به گزارش مشرق، سعدالله زارعی استاد دانشگاه، کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس در گفتوگو با تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره بهضرورت برگزاری دوسالانه ارزیابی و انتخاب آثار پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت اظهار کرد: برگزاری این جشنوارهها فرصتی برای شناسایی ظرفیتها و استعدادهای موجود در این حوزه است.
وی افزود: یک پژوهشگر ممکن است در کتابخانه یا محدوده پژوهشی خودش به دستاوردی رسیده و بر اساس آن کتاب یا مقالهای را نوشته باشد؛ فرصت برگزاری جشنواره این امکان را به وی میدهد که اثر و دستاورد خود را در معرض داوری و سنجش قرار دهد و بدین ترتیب اثرش میدان و جلوه وسیعتری پیدا کند که میتواند برای همگان، بهویژه نخبگان، مفید و قابلاستفاده باشد.
زارعی با تأکید بر تأثیر فراوان برگزاری چنین دوسالانهای بر روند پژوهش در حوزه دفاع مقدس، تصریح کرد: از آنجاییکه این جنگ 8 ساله و مقاومت دلیرانه ملت ایران، جنبه الگودهی برای نسلهای جدید کشور، بلکه ملتهای دیگر دارد، بنابراین دشمنان زیادی هم دارد که سعی میکنند با تحریف و ابهام و شبهه افکنی در خصوص این دوران طلایی اثرات مثبت و سازنده آن را خنثی کنند.
وی افزود: دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی میتواند نشان دهد که اگر یک جبهه ضد دفاع مقدس شکلگرفته است، در مقابل، جبهه قوی و کنکاش کنندهای هم وجود دارد که میتواند پاسخگوی هر شبههای در خصوص دفاع مقدس باشد و نشان دهد که هر برههای از دفاع مقدس از پشتوانه قوی علمی امروزی برخوردار است.
این پژوهشگر دفاع مقدس در ادامه با تأکید بر اهمیت این جشنوارهها در فراهمسازی نظام جامع موضوعات پژوهشی در حوزه دفاع مقدس اظهار کرد: درصورتیکه ستاد برگزاری این دوسالانه بتواند با بررسی آثار ارائهشده به دبیرخانه ستاد، خلأهای حوزه پژوهشی را به لحاظ روشی، ساختاری، الگو، اصول و تاکتیکها دنبال کند و پیشنهاداتی را ارائه دهد، میتوان امیدوار به تحقق این مهم و «فراهمسازی نظام جامع موضوعات پژوهشی در حوزه دفاع مقدس» بود.
زارعی با اشاره بهضرورت پژوهش در حوزه دفاع مقدس خاطرنشان کرد؛ در تاریخ تحولات سیاسی اجتماعی ایران از ابتدا و قبل از وقوع انقلاب اسلامی، هیچ موضوعی بهاندازه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اهمیت نداشته است.
وی با اشاره به جنگهایی که در طول این دوران بین ایران و دیگر دولتها و قدرتها رخ داده است، اظهار کرد: اکثر این جنگها جنبه ارزشی نداشته بلکه بعضاً در جهت کشورگشایی و یا در جهت تحقق امیال قدرتهای دیگر رخ داده است.
زارعی گفت: دفاع مقدس 8 ساله ما شکل عاشورا گونه دارد. همانگونه که با پایان حماسه عاشورا، اثرات و پیامدهای ارزشی و الهی این قیام تا بدین روز تمام نشده، با پایان جنگ تحمیلی نیز، چشمه جوشان معنویت و قداست این مقاومت مقدس تمام نشده و هنوز ثمرات و آموزههای ارزشمند آن قابلاستخراج است. از این رو باید پژوهشهای فراوانی در این حوزه کرد که برگزاری این دوسالانه نیز در راستای تحقق این مهم است.
وی در پایان به نقلقولی از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد که این شهید بزرگوار بارها بیان کرده بودند که در طول تاریخ موضوعی بهاندازه دفاع مقدس پیدا نمیشود که اینهمه جنبه ارزشی و آموزنده داشته باشد.