واشنگتن رسما به آنکارا، اخراج از برنامه «اف-35» را ابلاغ کرد

خبرگزاری رسمی آناتولی به نقل از یک مقام مسئول در پنتاگون نوشت که واشنگتن رسما به آنکارا ابلاغ کرد که آن را از برنامه تولید جنگنده نسل پنجمی اف-۳۵ اخراج کرده است.

به گزارش مشرق، خبرگزاری آناتولی به نقل از یک مقام مسئول در پنتاگون اعلام کرد که واشنگتن رسما به آنکارا ابلاغ کرده است که آن را از  برنامه چند ملیتی تولید جنگنده پیشرفته اف-۳۵، کنار گذاشته است.

این خبر در حالی منتشر شده است که سال ۲۰۱۹ اعلام شده بود، آمریکا ترکیه را از این برنامه به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه کنار گذاشته است و تحویل این جنگنده‌ها به آنکارا و آموزش خلبانان آن را به تعلیق درآورد.

این مقام مسئول در پنتاگون بدون اشاره به نحوه ابلاغ این پیام رسمی به آنکارا از سوی پنتاگون تنها اعلام کرد که این امر به آنکارا رسما ابلاغ و تاکید شده است که توافق مشترک امضا شده در سال ۲۰۰۷ در این خصوص، فسخ شده است و یادداشت تفاهم جدیدی امضا شده که ترکیه را شامل نمی‌شود.

پایگاه خبری «العربی الجدید» با انتشار ترجمه عربی خبر به نقل از این مقام پنتاگون نوشت: ایالات متحده، هشت شریک دیگر در این برنامه را در جریان این موضوع قرار داده و تاکید کرده که برنامه تولید این جنگنده‌ها شامل حال کشور جدیدی  نخواهد شد و کشور دیگری جایگزین ترکیه در این برنامه نخواهد شد.

پیشتر برخی رسانه‌ها از توافق یونان با آمریکا برای خرید جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ و احتمال انتقال تجهیزات ناتو در ترکیه به جزیره «کرت » در یونان خبر داده بودند.

وبگاه «جوئیش پرس» مدعی شده بود که دولت آمریکا قصد دارد شش فروند از جنگنده‌های اف-۳۵ که ترکیه پیشتر سفارش داده بود را به یونان  بفروشد. آمریکا از ارسال این جنگنده‌های پیشرفته به ترکیه به دلیل خرید سامانه اس-۴۰۰ از روسیه صرف نظر کرد. روزنامه  یونانی«استیا» نیز نوشته بود که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و همتای یونانی‌اش در پشت درهای بسته در زمینه  خرید ۲۰ فروند اف-۳۵ به توافق رسیدند به نوشته این روزنامه، قراراست ۶ فروند نخست از این ۲۰ فروند به زودی به یونان ارسال شود.

ترکیه در کنار، ایالات متحده، انگلیس، کانادا، دانمارک، استرالیا، ایتالیا، هلند، نروژ در این برنامه شرکت داشت و بر اساس این قرارداد، هر کدام از  این نه کشوری که در ساخت این جنگنده مشارکت دارند، قطعاتی را می‌سازند که در نهایت در سه نقطه جهان این قطعات کنترل شده و سر هم می‌شوند و به جز ایالات متحده، دو خط تولید دیگر در ایتالیا و ژاپن هستند.

ترکیه خواستار خرید ۱۰۰ فروند جنگنده پیشرفته اف-۳۵ شده بود. نخستین جنگنده‌ها در سال ۲۰۱۸ به ترکیه تحویل شد و خلبانان ترکیه تحت آموزش قرار گرفتند و سپس، پنج فروند دیگر از این جنگنده به ترکیه تحویل شد اما تصمیم آنکارا مبنی بر خرید سامانه پدافندی اس ۴۰۰ از روسیه، موجب شد که طرف آمریکایی از تحویل این جنگنده‌ها به آنکارا خودداری کند و خلبانان ترکیه را از برنامه آموزش برای پرواز این نوع جنگنده خارج کرد.

 این در حالی است که ترکیه بیش از یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار برای این جنگنده‌های نسل پنجمی پرداخت کرده است و به همین دلیل به یک شرکت حقوقی بین‌المللی وکالت داده تا علیه طرف آمریکایی شکایت کند. در عین حال پیشنهاد تشکیل یک کمیته فنی برای بررسی مشکلات و خطرات مربوط به خرید سامانه اس ۴۰۰ از روسیه برای این جنگنده‌ها با طرف آمریکایی را ارائه کرده است.

 آمریکا مدعی است که سامانه اس-۴۰۰ خطری علیه جنگنده نسل پنجم «اف-۳۵» است. مقامات آمریکایی بر این باورند که این سامانه احتمالا آسیب پذیری این جنگنده‌ها را شناسایی کرده و این اطلاعات به مسکو انتقال داده می‌شوند. این در حالی است که ترکیه و روسیه این سناریو را رد کرده‌اند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 8
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    26 5
    این کار یعنی ترکیه تو مسیر درستی حرکت میکنه واین حرکت باعث ناراحتی غربی ها شده است .دوما یه سوال چرا وقتی یونان از روسیه اس ۳۰۰ خریده است باعث نگرانی غرب نمیشه ؟؟؟ایتها بهانه هستند غربی ها از قدرت گرفتن کشور اسلامی ترس شدید دارند چون خاطرات عثمانی از یادشان نرفته است !!برای همین به انواع اقسام شیوه ها مثل کمک رسانی به تروریستهای ی پ گ و ..متوسل میشوند
  • M IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    3 13
    خخخخخ دمش گرم
  • IR ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    5 15
    امیدوارم از ناتو هم اخراج بشه
  • قناری IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    5 7
    ما را به جاش اضافه کنند
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    17 2
    آمریکا ناشیانه داره روز به روز ترکیه رو به سمت روسیه هل میده.پروژه جنگنده بومی نسل پنجم ترکیه که با وجود اف 35 زیاد مورد توجه نبود با این رفتار های آمریکا قراره تا سال 2023 اولین پرواز خودش رو انجام بده.زمانی که آمریکا درخواست ترکیه برای فروش پهپاد رو رد کرد هیچکس تصور نمیکرد چند سال بعد ترکیه جز کشور های پیشتاز در پهپاد بشه الانم همون اشتباه رو در مورد جنگنده و سیستم دفاع موشکی تکرار کرد تا از یک همپیمان سنتی یک رقیب و دشمن بالقوه بسازه
    • IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      4 0
      موافقم . دقیقا چنین است . ترکیه به مرحله ای از قدرت رسیده که این تهدیدها به جای ضعیف کردن ترکیه باعث افزایش قدرتش می شوند . در ضمن اینکه ترکیه به عنوان قدرت تازه ظهور تصمیم دارد خودش برای دیگران تعیین تکلیف کند
  • IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    1 6
    موتور این طیاره ها چقد اکسیژن میسوزونه ؟ اکسیژن جو زمین تموم نشه خفه شیم ؟! یا حضرت کرونا خودت ترمز این تمدن رو بکش !
  • سعید AU ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    18 2
    نا گفته نماند که خروج ترکیه از پروژه ساخت اف۳۵سالیانه ۱۲میلیارد دلار زیان برای کشور های سازنده تحمیل میکند.در ضمن جنگنده برای کشورهای مهاجم بدرد میخوره. ایران و ترکیه بیشتر سامانه های پدافندی نیاز دارن تا جنگنده.هر چی اف ۳۵ بدید یونان انشاءالله در جنگ اینده با ترکیه همشون عین مگس پر پر خواهند شد
  • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    3 17
    حقشه. شریک دزد و رفیق قافله
    • بنیامین BE ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      2 3
      عالی
  • بهزاد US ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
    19 7
    دیروز سلجوق بایراکتار گفت تا سال ۲۰۲۳ اولین جنگنده بدون خلبان رو به پرواز در میارم. جنگنده نسل ۵ ترکیه هم سال ۲۰۲۵ پرواز میکنه.
  • بنیامین BE ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    0 0
    ترکیه داره حطرناک میشه
  • حق LT ۰۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
    2 1
    ترکیه با زیرکی خودش رو کنار کشید چون نسبت به قیمت سرسام آور اف ۳۵ آنچنان کیفیت بالایی هم نداره. ثانیا هزینه نگهداریش خیلی بالاست.ثالثا بخاطر موارد جانبیش مانند رادار هواپیما و موشکها و تجهیزاتش ترکیه رو تا ابد به غرب وابسته میکرد و بدوناجازه غرب در هیچ جنگی نمیتونست شرکت کنه پس بهتر که کنار کشید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس