به گزارش مشرق، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پروتکلهای برگزاری انتخابات گفت: انتخابات شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری را در پیش داریم و آنقدر که از انتخابات شوراها نگرانی داریم از انتخابات ریاست جمهوری واهمه ندارم، چون اغلب میتینگهای تبلیغاتی انتخابات شهر و روستاها در خانهها اتفاق میافتاد و اغلب افراد دور هم جمع میشوند و شام میخورند که در این صورت پروتکلها نقض میشود.
درباره روز رایگیری انتخابات نگرانی نداریم
وی ادامه داد: در ثبتنام کاندیداهای انتخابات شیوهنامههای بهداشتی خوب رعایت شد و درباره روز رایگیری نگرانی نداریم چراکه تعداد صندوقها را افزایش دادهاند و از ٧ صبح تا ٢ صبح روز بعد انتخابات برگزار میشود و واجدان شرایط هر استان که مبتلا به کرونا هستند پای صندوقها حضور پیدا نمیکنند و به صورت سیار از آنها رای گیری میشود. تا جای ممکن، قرار است صفها در فضای باز تشکیل شود یا اگر صندوق در فضای بسته است صف در فضای باز تشکیل شود.
بیشتر بخوانید:
اسامی ۷ نامزد نهایی انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم اعلام شد
هر گونه تجمع انتخاباتی در فضای بسته ممنوع است
رئیسی گفت: هر گونه تجمع در فضای بسته در انتخابات ممنوع است و سخنرانی در فضای باز به ازای هر ٨ متر مربع یک نفر روی صندلی بنشیند و این بدون توجه به رنگبندی شهرهاست. ستادهای انتخاباتی در شهرهای زرد با حداکثر ٣٠ نفر و در شهرهای نارنجی ١۵ نفر باید برگزار شود. در انتخاباتهای قبلی ما شاهد انجام برخی حرکات موزون بودیم؛ درخواست کردهایم که این اقدامات ممنوع شود و نیروی انتظامی نظارت کند.
رؤسای ستادهای نامزدها مسئول اجرای شیوهنامههای بهداشتی هستند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره ضمانت اجرایی پروتکلهای انتخابات بیان کرد: به رییس ستادهای نامزدهای انتخابات در جلسات وزارت کشور پروتکلها ابلاغ شده است و در صورت نقض پروتکلها باید این افراد پاسخگو باشند؛ البته باید قبول کنیم این موضوع سخت و پیچیده است، اما باید بدانید که هر غفلت و عدم رعایت میتواند منجر به مشکل شود و خطر بروز موج پنجم کرونا وجود دارد. برای مشارکت حداکثری نیاز است که مردم احساس امنیت کنند و پای صندوق بیایند و نامزدها و مسئولان اجرایی بدانند هر چه پروتکلهای بهداشتی بیشتر رعایت شود مردم بیشتر پای صندوق میآیند.
واکسیناسیون خبرنگاران فعال هفته اول تیر انجام میشود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسیناسیون گروه در معرض خطر از جمله خبرنگاران فعال هفته اول تیرماه انجام میشود.
دلیل واکسیناسیون برخی کارکنان صداوسیما
وی درباره واکسیناسیون کارکنان صداوسیما گفت: ما مصوبهای در ستاد ملی مقابله با کرونا داریم تا کسانی که در انتخابات مشارکت دارند واکسینه شوند؛ البته جمعیت کارکنان صداوسیما بالاست و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا دستاندرکاران انتخابات واکسینه میشوند چرا که اگر مجری مبتلا به کرونا شود و نامزدها از مجری کرونا بگیرند دچار چالش میشویم.
رئیسی ادامه داد: تا زمانی که تمام نیروهای درگیر صداوسیما واکسینه شوند به زمان واکسیناسیون خبرنگاران خواهیم رسید و باید توجه داشت ساختمان صداوسیما اصلاً تهویه ندارد و شغل خبر با استرس و بیخوابی و شب کاری همراه است و اینها سیستم ایمنی بدن را پایین میآورند.
بعید میدانم کسی به دلیل قطع برق در بیمارستان فوت کرده باشد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه گفته میشود یک خانم حین عمل جراحی به دلیل قطعی برق فوت کرده است، گفت: هیچ بیمارستانی بدون برق اضطراری نمیتواند کار کند و اگر مرگ یک نفر در حین جراحی بر اثر قطعی برق اتفاق افتاده باشد باید بیمارستان پاسخگو باشد.
او ادامه داد: باید سیستم برق اضطراری بیمارستان درست کار کند و به نظر من اگر مورد مرگ درست باشد احتمالاً مرگ این فرد ربطی به قطعی برق ندارد. باید توجه داشت قطعی برق حوزه سلامت را تحت تاثیر قرار میدهد و برق به ایمنی واکسن کمک میکند؛ به ویژه در مناطق جنوبی کشور افرادی که برای تزریق واکسن آمدهاند به دلیل خاموشی کولرها اگر کرونا آنها را نکشد گرما آنها را میکشد.