به گزارش مشرق، سرهنگ عبدالوهاب حسنوند، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت، اظهار کرد: ایران از لحاظ تئوری جغرافیای جرم در حوزه مواد مخدر در جایگاه متفاوتی نسبت به دیگر کشورها قرار دارد. چراکه در همسایگی بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر یعنی افغانستان قرار دارد.
وی افزود: بر اساس اعلام مسئولان کشور ۹۰ درصد کشت مواد مخدر دنیا در افغانستان انجام میشود و به همین دلیل است که ایران در شرایط ویژه ای از نظر مواد مخدر قرار دارد.
لزوم اهمیت به تجهیزات مرزبانان برای مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت گفت: مسئولان باید اهمیت نقش مرزبانان در جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور را بدانند و نسبت به تکمیل تجهیزات و امکانات مرزبانان اقدامات لازم را انجام دهند.
سرهنگ حسنوند گفت: مردم گلایه مند هستند که چرا برخلاف مبارزه پلیس در حوزه مواد مخدر هنوز هم مواد مخدر در شهر پیدا میشود. ما میدانیم که مواد مخدر هست و به دست مصرف کننده هم میرسد اما باید بدانید پلیس در این حوزه حتی از توان خودش هم بیشتر فعالیت میکند.
افزایش زمان دسترسی به مواد مخدر با اجرای طرحهای پلیسی
به گفته وی، هنگامی که پلیس طرحهای مختلف مبارزه با مواد مخدر را اجرا میکند، زمان دسترسی به مواد مخدر بیشتر میشود و این یعنی در عملکرد پلیس مشکلی نیست و باید ریشه را در جای دیگر پیدا کرد.
وی گفت: همانطور که میدانید مواد مخدر را میتوان به دو دسته صنعتی و سنتی تقسیم کرد. متأسفانه کشورهای متخاصم علیه کشور ایران دست به هر کاری میزنند و حتی با ورود بخشی از پیش سازهای مواد مخدر سعی دارند مواد روانگردان را در کشور تولید کنند تا به جوانان ما ضربه بزنند.
سرهنگ حسنوند گفت: ما باید تمامی توان خود را به کار بگیریم تا در بخش مواد مخدر صنعتی ضربه نخوریم همانطور که میدانید و تحقیقات مختلفی در این حوزه انجام شده مواد مخدر صنعتی آسیبهای جبران ناپذیری را برای مصرف کننده به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: در بخش مبارزه با مواد مخدر ۱۲ سازمان دخیل هستند همچنین ۵ دستگاه دیگر هم مانند بهزیستی و شهرداری باید پای کار بیایند تا هم افزایی این دستگاهها با هم منجر به برخورد جدی و قاطعانه در حوزه مبارزه با مواد مخدر شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت اظهار کرد: این دستگاههای مسئول شبانه روز باید در کنار پلیس باشند تا در امر مبارزه با مواد مخدر قدم به قدم همراه پلیس بیایند. همچنین رسانهها میتوانند در امر پیشگیری نقش ۸۰ درصدی داشته باشند.
امکان ندارد در ۵ دقیقه یا یک ربع در تهران به مواد مخدر دسترسی داشته باشید
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه مدت زمان طول میکشد در تهران بتوانیم به مواد مخدر دست پیدا کنیم، گفت: تهران شهر وسیعی است و نمیتوان یک عدد و رقم کلی برای این موضوع ارائه داد اما قاطعانه می گویم امکان ندارد ظرف مدت ۵ دقیقه یا یک ربع بتوانید در تهران به مواد مخدر دسترسی داشته باشید.
سرهنگ حسنوند گفت: البته این زمان در سطح شهر تهران متفاوت است و حتی میتوان گفت به صورت میانگین دسترسی به مواد مخدر تا یک ساعت در تهران خیلی به راحتی انجام نمیشود.