به گزارش مشرق، حسین ذوالفقاری باحضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما درباره طرح ویژه کرونایی با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع کرونا در کشورمان حدود ۹ ماه میگذرد، افزود: در طول این مدت اقدامات متعدد آموزش، بهداشتی، درمانی و محدودیتی انجام شد.
وی ادامه داد: روند افزایشی بیماری ایجاب کرد که اقدامات همه جانبهای در ۷ محور انجام شود که یکی از آنها طرح مدیریت هوشمند محدودیتها متناسب با وضع بیماری است.
وی گفت: طرح جدید محدودیتهای ویژه کرونایی جایگزین طرحهای قبلی میشود این طرح محدود به دو هفته نیست بلکه متناسب با وضع بیماری در شهرهای کشور ادامه مییابد تا وضع از قرمز، نارنجی و زرد به عادی برگردد.
ذوالفقاری با بیان اینکه پایه طرح جدید محدودیتهای ویژه کرونایی، شهرمحور است و استان محور نیست، افزود: چنانچه شهری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در روز ۴ نفر بستری به علت بیماری کرونا داشته باشد، وضع این شهر زرد و اگر ۶ نفر بیشتر داشته باشد نارنجی واگر به ۱۰ نفر برسد وضع آن شهر، قرمز اعلام میشود.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: در هر دوشنبه وضع شهرها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعلام میشود و با این اعلام، به صورت خودکار و بدون ابلاغ جدی، متناسب با وضع آن شهر، محدودیت ها، اعمال میشود.
ذوالفقاری افزود: براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۶۰ شهر در وضع قرمز، ۲۰۸ شهر در وضع نارنجی و ۸۰ شهر در وضع زرد هستند.
وی گفت: در مورد ترددها براساس این طرح، ورود افراد غیر بومی به شهرهای در وضع نارنجی و قرمز ممنوع است و افراد ساکن این شهرها هم اجازه ورود به شهرهای دیگر را ندارند.
وی ادامه داد: اگر افراد غیر بومی وارد شهرهای با وضع نارنجی شوند در صورت مشاهده در هر ۲۴ ساعت ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند و اگر وارد شهرهای با وضع قرمز شوند در هر ۲۴ ساعت یک میلیون تومان جریمه میشوند.
ذوالفقاری گفت: افرادی که در داخل شهر تهران هستند به هیچ شهری در سطح کشور نمیتوانند بروند.
رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وضع نارنجی، مشاغل اضطراری مانند آتش نشانی دورکاری ندارند و حضور فقط یک سوم کارکنان شامل حال آنها نمیشود، اما بقیه دستگاهها که امکان دورکاری دارند حضور کارکنان تا یک سوم در وضع زرد امکان پذیر است و در وضع نارنجی، تا یک دوم و در وضعیت قرمز تا دو سوم عدم حضور را میتوانند داشته باشند.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه برای اعمال این محدودیت ها، ضمانت اجرایی در نظر گرفته شده است، افزود: اگر چنانچه مدیران دستگاهها و مسئولان مربوط، این محدودیتها را رعایت نکنند مجازات میشوند.
وی با اشاره برخی رفتارهای تبعیض آمیز در مورد کارکنان رسمی و غیر رسمی اضافه کرد: مقررات و محدودیتها در مورد برخی نیروهای شرکتی و خدمات اعمال نمیشود و آنها از این نظر گله مندند و مسئولان باید به این مسئله دقت و مراقبت کنند اگر گزارشی مبنی بر نقض مقررات و محدودیتها داده شود، آن مسئولان خاطی، مجازات میشوند.
ذوالفقاری گفت: افراد میتوانند تخلفات را به سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا به کمیته امنیتی و اجتماعی وزارت کشور گزارش کنند.
وی افزود: محدودیتهای ویژه کرونایی باید بدون تبعیض در ادارات مراکز و بازرگانی، مراکز آموزشی، مراکز فرهنگی اجتماعی انجام شود.
معاون وزیر کشور: لزوم در نظر گرفتن امتیازات ویژه برای برخی کارکنان دولترئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای کارکنان سازمان ها و دستگاه هایی مانند صدا و سیما، مخابرات، نیروی انتظامی و بیمارستان ها که در هر شرایطی ضرورت دارد در محل کار خود حضور داشته باشند نسبت به دیگر کارکنان باید تفاوت و امتیازی قائل شد.
حسین ذوالفقاری گفت وگوی ویژه خبری با تاکید بر اینکه دستگاه ها و سازمان ها باید امتیازهایی را برای این گونه کارکنان در نظر بگیرند, افزود: این گونه نباشد که تعدادی از کارکنان همیشه در شرایط اضطراری از امتیاز کاهش ساعت کار بهره مند باشند اما برخی از این امتیازات, محروم باشند.وی گفت: همه دفاتر کار شرکت هایی که برای مشاغل گروه یک ویژه کرونایی فعالیت دارند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی می توانند باز باشند.
ذوالفقاری افزود: با هماهنگی وزارت صمت و اتاق اصناف، بسته حمایتی لازم برای دوران محدودیت های ویژه کرونایی در نظر گرفته شده و به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شده است.
وی اضافه کرد: محدودیت های ویژه کرونایی در صورت ادامه وضع قرمز، زرد و نارنجی شهرها تا زمانی که به وضع عادی برگردند ادامه می یابد.
رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر جدی بودن خطر شیوع بیماری کرونا، گفت: هر سه دقیقه یک ایرانی به علت این بیماری جان خود را از دست می دهد.
ذوالفقاری ادامه داد: باید همه پای کار بیاییم و در غیر این صورت همه گیری این بیماری, گسترش و وضع بیماری بدتر, شرایط سخت تر و ضرر و زیان کسب و کارها هم بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مسئولان دستگاه ها و سازمان های دولتی از حداقل های مقررات بهداشتی آگاه نیستند و به خودشان زحمت نمی دهند بخشنامه ها را بخوانند, افزود: نتیجه این بی توجهی ها این شده است که فوتی های روزانه ناشی از بیماری کرونا از 30 نفر در اردیبهشت به 480 نفر برسد.
آقای ذوالفقاری درباره نحوه قرنطینه بیماران کرونایی گفت وزارت بهداشت معتقد است بسیاری از قرنطینه های خانگی موجب سرایت بیماری به دیگر اعضای خانواده می شود. او با اشاره به اینکه از نظر وزارت بهداشت بهترین قرنطینه، قرنطینه های خارج از منزل و به صورت اتاق مجزاست گفت: هتل ها, مهمانسراها و آسایشگاه های نیروهای مسلح و محل های اقامتی وزارت ورزش از جمله طرح و روش قرنطینه برای بیماران است که ارائه شده است .