به گزارش مشرق، «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه گفته سران لبنان قادر به حل بحرانی که خودشان ایجاد کردهاند نیستند.
ادعای لودریان ساعاتی بعد از آن مطرح شده که «سعد الحریری» مأمور تشکیل کابینه لبنان امروز پنجشنبه انصراف خود را از این مأموریت اعلام کرد.
وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شد که لبنان در «وضعیت خودویرانی» قرار دارد و سیاسیون، مقصر ایجاد چنین وضعیتی هستند.
لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی شد. لبنان در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) صحنه انفجاری مهیب در بندر بیروت بود که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به جای گذاشت.
به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب» نخستوزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه انتخاب شد.
دیاب هم بعد از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا «سعد الحریری» نخستوزیر اسبق لبنان مأمور تشکیل کابینه شود.
مقامهای دولت فرانسه بعد از وقوع انفجار بیروت مدعی تلاش برای کمک به برونرفت بحران از لبنان شدهاند.
بعد از انفجار بیروت رئیسجمهور فرانسه چند بار برای ارائه طرحی ادعایی با هدف کمک به حل مشکلات لبنان به این کشور سفر کرد اما این طرح تا کنون به جایی نرسیده است.
تاکنون جزئیات دقیقی از ابتکار فرانسه در لبنان منتشر نشده است اما بر اساس کلیات منتشر شده در رسانهها، این طرح بر ضرورت توجه فوری به چهار بخش کمکهای بشردوستانه به منظور مقابله با شیوع بیماری کرونا، بازسازی زیرساختها به دنبال انفجار بیروت، اصلاحات سیاسی و اقتصادی و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در لبنان تاکید دارد.
«فرانک ریستر» وزیر تجارت فرانسه که که روز سهشنبه در آستانه اولین سالگرد انفجار مهیب بیروت به لبنان سفر کرده بود ضمن دیدار با مقامات این کشور در سخنانی مقابل خبرنگاران مقامهای لبنانی را به تحریم تهدید کرد.
وزیر تجارت فرانسه مدعی شد که این کشور به تعهدات خود در قبال لبنان پایبند بوده و مقامات لبنانی هیچ التزامی به انجام اصلاحات ندارند و سپس با تهدید لبنانیها افزود: «این وضعیت در لبنان نمیتواند ادامه یابد و به زودی تحریمهایی علیه مسئولانی که در مسیر تشکیل دولت سنگاندازی میکنند وضع خواهد شد و پیام امروز ما تأکید بر حمایت از لبنانیها و یادآوری تعهدات مسئولان به آنهاست.»
قبلتر از آن، فرانسه اعلام کرده بود اتحادیه اروپا بر سر تدوین ساز و کاری جهت اعمال تحریم علیه مقامهای کشور لبنان تا پایان ماه جولای به توافق رسیده است.
خبرگزاری رویترز با استناد به یک یادداشت دیپلماتیک که میگوید به رویت این خبرگزاری رسیده نوشته تحریمهای اتحادیه اروپا مواردی مانند منع مسافرتی و انسداد داراییها را شامل میشود که میتواند به بهانههایی نظیر فساد، کارشکنی در تشکیل دولت، تخلفات مالی و نقض حقوق بشر علیه مقامهای لبنانی اعمال شود.