کد خبر 1303523
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۸
روند بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بازنگری شود

دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا در کشور گفت: نظر جمعی کمیته علمی درباره این بازگشایی‌ها تا فردا به ستاد ملی کرونا اعلام می‌شود.

به گزارش مشرق، حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا در کشور در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری مقابله با کارونا، درباره نظر کمیته علمی در زمینه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها که از روز گذشته در کشور انجام شده است، گفت: در یکسری کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند نشان داده شد که مجددا با موج بیماری کرونا مواجه بودند. اگرچه میزان واکسیناسیون آن‌ها شاید از نظر درصدی، نسبت به ما خیلی بالاتر و از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و قوانین نسبت به ما بیشتر بود، اما نکته‌ای که وجود داشت، این بود که آن‌ها بحث واکسیناسیون زیر ۱۸ سال را به طور جدی مورد پیگیری قرار نداده بودند و یکی از عواملی که باعث ایجاد این پیک‌ها بود، در حقیقت افراد زیر ۱۸ سال، یعنی افراد جوان و کودکان بودند.

وی افزود: دومین نکته، بازگشایی‌های بسیار بی محابایی بود که در مدارس، دانشگاه‌ها، مجامع و رستوران‌ها و... انجام شده بود و همین موضوع منجر به ایجاد پیک بیماری در این کشورها شد.

بیشتر بخوانید

دریافت مجوز از سوی مدارس به معنای بازگشایی کامل آنها نیست

چرایی لزوم بازبینی در بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها

جماعتی تاکید کرد: به همین دلیل توصیه کمیته علمی این است که درباره بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها و مجامع باتوجه به اینکه شیوع روند کرونا در کشورمان نزولی شده، حتما دقت شود و بازبینی مجدد شود. زیرا باتوجه به اینکه افراد زیر ۱۸ سال ما هنوز به طور کامل واکسینه نشدند و بچه‌های زیر ۱۲ سال ما که در برخی کشورها مانند چین (سه سال به بالا) و آمریکا (بالای ۵ سال) واکسیناسیون‌شان را شروع کردند، اما ما هنوز پروتکل را در این سنین نداریم.

هنوز به ایمنی جمعی نرسیدیم

وی گفت: بنابراین بازگشایی‌های بی محابا در مدارس، دانشگاه‌ها و مجامع، رستوران‌ها، سینماها و... باتوجه اینکه هنوز هم به ایمنی جمعی نرسیدیم و با توجه به اینکه کودکان ما از واکسیناسیون کافی برخوردار نیستند، خودش می‌تواند باعث ایجاد پیک ششم کرونا در کشور باشد و باید این را مورد نظر قرار داد.

جماعتی گفت: نظر جمعی کمیته علمی در این باره تا فردا به ستاد ملی کرونا اعلام می‌شود. به نظر می‌رسد که رعایت پروتکل‌ها برای پیشگیری از تشدید پاندمی در کشور هنوز مناسب نیست.

وی تاکید کرد: اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود و به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون نرسیم، بازگشایی مدارس کار درستی نیست.

واکسیناسیون و رعایت پروتکلها؛ تنها راه کنترل بیماری در شهرهای قرمز

وی درباره وضعیت افزایشی بیماری در برخی مناطق کشور، گفت: نظر کمیته علمی این است که میزان واکسیناسیون را به ویژه در جاهایی که به نظر می‌رسد درصد گرفتاری بالا است، افزایش دهیم و تا حد امکان از اینکه پاندمی از این مناطق به مناطق دیگر توسعه یابد، جلوگیری کنیم. یکسری شهرها وجود دارند که از نظر ما در حد قرمز هستند، اما خوشبختانه تعدادشان کم است. تنها راه هم افزایش واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

تکلیف تزریق دز سوم واکسن کرونا برای سنین بالای ۱۸ سال

جماعتی درباره تزریق دز سوم برای افراد بالای ۱۸ سال نیز، گفت: یکی از مسائل در پیک‌هایی که در اروپا ایجاد شد، این بود که بر اساس مطالعاتی که انجام شده، نشان داده شده که تقریبا شش تا هشت ماه بعد از دز دوم سطح آنتی بادی در خون پایین آمده و ایمنی کامل را از بین می‌برد. در نتیجه نیاز به دز بوستر یا یادآور بسیار ضروری به نظر می‌رسد. به همین دلیل توصیه می‌شود که بعد از دز دوم بر اساس پروتکل دز بوستر را تزریق کنیم که اکنون دز بوستر در کارکنان بهداشت و درمان آغاز شده است. درباره افراد بالای ۱۸ سال هم این پروتکل وجود دارد و ان‌شاءالله به زودی از طریق وزارت بهداشت اعلام می‌شود و وارد بحث دز بوستر می‌شویم که به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از پیک بعدی کرونا است.

وی گفت: البته بر اساس مطالعات حداقل باید شش ماه از تزریق دز دوم گذشته باشد تا دز بوستر را تزریق کنیم. اکنون بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه یعنی دوسوم جامعه دز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند؛ بنابراین هنوز برای آغاز بوستر زود است. شاید باید از یکی دو ماه آینده تزریق دز بوستر را به افراد بالای ۱۸ سال آغاز کنیم.

جماعتی درباره تزریق ویتامین دی برای پیشگیری از کرونا، گفت: یکسری مطالعات هست که نشان می‌دهد اگر کسی دچار کمبود ویتامین دی باشد، میتواند در درگیری ریوی موثر باشد و اگر به حدمناسب برسد، می‌تواند اثر پیشگیرانه داشته باشد.

وی درباره اقدام کمیته علمی برای عوارض روانی کرونا به ویژه در کادر درمان، گفت: کمیته علمی یک زیرگروه از افراد متخصص در زمینه روانپزشکی، طب توانبخشی، ریه، عفونی، پزشکی اجتماعی و... دارد که در حال تدوین پروتکلی هستند که افرادی که بعد از کووید دچار مشکلات جسمی و روانی شدند، چه پروتکلی را از نظر بهداشتی، روان پزشکی و درمانی برایشان در نظر بگیریم که بعد از تدوین آن را ابلاغ می‌کنیم.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    7 0
    پس مدارس غیرحضوری میشود شهریه ندهیم کمک به مدارس تعطیل است
  • احمد IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    6 0
    این بیماری شوخی بردار نیست بخدا عجله نکنید
  • IR ۲۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    4 0
    الان دقیقه 90هست غفلت کنیم گل را خوردیم انشاالله همه واکسن بزنند بعد 22بهمن کم کم بازبشه برای عید همه چیز آزاد
  • معلم ناامید IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    6 0
    من معلم معتقدم زودتر از بهمن نباید مدارس کامل بازگشایی بشه راستی چه خبر ار رتبه بندی و سازمان نظام معلمی
  • IR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    7 0
    مردم ایران دلتان برای فرزندان تان بسوزد آنها را با تصمیمات غلط مسئولان جاهل به کشتن ندهید
  • IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    8 0
    من دبیرم. در مدارس شهر نسبتا اوضاع خوبه و بچه هاکم و بیش رعایت می کنند گرچه باز هم خیلی خب نیست ولی در مناطق حاشیه ای و روستاها واقعا پروتکل ها رعایت نمیشه و روزهایی که اونجا کلاس دارم، با دوتا ماسک ،فقط دعا می کنم به خیر بگذره.
  • IR ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    5 0
    اینها خودشون برای بچه‌هاشون مدرسه اختصاصی می‌سازند بعد بچه‌های مردم رو به مسلخ می‌فرستند
  • IR ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    3 0
    در مدرسه اصلا نظارتی نشد اینکه کلاس را ضدعفونی کنند ویا دانش آموزان تب سنجی شوند وتصاویری هم که در رسانه ها می بینید فقط نمایشی است .فقط خانواده ها خیلی مراقبت کنند
  • کارا IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    6 0
    باید تعطیل شوند تا عید جان مردم برای آقایان بی ارزش است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس