کد خبر 1237421
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶
جبهه اصلاحات

روزنامه شرق نوشت:تکلیف نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان که برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ تشکیل شده بود، وضعیتی نامعلوم دارد.

به گزارش مشرق، روزنامه اصلاح‌طلب شرق در گزارش اول خود به مساله سرنوشت نهاد اجماع ساز پرداخته و می نویسد:تکلیف نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان که برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ تشکیل شده بود، وضعیتی نامعلوم دارد؛ اینکه قرار است ادامه داشته باشد یا آنکه با توجه به نتیجه انتخابات به پایان خود رسیده است؟

در این بین حالا علیرضا علوی‌تبار، از اعضای حقیقی نهاد اجماع‌ساز، استعفای خود را اعلام کرده و خطاب به بهزاد نبوی، رئیس این تشکیلات، نوشته است: «برادر گرامی جناب آقای نبوی، ریاست محترم جبهه اصلاحات ایران، با سلام و آرزوی توفیق برای جنابعالی. با احترام بدین‌وسیله استعفای خود را از جبهه اصلاحات ایران خدمت‌تان اعلام می‌کنم. از حمایت و لطف شما و سایر عزیزان حاضر در هیئت‌رئیسه، مجمع عمومی جبهه و همکاران کمیته راهبردها و برنامه‌ها، بسیار سپاسگزارم و همراهی و همکاری با جبهه اصلاحات را از افتخارات خویش می‌دانم. با آرزوی سلامت و موفقیت برای شما و سایر دوستان». حالا می‌توان گفت این استعفا و البته سخنان اخیر حسین مرعشی می‌تواند نشانه‌ای بر عدم عزم جدی در میان اصلاح‌طلبان برای ادامه کار این نهاد باشد؛ چنان‌که مرعشی اخیرا گفته بود: «قرارمان در این جبهه پیش از این بر مبنای ادامه کار بود اما باید باز هم در این رابطه بحث کنیم و بعد تصمیم بگیریم».

شرق در ادامه می نویسد:حالا باید بررسی کرد که اصلا ماهیت وجودی نهاد اجماع‌ساز چه بوده است؟ نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان (جبهه اصلاحات ایران) درواقع شکل دیگری از شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بود که به دلیل مشکلاتی که در ساختارهای تصمیم‌گیری آن شورا و انتقادهایی که به نقش اعضای حقیقی در آن وجود داشت، با ساختاری منسجم‌تر و حزب‌محوری بیشتر آغاز به کار کرد تا دو هدف را پیگیری کند؛ نخست آنکه مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ شیوه اجماع بر سر نامزد واحد را تعیین کند و بر اساس رأی اکثریت اعضا، نامزد جبهه اصلاحات به مردم معرفی شود که چارت‌های ساختاری برای نیل به اجماع به وجود آمد، اما به دلیل ردصلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح‌طلب عملا هرگونه ابتکار عمل از جبهه اصلاحات ایران گرفته شد تا در نهایت نظر این نهاد، عدم ارائه نامزد شود و متعاقبش برخی احزاب به صورت مستقل از عبدالناصر همتی حمایت کنند. در واقع نهاد اجماع‌ساز عملا نتوانست آن‌ برنامه‌هایی را که در نظر داشت، پیش ببرد و از سر ناچاری به سمت انفعال انتخاباتی رانده شد؛ چه آنکه اگر با نامزدهای موجود، یعنی همتی و مهرعلیزاده هم کنش حداکثری از خود نشان می‌داد، عملا نمی‌توانست تغییری در نتیجه انتخابات رقم بزند.

این روزنامه با تشریح از دست رفتن سرمایه اجتماعی جبهه اصلاحات می نویسد:اصلاح‌طلبان علاوه ‌بر شیوه بررسی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان با مانع مهم دیگری به نام ازدست‌رفتن سرمایه اجتماعی روبه‌رو بودند و هستند. دومین هدف نهاد اجماع‌ساز، کارکرد جبهه‌ای بود. همان‌طور که مرعشی هم می‌گوید بنا بود بعد از انتخابات هم این نهاد فعالیت خود را ادامه دهد تا به نوعی نقش هماهنگ‌کننده میان احزاب را داشته باشد؛ همان کارکردی که روزگاری قرار بود در قالب پارلمان اصلاحات انجام شود که البته با اختلاف‌نظرهای گسترده احزاب اصلاح‌طلب اصلا آن تشکیلات به منصه ظهور نرسید. به نظر می‌رسد گرچه هدف نخست، یعنی فعالیت انتخاباتی، عملا منتفی شد اما هنوز امکان فعالیت جبهه‌ای وجود دارد؛ یعنی مانعی برای این هدف مشاهده نمی‌شود؛ زیرا نهاد اجماع‌ساز، هم وجهات قانونی دارد و هم به هر حال با ساختاری ولو آنکه انتقادهایی به آن وجود دارد، پابرجاست. بااین‌حال، با دانستن همه اینها یک مانع اساسی بر سر راه ادامه فعالیت تشکیلاتی اصلاح‌طلبان دیده می‌شود؛ اینکه جبهه اصلاحات یا به تعبیری نهاد اجماع‌ساز قرار است با چه استراتژی خاص سیاسی احزاب اصلاح‌طلب را دور هم جمع کند؟ و اصلا قرار است اصلاح‌طلبان در شرایطی که دیگر در عالم سیاست رسمی جایی ندارند، چه کار کنند؟

این روزنامه ادامه می دهد:یک نگاه این است که اصلاح‌طلبان باید برای انتخابات‌های آینده مانند انتخابات مجلس در سال ۱۴۰۲ فعالیت کنند که چنین نگاهی محل تردید است؛ زیرا اصلاح‌طلبان فقط از سوی سیستم رانده نشده‌اند، بلکه پایگاه اجتماعی خاصی با آنها همراه نیست که در انتخابات مجلس، ریاست‌جمهوری یا شوراها با آنها همراه شود و حال وجود یا نبود نهاد تشکیلاتی در وضعیت نارضایتی عمومی، آن‌هم حالا که تا اولین انتخابات، یعنی مجلس، زمان زیادی باقی مانده است، چندان موضوعیت ندارد. نگاه دوم بازگشت به جامعه است؛ به این معنی که اصلاح‌طلبان برخلاف رویه سال‌های اخیرشان باید به گفتمان مشترکی با بخش‌های مختلف جامعه دست یابند؛ به این معنا که اگر اکنون مشکلات عمده کشور حول اقتصاد می‌چرخد و نارضایتی‌ها هم بیشتر از سوی طبقات فرودست ابراز می‌شود، قرار است با این طبقه به چه فهم مشترکی برسند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حامد IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    9 0
    وضعيت نهایی این نهاد سرازیر شدن به فاضلاب تاریخ است.
    • سوخته IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
      0 0
      دفن شد
  • DE ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    متاسفانه این وسط فداکاری و زحمت و تصمیم بدنه اجتماعی اصلاح طلبان که همین مردم عادی فقیر شده و درمانده شده توسط سیاستهای غلط سران اصلاحات است در خلق حماسه شکست اصلاحات در این فرا افکنی های لشکر شکست خورده زیاده خواه اصلاح طلب به فراموشی سپرده شد و با فرا افکنی سعی دارند شورای نگهبان را مقصر جلوه دهند. رای دادن به جناب رییسی خلق حماسه مردم انقلابی و احزاب و دستجات معتقد به انقلاب بود و شکست مفتضحانه اصلاحات هم خلق حماسه دیگر توسط بدنه مغبون و تحت فشار یعنی مردم عادی که سالها به خالیبندیهای اصلاحات دل خوش کرده بودند و سالها به آنها رای داده بودند، بود که جای تشکر دارد .اگر بدنه اصلاح طلبها یعنی مردم عادی بازهم گول اصلاحات را خورده بودند نامزدشان همتی چندین میلیون رای بیشتر آورده بود. لذا جای تشکر دارد که اصلاحات توسط بدنه اصلاحات تحریم و تادیب گردید .حالا چند وقت دیگر یکی یکی مجبور به اعتراف میشوند.اصلاحات از بدنه خود شکست خورد بخاطر ۳۲ سال تحمل دروغ و رانت و غارت... جانشان به لب رسید
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    5 0
    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ ﴿۱﴾ بريده باد دو دست ابولهب و مرگ بر او باد (۱) مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ ﴿۲﴾ دارايى او و آنچه اندوخت‏ سودش نكرد (۲) سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ ﴿۳﴾ بزودى در آتشى پرزبانه درآيد (۳) وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ ﴿۴﴾ و زنش آن هيمه‏ كش [آتش فروز] (۴) فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ ﴿۵﴾ بر گردنش طنابى از ليف خرماست (۵)
  • محمدایوب IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    ناکسا درناسا چند ماه هم درکنارهم دوام نیاوردند.
  • IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    8 0
    انحلال
  • IR ۲۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    5 0
    بهترین کار ناسا پرتاب اصلاح طلبان به فضاست تا برای همیشه کشور از شر آنها راحت شود.
  • محمدایوب IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
    0 0
    انشاالله ناکسا میرن قبرستون
  • ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
    2 0
    اصلاح طلبان ۱۴۰۰ شبیه سازمان مجاهدین ۱۳۵۴ است. که بنظر میرسد تغییر ایدئولوژی در آنها اتفاق خواهد افتاد هرچند اعلام رسمی صورت نگیرد. این امر البته در سخنان اخیر سعید حجاریان مستتر بود. آنجا که میگوید آرمان اصلاح طلبی از طریق صندوق رای مرده است. این مفهوم مطلقا به معنی مردن اصلاحات نیست. بلکه حجاریان با این جمله تغییر فاز و تغییر ایدئولوژی از مباحث فرهنگی اجتماعی و سیاسی بصورت دموکراتیک را به فاز سخت و حتی نظامی اعلام میکند.
    • محمدایوب IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
      0 0
      این چه کاری می تونه بکنه ودنباله هاشون. مردم فهمیدن اینها چی هستند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس