با شمارش آراء اخذ شده از نمایندگان برای انتخاب هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی به ریاست مجلس نهم و باهنر و ابوترابی فرد به ترتیب نائب رئیس اول و دوم مجلس شدند.

به گزارش مشرق ، انتخابات هیئت رئیسه موقت مجلس اولین دستورکار دومین جلسه مجلس نهم بود که طی آن غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی برای ریاست مجلس نهم کاندیدا شدند.


* از تعداد 275 رای ماخوذه علی لاریجانی موفق به کسب 173 رای موافق شد. حداد عادل نیز با کسب 100 رای موافق از ریاست مجلس نهم باز ماند. ۲ رأی سفید هم به صندوق انداخته شد.

* در این جلسه پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس ، حجت‌ الاسلام احمد سالک منتخب اصفهان ، حجت‌ الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد ، ‌محمدرضا باهنر ‌و حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم منتخبان ‌تهران و عباسعلی منصوری منتخب کاشان و آران بیدگلکه کاندیدای نواب رئیسی موقت مجلس نهم شدند که در نهایت باهنر با 177 رای به عنوان نائب رئیس اول مجلس و ابوترابی فرد با کسب 167 رای به عنوان نائب رئیس دوم مجلس انتخاب شدند که به این ترتیب ، ترکیب اعضای هیئت رئیسه مجلس تا کنون تغییری نسبت به مجلس هشتم نداشته است و نمایندگان مجددا به اعضای هیئت رئیسه قبلی اعتماد کرده و به آنها رای دادند.

*  پس از انتخاب رئیس مجلس و اعلام نامزدهای نایب رئیسی مجلس، نوبت به انتخابات دبیران هیات رئیسه رسید که منادی، جهانگیرزاده، سبحانی نیا، فرهنگ، شجاعی کیاسری، کامران، سید مرتضی حسینی، کاتب، دهقانی ، شاهین محمد صادقی، ضرغام صادقی، قاضی زاده، ، موسوی لارگانی، سلیمی و کوچک زاده 15 کاندیدای سمت دبیری هیئت رئیسه موقت مجلس نهم شدند که در نهایت حسین سبحانی‌نیا با 147 رأی، علیرضا منادی با 147 رأی، شاهین محمدصادقی با 144 رأی، محمدحسین فرهنگی با 135 رأی، جواد جهانگیرزاده با 127 رأی و محمد دهقان با 123 رأی از مجموع 276 رأی مأخوذه به عنوان دبیران هیئت رئیسه موقت مجلس نهم انتخاب شدند.

* پس از اعلام رئیس سنی مجلس نهم برای ثبت نام داوطلبین تصدی کارپردازی هیئت رئیسه ، بیژن نوباوه، مهرداد بذرپاش، محمدصالح جوکار، محمد آشوری، عبدالرضا مصری، محمد فیروزی، سیدحمیدرضا طباطبایی، آقاصفری و عباسعلی منصوری و سید‌شریف حسینی برای تصدی ناظران (کارپردازان) هیئت رئیسه مجلس نهم داوطلب شدند که با شمارش آراء آقایان عبدالرضا مصری با 164 رأی،‌ سیدشریف حسینی با 150 رأی و  محمد آشوری با 132 رأی از مجموع 268 رأی مأخوذه به عنوان ناظران(کارپردازان) هیئت رئیسه موقت مجلس نهم برگزیده شدند.

* هیئت رئیسه موقت مجلس نهم شورای اسلامی پس از انتخاب از سوی نمایندگان در جایگاه هیئت رئیسه حاضر شده و سوگندنامه خود را قرائت کردند. متن سوگندنامه به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

"من به عنوان عضو هیأت رئیسه مجلس شوراى اسلامى در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌‏کنم که حداکثر توان خود را براى اجراء آئین‏نامه داخلى مجلس شوراى اسلامى با مراعات بى‌طرفى کامل در انجام وظایف بکار گیرم و از هرگونه اقدام مخالف آئین‏نامه اجتناب نمایم."



* حاشیه ها ی امروز مجلس


*  سیستم الکترونیکی مجلس از مدار خارج شد و مشکلاتی را در رای گیری ریاست مجلس به وجود آورد. که نمایندگان با امضا در صحن علنی مجلس رای خود را ثبت کردند. پس از آنکه کارت‌های رای گیری بین نمایندگان پخش شد اختلاف آماری میان امضا کنندگان حضور در مجلس با تعداد کسانی که کارت رای دریافت کرده بودند. به وجود آمد که اعتراض برخی نمایندگان را به همراه داشت.

* مهدی سناعی منتخب مردم نهاوند در صحن علنی مجلس بعد از اعلام نتایج انتخاب رئیس موقت مجلس اظهار داشت: انتخاب رئیس مجلس و تبلیغات برای این مسئله یک امر عادی است، اما نزدیک به یک ماه است که پیامک باران تلفن همراه نمایندگان مجلس نهم در این خصوص آغاز شده است. برخی پیامکها سخیف و کودکانه بود و بسیاری از آنها هم مصداق تشویش اذهان عمومی و اخبار جعل و کذب محسوب می‌شود. وی در ادامه افزود : منشأ این پیامکها را پیدا کنید.

* عليرضا مرندي به عنوان رئيس سني مجلس در پاسخ به وي گفت: من تذکر شما را وارد مي​دانم. البته بنده يک مدير يکبار مصرف هستم ولي مي​گويم که اين کارها با حيثيت مجلس و نامزدها در تعارض است. از آقاي لاريجاني که تا ساعتي ديگر به اين صندلي بر مي​گردند، مي​خواهم تا تدبيري بيانديشند. ايرج نديمي نماينده لاهيجان هم در تذکر ديگري خطاب به مرندي، با بيان اينکه «شما يکبار رئيس هستيد نه يکبار مصرف»، ادامه داد: اين شکسته نفسي بيش از حد است!
 
* نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه قبل از اعلام نتایج رای‌گیری انتخاب رئیس موقت مجلس در تذکری آئین‌نامه‌ای در صحن علنی مجلس اظهار داشت: اینجا پادگان نیست؛ اینجا خانه ملت است و نمایندگان آزاد هستند.

* علیرضا مرندی در خلال تذکرات پی‌درپی نمایندگان از آنها خواست که همه تذکرات خود را امروز ندهند و ادامه تذکرات را به زمانی موکول کنند که گروهی حرفه‌ای ریاست مجلس را برعهده می‌گیرد.

* عزیز اکبریان منتخب مردم کرج در تذکری آئین نامه‌ای اظهار داشت: در حال حاضر دو لیست بین منتخبین ملت پخش شده و روی میز نمایندگان قرار دارد. با تمام احترامی که به همه گروه‌های اصولگرا دارم و امیدوارم انشاءلله اتحاد اصولگرایان بیشتر شود، اما باید بگویم که در لیست‌های پخش شده بین نمایندگان اسامی هیئت رئیسه پیشنهادی انتخاب شده توسط رهروان ولایت و فراکسیون اصولگرایان وجود دارد. اکبریان با بیان اینکه یکی از لیست‌ها متعلق به رهروان ولایت است، گفت: لیست دوم، هیئت رئیسه موقت پیشنهادی اصولگرایان است در اینجا باید به این پرسش پاسخ داده شود که چه کسی این هیئت رئیسه را از طرف فراکسیون اصولگرایان مجلس انتخاب کرده است؟

* حجت الاسلام حمید رسایی با بیان اینکه تذکرات مطرح شده از سوی منتخبین وارد و در انتقاد از نحوه اداره جلسه علنی نیست، گفت: منتخبین و وکلای ملت زمانی می‌توانند تذکر آئین نامه‌ای مطرح کنند که نسبت به اداره مجلس انتقاد و اعتراض داشته باشند. رسایی بر همین اساس یادآور شد: اینکه عده‌ای می‌گویند چرا نام فراکسیون را فراکسیون اصولگرایان گذاشته‌اند این تذکر نباید وارد دانسته شود چرا که مربوط به اداره مجلس نیست بلکه مربوط به دعواهای بیرون است.

* علیرضا مرندی رئیس سنی پارلمان در پاسخ به تذکر رسایی گفت: نصف تذکر شما درست بود و بسیاری از تذکرات مطرح شده توسط نمایدگان وارد نیست.

* گپ‌و‌گفت حجت‌الاسلام رسایی و مهدی کوچک‌زاده با محمدرضا باهنر که به عنوان نائب رئیس اول هیئت رئیسه موقت مجلس برگزیده شد، از نکات قابل توجه دومین جلسه صحن علنی پارلمان بود.

* زمانی که علیرضا مرندی رئیس سنی مجلس نهم تعداد آراء اخذ شده از منتخبین را قرائت می‌کرد، خطاب به منتخبین گفت: "امیدوارم در روزهای آینده نیز تعداد حاضرین در صحن علنی همین تعداد بالا باشد و افت نکند".

* حجت‌الاسلام آقاتهرانی و یکی از منتخبین جدید مجلس نهم در صحن علنی امروز پارلمان حین سخنرانی علی لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس نهم در حال پیاده‌روی در جلسه بودند و بدین ترتیب پیاده‌روی‌ها در صحن پارلمان آغاز شد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس