به گزارش مشرق، ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: ایران سابقه طولانی در تولید واکسن های مختلف در طول ۴۰ سال گذشته داشته که علاوه بر توزیع و مصرف داخلی، صادر هم می شد، با توجه به وضعیت و نیاز فعلی کشور و توانمندی دانشمندانمان، می طلبد هم زیرساخت ایجاد و هم از این دانش بهره گیری شود که این کار از ابتدای شیوع این ویروس آغاز شده است و واکسن تولیدی ایران در فاز دوم قرار دارد.
وی ادامه داد: زیرساخت های موجود باید تقویت شود، علاوه بر علمی که دانشمندان کشور از آن برخوردار هستند، آن ها افرادی متعهدند و نسبت به جامعه ایرانی از هر کسی تعهد بیشتری دارند که این بسیار ارزشمند است، به طور قطع در این رابطه دقت بیشتری دارند و به عوارض مثبت و منفی آن توجه می کنند.
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس با بیان این که ایرانی برای ایرانی مادر است و غربی ها دایه، تاکید کرد: وقتی قرار است واکسن داخلی برای خانواده و جامعه ایرانی ساخته شود، با دلسوزی و دقت نظر بیشتری همراه خواهد بود، هر چقدر این زیرساخت ها تقویت شود، گامی در تحقق بیانات رهبر انقلاب است که فرمودند تحریم ها را بی اثر کنید.
غفلت در خودکفایی و بالا بردن توان ملی
وی اضافه کرد: بالا بردن توان ملی هم سطح زیرساخت های فنی و هم علمی را شامل می شود، این اقدام را علاوه بر کرونا اگر در سایر بخش های توسعه از جمله صنعت، پتروشیمی و مواد غذایی انجام می دادیم، ایران تحریم پذیر نبود که متاسفانه در این مدت غفلت کردیم که الان باید حواسمان را جمع کنیم، چراکه هر گونه ناتوانی ما مورد سوء استفاده قرار می گیرد.
فاضلی اضافه کرد: اثرگذاری واکسن گاهی مانند سرخک است که برای تمام عمر کفایت می کند، اما گاهی مانند آنفلوانزا هر یک سال نیاز به تزریق است، واکسنی که در پروسه زمانی ۶ ماهه و یکساله نیاز به تکرار دارد، باید حجم وسیعی از آن را به تناسب جمعیت وارد کنیم، بنابراین اگر برای چنین واکسن هایی که نیاز به تکرار دارد، تولید داخلی داشته باشیم، کار بزرگی در جهت خودکفایی و عدم خروج پول کشور است.
واکسن ایرانی، ایمن با پشتوانه علمی
وی با اشاره به ایمن بودن و پشتوانه علمی واکسن کرونای ایرانی، بیان کرد: به طور قطع واکسن تولیدی، چندین مرحله کنترل و بررسی می شود، بعد از ورود به فاز انسانی و آزمایش و بررسی معایب آن، به تولید انبوه در می آید، اثربخشی آن در جهت ایمنی بدن در حد بالای ۹۰ درصد است و عوارضی هم ندارد که مشکلاتی برای بدن ایجاد کند.
این نماینده مجلس با اشاره به این که تولیدکنندگان واکسن با اطمینان فاز انسانی آن را روی خودشان پیاده کردند، اضافه کرد: وقتی مسئولان، نزدیکانشان یا تولیدکنندگان پیش قدم می شوند، ضریب اطمینان را برای جامعه بالا می برد و اعتماد و آرامش را تزریق می کند، آن هایی که این اقدام را انجام می دهند، نسبت به جامعه تعهد دارند، از سویی تقدس نظام پزشکی بر اساس تعهدی است که پزشکان دارند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ممنوعیت واردات واکسن از انگلیس و آمریکا، گفت: فرمایشات رهبر انقلاب، با استناد بر برخورد کشورهای مختلف با ما بوده، از سویی بحث سلامت جامعه مطرح است و در فضای مجازی و واقعی مباحث گوناگونی مطرح و صحبت ها تفسیر می شود، ناگفته نماند که تا زمانی که نیاز داشتیم، مورد تحریم بودیم، وقتی توانمند می شویم، به دلیل اینکه کسی که تحریم کرده شکست می خورد، قابل اعتماد نیست.
بررسی ۹۱ واکسن کرونا در دنیا
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: هیچ تعبیری نیست که واکسن فایزر یا آرتوز یا کشورهای خاص از جمله آمریکا و انگلیس از واکسن تولیدی بعضی کشورها، بهتر باشد برای این که زمانی که گذاشتند حداقل است، از سویی در دنیا ۹۱ واکسن در حال بررسی است که ۱۱ مورد آن به مرحله تولید می رسد، این کشورها که ممکن است واکسنی به مراتب بهتر از فایزر داشته باشند، اما به دلیل این که طی سال ها در صدر قرار نگرفته و برند نشده اند، در صف اول نیستند که تشخیص آن هوشیاری علمی ما را می رساند.
وی با تاکید بر این که در این راستا باید طبق فرمایشات رهبری عمل شود، به جنایت فرانسوی ها در خصوص خون های آلوده اشاره کرده و گفت: سال ۶۴ که مسئول بهداشت و درمان سراوان بودم، اولین مورد HIV را ما معرفی کردیم، آن زمان علم انتقال این بیماری توسط فراورده های خونی اگر بود، اینقدر هشدار دهنده نبود، به همین دلیل خیلی از بیماران هموفیلی ما دچار بیماری ایدز شدند.
فاضلی اذعان کرد: هر پروسه ای را که می بینیم باید از آن درس بگیریم، ممکن است واکسن های تولیدی این کشورها هر گونه عوارض و آلودگی داشته باشد، آن چه از نزدیک ترین انسان ها می رسد و در ایران تولید می شود، به طور قطع بهتر است، چراکه خودمان نسبت به خودمان دلسوز تر هستیم، آنچه هم که از دوستان می رسد به نوعی دیگر است و وقتی هم از سوی معاندین باشد باید حواسمان را بیشتر جمع کنیم.