این روزها، شرکتهای زیادی آگهی استخدام برنامه نویس پایتون منتشر میکنند اما این زبان برنامهنویسی که اخیرا، همه در رابطه با آن حرف میزنند، دقیقا چیست و چه کاربردهایی دارد؟ آیا یادگیری این زبان، سخت است؟ یک برنامهنویس پایتون چقدر درآمد دارد و وضعیت بازار کار پایتون در جهان چطور است؟
در این مقاله، ضمن معرفی زبان برنامهنویسی پایتون و مزایای آن، به بررسی وضعیت بازار کار این زبان برنامهنویسی در سطح دنیا و خارج از کشور خواهیم پرداخت و حتی در رابطه با درآمد پایتون در جهان، صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
معرفی اجمالی زبان برنامهنویسی پایتون
پیش از اینکه در رابطه با وضعیت بازار کار این زبان برنامهنویسی و وضعیت استخدام برنامه نویس پایتون صحبت کنیم، بد نیست که که توضیحاتی کلی، در رابطه با پایتون، ارائه دهیم.
پایتون یک زبان شیء گرا و چند منظوره است که کاربردهای آن، تقریبا، نامحدود هستند. این زبان که در سال ۱۹۹۱ توسط گیدو فان روسوم (Guido van Rossum) هلندی معرفی شد، همانند اغلب زبانهای برنامهنویسی، همراه با یک interpreter برای اجرای کدهای نهایی شده، کار میکند. برای مشاهده فرصت های شغلی برنامه نویس Python کلیک کنید.
چرا شرکتها نیازمند استخدام برنامه نویس پایتون هستند؟
در زیر، مهمترین دلایل نیاز بالای سازمانها به استخدام برنامه نویس پایتون را برای شما آوردهایم:
● کاربردهای متعدد: پایتون یک پلتفرم کاربردی است که موارد استفاده بسیار متنوعی دارد. این زبان برای توسعه وب، توسعه اپلیکیشن، نرم افزارهای تحلیل داده، توسعه بازی، یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و غیره و غیره، کاربرد دارد. در حال حاضر، بسیاری از سازمانها ترجیح میدهند که به جای php از زبان پایتون برای توسعه وب استفاده کنند.
● تفسیر شده: از آنجایی که پایتون، زبانی تفسیر شده است، نیازی به کامپایل کردن ندارد و کد منبع، در هنگام کد نویسی، خط به خط، تفسیر میشود. این ویژگی، سرعت توسعه را بالا میبرد.
● سادگی و خوانایی: پایتون یک زبان برنامهنویسی قدرتمند و در عین حال، ساده و خوانا است.
● پشتیبانی کتابخانهای عالی: زبان برنامهنویسی پایتون، مجموعهای جامع و گسترده از کتابخانهها دارد که سرعت توسعه را بسیار بالا میبرند. برنامهنویسان، با استفاده از این کتابخانهها، نیازی به بازنویسی بسیاری از کدها ندارند. به علاوه، برنامهنویسان پایتون میتوانند کتابخانههای خودشان را اضافه کرده و در پروژههای بعدی از آنها استفاده کنند.
به دلایلی که گفته شد، بازار کار این زبان برنامهنویسی روز به روز در حال بهتر شدن است و سازمانهای زیادی، آگهی استخدام برنامه نویس پایتون، منتشر میکنند.
بررسی وضعیت بازار کار برنامهنویسی پایتون
با توجه به توسعه نیاز به استفاده از اپلیکیشنها در زندگی روزمره، نیاز به تمامی زبانهای برنامهنویسی در حال افزایش است و پیشبینی میشود که کل بازار کار برنامهنویسی از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۳۰، حدود ۲۲ درصد رشد داشته باشد که بسیار سریعتر از رشد میانگین تمامی مشاغل است.
چه شرکتهایی نیازمند استخدام برنامه نویس پایتون هستند؟
به دلیل کاربردهای گسترده پایتون، شرکتها و سازمانهای متنوعی به پایتوننویسان احتیاج دارند. در زیر میتوانید فهرستی از انواع سازمانهای استخدامکننده برنامهنویسان پایتون را مشاهده کنید:
● شرکتهای فعال در حوزه فناوری
● شرکتهای فعال در حوزههای مالی و بنگاههای اقتصادی
● شرکتهای تخصصی برنامهنویسی و توسعه اپلیکیشن
● سازمانهای تحقیقاتی
● شرکتهای دانشبنیان فعال در صنعت
● و ...
در زیر نیز فهرستی از مهمترین سازمانهایی که در حال حاضر از پایتون استفاده میکنند، برای شما آوردهایم:
● گوگل
● فیسبوک
● اینستاگرام
● نتفلیکس
● ناسا
● پیپال
● دراپباکس
● پینترست
چه مشاغلی در بازار کار برنامهنویسی پایتون وجود دارد؟
● توسعه دهنده پایتون: همانند هر زبان برنامهنویسی، شغل اصلی برنامهنویسان پایتون، توسعه اپلیکیشن و توسعه وب است. برنامهنویسان پایتون میتوانند کارهای زیر را انجام دهند:
o توسعه وبسایتها
o بهینهسازی الگوریتمهای داده
o حل کردن مشکلات تحلیل داده
o حفاظت از دادهها
o نوشتن کد قابل استفاده مجدد، قابل تست کردن و کارآمد
● مدیر محصول: مدیر محصول باید تحقیقات زیادی در رابطه با بازار و مشتریان انجام دهد و برای این کار، باید حجمهای عظیمی از دادهها را تحلیل کند.
● تحلیلگر داده: کسی که در این جایگاه شغلی قرار میگیرد، باید حجم بزرگی از دادهها را تحلیل کرده و مفاهیم و معانی آنها را بیرون بکشد. همانطور که در بالا گفتیم، از برنامهنویسی پایتون میتوان برای اینکار استفاده کرد.
● مهندس یادگیری ماشین: این شغل که ارتباط مستقیمی با هوش مصنوعی دارد، یک شغل بسیار جذاب و هیجان انگیز برای پایتونکاران است.
محبوبیت پایتون چقدر است؟
بر اساس گزارش مرجع آماری Statista، زبان برنامهنویسی پایتون، محبوبترین زبان برنامهنویسی در اوایل مارس ۲۰۲۰ بوده است. همچنین، بر اساس شاخص محبوبیت زبان برنامهنویسی (PYPL) نیز میتوان پایتون را محبوبترین زبان برنامهنویسی در دنیا دانست و از این نظر ، بالاتر از جاوا اسکریپت قرار میگیرد.
نگاهی آماری به وضعیت بازار کار و نیاز به استخدام برنامه نویس پایتون
در سالهای اخیر، تعداد شغلهای پایتون، افزایش بسیار زیادی داشته است. در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ هزار آگهی شغلی برای استخدام برنامه نویس پایتون در سطح جهان در وبسایت Glassdoor و حدود ۱۴ هزار فرصت شغلی برای پایتونکارها در Indeed وجود دارد. در واقع، تعداد آگهیهای استخدام پایتون در Indeed در مقایسه با تعداد آگهیهای استخدام Java در این کاریابی آنلاین بینالمللی، تقریبا دو برابر بوده است.
تخمین بازار کار پایتون
در شروع سال ۲۰۲۰، این زبان برنامهنویسی، چهارمین زبان برنامهنویسی محبوب در دنیا بود ولی توانست تا ماه مارس، به جایگاه اول از نظر محبوبیت در میان زبانهای برنامهنویسی برسد و در حال حاضر نیز هیچ نشانهای از کاهش سرعت افزایش محبوبیت پایتون مشاهده نمیشود. حتی وبسایت Forbes گزارش داده که بازار کار پایتون در سال ۲۰۱۸، رشدی بالای ۴۰۰ درصد را تجربه کرده است.
در سپتامبر ۲۰۱۸ گزارش شد که تنها ۷ میلیون برنامهنویس پایتون در سطح جهان وجود دارد. تعداد برنامهنویسان پایتون در دنیا در آوریل ۲۰۱۹، به بیش از ۸ میلیون نفر افزایش یافت و از این نظر، از جاوااسکریپت پیشی گرفت.
میانگین حقوق و دستمزد برنامهنویسی پایتون در سطح دنیا
حقوق متوسط یک برنامهنویس پایتون در انگلستان در سال، چیزی حدود ۶۵ هزار پوند (چیزی بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بر اساس نرخ پوند انگلیس در زمان نوشتن این مقاله) است. همچنین، یک برنامه نویس پایتون در آلمان، به طور متوسط، بیش از ۸۳ هزار یورو (چیزی بیش از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بر اساس نرخ یورو در زمان نوشتن این مقاله) در سال، حقوق میگیرد.
اگر نگاهی به مشاغلی که در بالا برای برنامه نویسی پایتون معرفی کردیم، بیاندازیم، تفاوت زیادی در دستمزدها مشاهده خواهیم کرد. به گزارش Glassdoor، میانگین درآمد یک توسعهدهنده پایتون در سال، چیزی حدود ۵۸ هزار پوند است اما یک data scientist در سال، به طور میانگین، کمتر از ۴۲ هزار یورو، درآمد دارد.
همچنین، به گزارش US Bureau of Labour Statistics، میانگین درآمد برنامهنویسان پایتون تا سال ۲۰۲۹، به بیش از ۱۱۰ هزار دلار در سال خواهد رسید.
جمعبندی
در حال حاضر، زبان برنامهنویسی پایتون در سطح دنیا از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است و تقاضای بالا برای استخدام برنامه نویس پایتون، اثر مثبتی روی حقوق و دستمزد این برنامهنویسان داشته است. در این مقاله راجع به زبان برنامه نویسی پایتون و بازار کار آن در کشورهای مختلف جهان صحبت کردیم تا دید بهترین از وضعیت این شغل محبوب و پردرآمد خدمت شما ارائه کنیم.
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است