به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق تحقیقی که از ۲۷ آگوست تا اول سپتامبر بنیاد گروه اوراسیا انجام داده، اکثریت مردم آمریکا خواستار تعامل دیپلماتیک بیشتر آمریکا با جهان هستند و عدی ای دیگر نیز خواستار استقرار کمتر نظامیان آمریکایی در خارج مرزهای این کشور شده اند.
این تحقیق که از طریق یک نظرسنجی انجام شده است، نشان می دهد ۵۸.۳ درصد مردم آمریکا بر این باورند این کشور باید در زمینه مسائلی از جمله تغییرات آب و هوایی، حقوق بشر و مهاجرت وارد مذاکرات بیشتری شود. ۲۱.۶ درصد معتقد بودتد آمریکا باید در این مذاکرات کمتر شرکت کند و ۲۰.۱ درصد هم نظری نداشتند.
از میان ۲۱۶۸ نفری که نظراتشات مورد ارزیابی قرار گرفت، ۴۲.۳ درصد بر این باورند آمریکا باید شمار نظامیانش در اروپا، آسیا و خاورمیانه را پایین بیاورد و تعهداتش نسبت به دفاع از کشورهای آن منطقه را کاهش داده و به تدریج مسئولیت امنیت منطقه را به متحدانش منتقل کند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی مشخص شد که ۶۲.۶ درصد مردم آمریکا از احیای توافق هسته ای(برجام) و تلاش برای رسیدن به توافقی که مانع تولید تسلیحات هسته ای می شود، حمایت می کنند. این در حالی است که ۳۷.۴ درصد مخالف مذاکرات هستند و فشار آوردن به ایران از طریق تحریم های اقتصادی در راستای ممانعت از دستیابی آن به چنین تسلیحاتی می داند.
این نظر سنجی درباره سیاست خارجی دولت آمریکا در زمینه توافق هسته ای در پی این مطرح می شود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در کارزارهای انتخاباتیاش وعدهی بازگشت به توافق هستهای را داده بود.
قدرت های جهانی تاکنون شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کرده اند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شدند. البته ایران و آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا گفته است که این مذاکرات می تواند ظرف چند هفته آتی از سر گرفته شود.
این مذاکرات در راستای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به پایبندی کامل به توافق هسته ای برگزار شده است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و ضمن بازگردانی تحریم های قبلی علیه ایران، تحریم های متعدد جدیدی را نیز بر آن اعمال کرد. ایران با گذشت یک سال و نیم پس از متحمل شدن این تحریم ها و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در راستای پیداکردن راهکارهای عملی برای کاهش تاثیر تحریم ها و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای فاصله گرفت.