به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: روزنامه آرمان از قول سید جلال ساداتیان که او را سفیر «پیشین ایران در بریتانیا» (!) معرفی کرده، مدعی شد مصوبه مجلس (برای لغو تحریمها) مانعی برای احیای برجام بود!
وی همچنین برخلاف تحرکات ضدایرانی بایدن گفته است: آنچه روند امور نشان میدهد این است که بایدن علاقهمند است که تنشها در خاورمیانه کاهش پیدا کند. در همین راستا، بایدن سیاستهای عربستان درخصوص حقوق بشر و یمن را تایید نکرده و خواستار اصلاح این موارد شده است. بایدن دیگر مانند گذشته رژیم صهیونیستی را مورد حمایت قرار نمیدهد؛ زیرا بایدن خواستار تشکیل دو دولت در سرزمینهای اشغالی است و خواهان به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطینی نیز هست. این روندی است که بایدن در پیش گرفته است و در این چارچوب حرکت میکند. این چارچوب طبیعتا مورد حمایت صهیونیستها و سعودیها نیست و به همین علت هزینههای زیادی در آمریکا انجام میشود و فشارهای زیادی بر بایدن در حال وارد شدن است. ساداتیان در ادامه گفت: اگر بایدن تردید کند که نمیتواند با ایران به توافق برسد ممکن است سیاست دیگری را در پیش گیرد و یک اجماع جهانی علیه ایران شکل دهد.
وی برخلاف سیاست حکیمانه نظام برای احقاق حقوق ملت ایران در برجام گفت: بازگشت مرحله به مرحله و گام به گام معقولتر و شدنیتر است و طرفین میتوانند از این طریق برجام را احیا کنند. آمریکا و اروپا گامهایی بردارند و ایران نیز برخی تعهدات خود را عمل کند تا در مدت ۳ ماه باقیمانده برجام احیا شود. باید حواسمان باشد که اروپا و آمریکا در یک سیاست دیگر این مسئله را دنبال میکنند تا اعلام کنند که این برجام دیگر قابل استفاده نیست و باید دو موضوع دیگر به آن اضافه شود؛ یکی نفوذ ایران در منطقه و دیگری مسئله دفاعی ایران است. ایران تاکید کرده که در این خصوص مذاکره نخواهد کرد. اما باید توجه داشت که صرف اصلاح برجام نمیتواند مسئله ناخوشایندی باشد؛ زیرا مکانیسم ماشه و فرآیند آن نیز امروز مورد تایید ایران نیست و ایران خواهان تغییر در آن است. این موارد قابل گفتوگو است. مشکل ندارد در جزئیات برجام گفتوگو کنیم. میتوان درباره جزئیات برجام گفتوگو کرد.
سخنان این سفیر سابق در حالی است که حتی به تصریح آقای روحانی و ظریف، برجام یک توافق منعقد شده است و آمریکا و غرب نمیتوانند در آن دخل و تصرفی انجام دهند. ضمن اینکه انتظار مشروع ایران پس از ۵ سال پایبندی تمام و کمال به توافق، نوبر کردن اجرای تمام و کمال آن از سوی غرب است؛ و نه زمزمه دستکاری در توافق برای فرار غرب از تعهداتش و افزایش تعهدات ایران! با این وصف اگر خدعه و خیانت غرب قابل درک باشد، پادویی روزنامه زنجیرهای و دیپلمات سابق ایرانی برای غرب قابل فهم نیست مگر اینکه بپذیریم آنها ادامه عملیات روانی غرب در داخل کشور هستند و خود را با آن سوی مرزها تنظیم میکنند. یادآور میشود ادعای «تغییرات جزئی در برجام» در حالی است که غرب انتظار دارد تعهدات رو به پایان ایران دائمی شود و خلعسلاح نظامی و واگذاری نفوذ منطقهای هم به آن اضافه شود!