به گزارش مشرق، به دنبال شیوع پاندمی کرونا و نیاز مبرم کشور به واکسیناسیون مطالعه بر روی واکسن mRNA با پلتفرمی مشابه با واکسنهای در حال توسعه شرکتهای سازنده واکسن، در دستور کار تیم پژوهشی به مدیریت و هدایت مسعود سلیمانی در یکی از شرکتهای فناوری قرار گرفت.
بیشتر بخوانید
قیمت واکسن آنفلوانزای ایرانی چقدر است؟
این محققان با آغاز مطالعات فناوری سنتز mRNA، منطبق با استانداردهای تعیین شده در مطالعات پیشین، اقدام به تکمیل و کارایی مولکول حاصل شده در ایجاد پاسخ ایمنی در موش کردند که مورد تایید قرار گرفت. طراحی و ساخت نانوذرات لیپیدی به عنوان حامل مولکول های mRNA از دیگر مراحل انجام این تحقیقات بود که طی آن عدم سمیت، کارایی بالا در محصورسازی و تحویل mRNA به سلول های هدف، ارزیابی و تایید شد.
با نهایی شدن سازه به دست آمده، فاز مطالعات حیوانی بر روی موش و "میمون رزوس" با تکیه بر امکان سنجی و اثبات مفاهیم (Proof of Concept) آغاز شد و در اواسط اسفندماه ۱۳۹۹ تکمیل شد.
به گزارش معاونت علمی ریاست جمهوری، مقاله حاصل از این تلاش به عنوان اولین مقاله بین المللی ایران در زمینه طراحی و تولید واکسن علیه کووید۱۹و همچنین اولین گزارش موفقیت آمیز از دستیابی کشور به فناوری واکسنهای بر پایه mRNA، در نشریه تخصصی Vaccines (Q۱ on Drug Discovery) پذیرفته و در ۱۹ شهریورماه سال جاری منتشر شد.