به گزارش مشرق، دکتر طاهره لباف متخصص زنان و زایمان، به بهانه روز ملی جمعیت در خصوص باروری ایمن بعد از ۳۵ سالگی اظهار داشت: از زمانی که سیستم هیپوتالاموس مغز، تخمدان ها و سیستم تولید مثل و رحم کامل می شود تا زمانی که از کار می افتد، امکان بارداری وجود دارد.
وی با بیان اینکه ممکن است یک خانم تا ۴۸ سالگی هم بتواند حامله شود، گفت: ما کیفیت تخمک ها را با آزمایشی به نام AMH اندازه گیری می کنیم، بر این اساس اگر آنتی مولرین هورمون زیر یک باشد قدرت باروری کم و اگر بالای یک باشد قدرت باروری مناسب است.
لباف با بیان اینکه بارداری بالای ۴۰ سال نیاز به کنترل و نظارت بیشتری دارد، گفت: در واقع نمی توانیم بگوییم که در این سن دیگر کسی قادر به بارداری نیست و نباید حامله شود بلکه فقط کافیست نظارتهای پزشکی بیشتر شود.
وی افزود: نگرانی دیگر خانمهای بالای ۴۰ سال برای بارداری، احتمال اختلالات کروموزومی است که با افزایش سن درصد وقوع آن بیشتر می شود، اما باز هم از ۴۰ سال به بعد ۹۹ درصد بارداری ها مشکلی ندارند و ممکن است در یک درصد مشکل ایجاد شود.
این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: بنابراین الان که سن ازدواج بالا رفته اینطور نیست که بگوییم اگر کسی در ۴۱ سالگی ازدواج کرد و در ۴۲ سالگی باردار شد باید جنین را سقط کند، بلکه این اجازه را می دهیم که حاملگی ادامه پیدا کند اما، مادر بیشتر تحت نظر قرار می گیرد.
وی افزود: در حال حاضر هم که اختلالات کروموزومی قابل تشخیص است هیچ مادری نباید نگرانی این مسأله را داشته باشد، یک زمانی که سیاست کنترل جمعیت مطرح بود بهترین زمان بارداری را بین ۲۲ تا ۳۵ سالگی می دانستند و تأکید داشتند که زمان فاصله گذاری مناسب بین دو فرزند ۳ تا ۵ سال است، در واقع کاری می کردند که مادر عملاً نمی توانست زیاد بچه دار شود، اما امروز این فاصله ایمن بین دوبارداری تغییر کرده و حتی در آمریکا به یک سال نیز رسیده است.
وی گفت: ما می گوییم زمانی که شیردهی انجام می شود، به دلیل اینکه ممکن است مادر تحلیل استخوانی داشته باش باید تا سه ماه بعد از شیردهی مکمل های تقویتی را مصرف و بعد برای بارداری مجدد اقدام کند تا قوای از دست رفته جایگزین شود، یعنی اگر حتی بچه ای ۶ ماه شیر بخورد مادر می تواند ۳ ماه بعد مجدد باردار شود.