ایم که در ساخت واکسن گام بزرگی برداشته شده افزود: از ۱۲ شرکت ما ۸ شرکت مراحل موثری دارند و ۴ شرکت بزودی وارد مراحل تست انسانی میشوند.

در ادامه این برنامه نمایندگانی از ۶ شرکت ایرانی که پلت‌فرمهای آنان درخصوص واکسن کرونا مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته، به بیان دستاوردهای خود درخصوص مراحل مطالعاتی ساخت و آزمایش و تست واکسن کوید۱۹ پرداختند.

در بخشی از این برنامه احمد المنظری، مدیرکل منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در ارتباطی ویدئوکنفرانسی گفت: همه ما از شنیدن موفقیت‌های علمی محققان ایرانی شگفت‌زده شدیم.

وی افزود: در چندین کشور دنیا از روشهای گوناگونی برای ساخت این واکسن تحقیقات علمی درحال انجام است اما یکی از روشهایی که در ایران درحال پیگیری است ، کاملا جدید و منحصربه فرد است و امیدواریم محققان این شرکت ازطریق سلولهای بنیادین و سلول درمانی بتوانند به توفیقات نهایی دست پیدا کنند.

کریستوف هملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در تهران نیز در بخش دیگری از این مراسم ضمن قدردانی از برگزاری این جلسه، گفت: از پیشرفتهای علمی و دارویی در ایران خوشحالم و اینکه می‌بینم در ایران از همه روشهای و پلت‌فرمها برای ساخت واکسن کوید ۱۹ استفاده می‌شود، نشانه آن است که ایجاد محدودیت‌های سیاسی تأثیری در مسیر پیشرفت علمی ندارد.

هملمن افزود: شرایط ویروس کرونا به گونه‌ای است که فعلا نمی‌شود منتظر واکسن کرونا طی یکی دوماه آینده بود و لذا اصلی‌ترین کاری که همه باید بکنند ، قطع زنجیره انتقال از طریق تردد و ملاقاتهای کمتر و رعایت مسائل بهداشتی شخصی است.

وی خاطرنشان کرد: مشتاقم از دستاوردهای دارویی و مطالعاتی محققان ایرانی از نزدیک بازدید کنم و شاهد تکرار اینگونه جلسات باشم.

بیشتر بخوانید:

خبر جهانپور درباره واکسن‌های ایرانی ⁧کرونا⁩

حمیدرضا جمشیدی رئیس هیات مدیره گروه دارویی ستاد اجرایی فرمان امام نیز در پایان این برنامه گفت:به دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تمام بخشهای این ستاد برای مقابله با ویروس کوید ۱۹ و حمایت از مردم در برابر این بیماری و رفع خلأها و کمبودها بسیج شده‌اند و تولید واکسن هم یکی از اقداماتی است که در مجموعه دارویی ستاد از ۶ طریق و به صورت شبانه‌روزی و بی‌وقفه درحال پیگیری است و به مرحله نهایی بسیار نزدیک شده و درصورت حمایت وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت میتواند در رسیدن به قدم پایانی تسریع پیدا کند.

وی افزود: امید داریم واکسن اثر بخش و بی‌خطر را به جامعه ارائه کنیم و مایه دلگرمی چشمان منتظر انسانی‌هایی که منتظر تلاش محققان ما در ایران و منطقه هستند باشیم.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • احمد (فرهنگی) IR ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    1 0
    از مسئولین محترم تقا ضا دارم در صورت کشف واکسن کرونا به فضل الهی اطلا عات آن را در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار ندهند زیرا این نهاد زیر نظر سیا و سازمان های صهیو نیست ها کار می کنند اطلا عات دانشمندان کشورعزیز مان را می دزدندوبه نفع خودشان مصادره می کنند .پس لازم هوشیار باشیم
  • IR ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    0 0
    اگر تا چند روز بعد تولید نکند ارزش ندارد ادامه دادن چون عقب افتاده اند و دارو تولید شده. تمام مواد وارداتی است و موازی کاری است و دستمزد پزشک در ایران حداقل 20 برابر امریکا و اروپاست. بهتره روی این مورد کار نکنند. پزشک برای همین از ایران مهاجرت نمیکند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس