کد خبر 1240541
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۶
کرونا نمایه

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: یکی از مهم ترین مشکلات ما در استان سیستان و بلوچستان، اقبال و اشتیاق بسیار کم از سوی مردم نسبت به سایر مناطق کشور برای انجام واکسیناسیون است.

به گزارش مشرق، عاطفه عابدینی، پس از بازدید از روند خدمت رسانی به بیماران کووید ۱۹ استان سیستان و بلوچستان، افزود: واریانت دلتا در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد و به نظر می‌رسد که از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه، اولین موارد این نوع ویروس شناسایی شده، اما به تدریج افزایش یافته است. یکی از مهمترین مشکلات ما در استان سیستان و بلوچستان، اقبال و اشتیاق بسیار کم از سوی مردم نسبت به سایر مناطق کشور برای واکسیناسیون است.

بیشتر بخوانید:

وضعیت کرونا در کشور/ افزایش شهرهای قرمز رنگ

وی ادامه داد: در گروه‌های سنی که واکسیناسیون آنها اعلام شده مانند بالای ۸۰ و ۷۵ و ۷۰ سال اگر مراقبین و کارشناسان بهداشتی به درب منازل مردم مراجعه نکنند، برخلاف سایر مناطق که مردم به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند، اقبالی از سوی مردم برای تزریق واکسن وجود ندارد و با اینکه مراقبین و کارشناسان بهداشتی برای واکسیناسیون به درب منازل مردم در این استان مراجعه کرده بودند، اما باز هم ۵۰ درصد از افراد واجد شرایط، واکسن تزریق کرده بودند.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ تاکید کرد: برای افزایش اقبال و اشتیاق مردم در استان سیستان و بلوچستان، مقرر شد که اقداماتی از جمله تبلیغ و تشویق مردم از سوی ائمه جمعه و صدا و سیما انجام شود تا شاهد افزایش تزریق واکسن کرونا باشیم.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان خیلی پایین است

وی تصریح کرد: متأسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان خیلی پایین است، البته شاید مقداری از این رعایت اندک به دلیل وضعیت اقتصادی باشد، اما مهم‌تر از آن، این است که مردم به استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری، باور ندارند.

عابدینی گفت: چهارشنبه هفته قبل از مرکز واکسیناسیون ولایت در زاهدان بازدید کردیم و امر واکسیناسیون با ساماندهی خوبی در حال انجام بود، اما تعداد افرادی که برای تزریق واکسن مراجعه کرده بودند، کم بود. بعد از بازدید از این مرکز نیز به مرز میرجاوه رفتیم.

وی با بیان اینکه مشکل این استان وجود مرزهای غیررسمی و ورود اتباغ خارجی به صورت غیرقانونی است که نمی‌توان جلوی آن را گرفت، خاطرنشان کرد: همکاران بهداشتی ما در مرزهای رسمی این استان از جمله مرز میرجاوه حضور دارند و تست‌های سریع کرونا از اتباع خارجی و افرادی که به پاکستان رفت و آمد دارند، می‌گیرند، اما در مرزهای غیررسمی ممکن است خیلی از افرادی که به صورت غیرقانونی وارد می‌شوند، بیمار باشند و این افراد از طریق رفتن به کرمان، در کل ایران پخش می‌شوند که مشکل بسیار بزرگی است که در این زمینه، هماهنگی‌هایی با استانداری و نهادهای نظامی و انتظامی برای تشدید نظارت‌ها بر مرزهای غیررسمی داشتیم.

عابدینی گفت: پس از بازدید از مرز میرجاوه، از مراکز درمانی زاهدان بازدید کردیم. در شهر زاهدان سه بیمارستان وجود دارد که در یکی از آنها ۱۳۴ بیمار، در یکی دیگر ۱۰۵ و در دیگری ۵۰ بیمار کووید ۱۹ بستری بود و دو مرکز تزریق رمدسیویر سرپایی یا مراکز بستری موقت فعالیت داشت که در این سفر تصمیم به راه اندازی یک مرکز دیگر را نیز اتخاذ کردیم.

در زاهدان کمبود متخصص نداریم

وی بیان کرد: خوشبختانه در شهر زاهدان شاهد کمبود نیروی متخصص نبودیم و در این شهر ۳ فوق تخصص ریه، ۴ فوق تخصص بخش مراقبت‌های ویژه و تعداد زیادی متخصصان عفونی فعالیت دارند، اما ممکن است از نظر کادر پرستاری، کمی مشکل وجود داشته باشد که به مدیریت نیروی انسانی نیاز است.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، با بیان اینکه در زاهدان از نظر تجهیزات و دستگاه‌های کمک تنفسی اصلاً کمبودی وجود ندارد، یادآور شد: خوشبختانه میزان دارو هم در این شهر، مناسب بود و مقرر شد، در این هفته مواردی از جمله کیت‌های تست به این استان ارسال شود که برطرف شد.

عابدینی در پاسخ به شایعاتی مبنی بر عدم وجود فضا برای بیماران کووید ۱۹ فوت شده در زاهدان، گفت: این اظهارات شایعه و سیاه نمایی بود. ساعت ۸ شب به آرامستان زاهدان یا بهشت محمد رفتیم و دیدیم که اصلاً اینگونه مطالبی که گفته شده صحبت ندارد و شلوغی و تراکم و مشکلی در این آرامستان ندیدیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دفن بیماران در فضایی مناسب در حال انجام بود که البته جا دارد به خانواده‌های این بیماران تسلیت بگویم.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر گروهی که ما را همراهی می‌کردند، دکتر حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت نیز چهارشنبه شب به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و جلسه ستاد بحران را تشکیل دادیم و این جلسه تا نیمه‌های شب به طول انجامید که تقسیم کارها با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد و پنج شنبه هم از دو مرکز بهداشتی بازدید کردیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در ادامه تصریح کرد: در ایرانشهر، تعداد تخت بستری و بخش مراقبت‌های ویژه در حال حاضر با کمبود روبرو نیست و ظرفیت خالی نیز وجود دارد، اما استان سیستان و بلوچستان، مساحت بسیار زیادی دارد و شهرها فاصله زیادی با یکدیگر دارند و شاید نیاز باشد که مراکز بهداشت یا درمانی شهرها را بیشتر تقویت کنیم و هفته آینده مجدداً به این استان سفر و وضعیت را بررسی خواهیم کرد.

عابدینی گفت: وضعیت کنونی استان سیستان و بلوچستان علاوه بر انجام اقداماتی از سوی دولت، نیازمند همکاری بیشتر مردم است. از چند روز پیش دستور بسته شدن بازار محلی و سنتی زاهدان صادر شده بود، اما مردم همکاری نکرده بودند که البته این کار انجام شد، اما نیاز است که مردم در تزریق واکسن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مشارکت بیشتری داشته باشند.

رفت و آمدها باید کنترل شود

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد که باید رفت و آمدها و تردد بین استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور را بیشتر کنترل کنیم که این مداخله باید از سوی دولت انجام شود، چون در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و بوشهر شاهد افزایش موارد بیماری هستیم و لازم است که رفت و آمد به این استان‌ها کم و محدود شود و افرادی که از این استان‌ها خارج می‌شوند، تست منفی کووید ۱۹ داشته باشند.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در خصوص شایعاتی مبنی بر برگشت داده شدن واکسن‌های ارسالی به سیستان و بلوچستان به دلیل عدم استفاده مردم، گفت: تاکنون هیچ واکسنی که نه تنها به سیستان و بلوچستان، بلکه به هیچ از استان‌های کشور ارسال شده، برگشت داده نشده است. تصمیمی که در استان سیستان و بلوچستان اتخاذ شد، این بود که به دلیل اقبال و اشتیاق کم مردم، مجوز تزریق واکسن به افراد بالای ۵۰ سال صادر شد و در این شرایط نه تنها واکسنی برگشت داده نمی‌شود، بلکه برای گروه‌های سنی پایین‌تر نیز تزریق خواهد شد.

وی یادآور شد: ساماندهی تزریق واکسن در زاهدان به ویژه در مرکز تجمیعی ولایت، بسیار خوب بود، اما یکی از مراجعین می‌گفت که تاکنون سه بار به این مرکز مراجعه کرده، اما از تزریق واکسن پشیمان شده و بازگشته بوده است. یکی از نیروهای بهداشت محیط که در آن مرکز حضور داشت، برای مردم توضیح می‌داد که باید واکسن تزریق کنند، اما متأسفانه اشتیاق زیادی برای تزریق واکسن کرونا وجود ندارد.

عابدینی افزود: مردم در استان سیستان و بلوچستان نه تنها برای تزریق واکسن کرونا بلکه برای استفاده از ماسک نیز تمایل چندانی ندارند. مثلاً چندین گروه و انجمن خیریه و حتی برخی خانه‌های بهداشت به صورت رایگان به مردم ماسک می‌دادند، اما متأسفانه مردم این مناطق، باوری به استفاده از ماسک ندارند، یا بارها توصیه شده که رفت و آمدهای قبیله‌ای، مراسم‌ها، عروسی و مهمانی‌ها را کم کنید، اما با مراقبین بهداشت، برخورد شده و نسبت به آن، مقاومت می‌کنند.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: در این سفر دیدارهایی با رئیس و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر داشتیم و مقرر شد که این هفته به این منطقه سفر کنیم. تصمیم ما بر این شد که تعداد مراکز بهداشتی منتخب ۱۶ و ۲۴ ساعته در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر را افزایش دهیم و ساعات خدمات دهی این مراکز، بیشتر شود. در زاهدان نیز تصمیم بر این شد که نظارت‌هایی بر روی مراکز بهداشتی منتخب و ساعات فعالیت آنها با توجه به گرمای هوا در ساعات پایانی روز، انجام شود، چون باید مطمئن شویم که خدمات به مردم ارائه می‌شود.

عابدینی در پایان تاکید کرد: در زاهدان با معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و مدیران گروه‌های عفونی و بخش مراقبت‌های ویژه جلسه داشتیم و پروتکل‌های درمانی را مرور کردیم و قرار شد مجدداً جلساتی با این گروه‌ها داشته باشیم. خوشبختانه در زاهدان، داروهای ضد ویروس مانند رمدسیویر و فاویپراویر کمبودی ندارد و حتی ذخیره‌هایی از این داروها وجود دارد. در این هفته هم بنده و دکتر جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت به استان سیستان و بلوچستان سفر می‌کنیم و وزیر بهداشت، نظارت و دقت بسیار زیادی بر امور این استان دارد و موارد را با جزئیات، پیگیری می‌کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    1 0
    چون قرار داد گلدسمیت که مرزهای جنوب شرقی ایران رو تعیین کرد در حال فروپاشیست . ایران و هند باید فکر به حال پاکستان جعلی بکنن
  • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    4 0
    جناب مولوی عیدالحمید بیایید تحویل بگیرید شمایی که می گفتید کرونا غذاب برای اهل قم و شیعیان ایران هست ...
    • ناشناس IR ۱۷:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
      0 2
      مولانا عبدالحميد نگفتن عذاب برای شیعه ها و قمه لطفا راستگو باشید و کمی سرچ کنین گفته ی ایشون چیز دیگری بنا بر استاد ب خبرگزاریهای ایران بود واقعا متاسفم براتون دروغگوی نامحترم
    • محمد IR ۰۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
      1 0
      عبدالحمید سابقه فعالیت علیه شیعه زیاد داره به وقتش جواب کاراشو میدیم غصه نخور ازش بپرسید هزینه مسجد مکی کی داد و چه کسی به طلاب اهل سنت از چه منبع مالی شهریه نجومی میده... و... جواب نزدیکه ولی با صبر
    • ناجی IR ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
      0 2
      خجالت بکش. برای چی دروغ میگی؟! دنبال چی میگردی!
  • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    2 0
    اگر افبال کمی در تزریق واکسن در این استان است دلیل را در کانال های وهابی جستجو کنید که واکسن را شیعه سنی کرده اند و میگویند با این واکسن ها میخواهند شما را آلوده کنند
  • مرتضی IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    2 0
    دلیلش مشخص است بعلت خرافات مذهبی است که مولوی های سنی در آنجا رواج می دهند
    • AU ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
      1 0
      فکرمیکنین بقیه جاها بهتره الان توشهرما بالای 80 درصد رعایت نمیکنن کارهای کثیف وغیربهداشتی میکنن حتی به عقل بعضی ها شک بایدکرد ازانطرف این دولت خیانتکار هیچ برنامه مشخصی نداره هردولت دیگه ای جزاین ازخدابی خبران سرکاربود ایران اینطور تلفات نمیداد اصلا به اماروحشتنا ک ایران به نسبت جمعیت ودرمقایسه باکشورهای همسایه فکرکرده اید
    • IR ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
      1 0
      بله جناب مولوی عبدالحمید می گفتن ما چون وضو می گیریم کرونا نمی گیریم ...
  • مهلا IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    5 4
    دلیل نزدن واکسن اینه که اونایی که زدن همه بعداز دوهفته کرونا گرفتن.یکیش داماد خوم من 20روز پیش واکسن زده.الان سه روزه حالش خوب نیست وتستش مثبته
    • mohamad IR ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
      1 1
      اقای باهوش چه ربطی داره الان واکسن کجاست بزار بیاد بزنیم از این همه مبتلا وکشت وکشتار کرونا خسته شدیم هر واکسنی هم شد اشکال نداره اون موقع میگی که دامادت براثر واکسن زدن کرونا گرفته
    • IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
      1 2
      ته دل مردم را خالی نکن حتما دامادشما با خیال راحت ماسک را کنار گذاشتن درصورتی که با دریافت واکسن حتما پروتکل باید رعایت شود
  • ایرانی IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    2 0
    دیدگاه منفی روحانیون اهل سنت نسبت به پروتکل های بهداشتی و اینکه اهل سنت افراد با خدا هستند و بیماری در وجودشان تاثیر ندارد و اهل سنت پیروی ۱۰۰ درصد از دستوراتش دارند و من ندیدم اهل سنت در زابل و زاهدان ماسک بزنند مگر به اجبار در ادارات دولتی که انهم چند نفر از یک ماسک استفاده می کنند
  • IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    2 0
    استان سیستان از نظر رعایت بهداشت به شدت به طرز وحشتناکی پایین هست. به مردم یاد بدید رعایت کنند. راستی مشرق ، مشهد داره به زباله دانی تبدیل میشه اصلا شهرداریها به نظافت شهر نمی رسن! بعضی از جمعیت دهه هفتادیها و هشتادیها هم که فقط زباله رو زمین می ریزن ! اصلا جدیدا شهرای ایران داره زباله دانی بزرگی تبدیل میشه. اون از محیط زیست که رئیس گشاد نشینش عین خیالش نیست اینم از شهرداریها که همش میچاپن و شهرها به شدت کثیفه. ازین طرف هم همش هار و پوت می کنیم که ما تا زمستان صادر کننده واکسن خواهیم بود اما هنوز گروه 70 ساله ها کامل دوز دوم رو دریافت نکردن. کمی اهل عمل باشیم . پینوشت: اگر نادانی ذیل پیام دلسوزانه من (غریگدا /غربفدا ) بنویسه واگذارش میکنم به خدا!!!!!
    • IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
      3 0
      تقریبا همه شهرها همینطورشده مردم بی خیال شده اند دولت هم مردم رادرخواب واکسینه میکنه
  • IR ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
    1 1
    به داشتن آب و امکانات بیمارستانی و مدرسه و ...هم اعتقادی ندارندمرگ بر دروغگویان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس