پیش بینی جهانی استراتفور توافق ایران

اندیشکده استراتفور در قالب بخشی از پیش‌بینی‌هایی که هرساله در ابتدای سال جدید میلادی منتشر می‌کند مدعی شد ایران و آمریکا به توافقی محدود دست خواهند یافت.

سرویس جنگ نرم مشرق - اندیشکده استراتفور در قالب بخشی از پیش‌بینی‌هایی که هرساله در ابتدای سال جدید میلادی در خصوص اثرات مهم روندهای ژئوپلیتیکی در گوشه و کنار دنیا منتشر می‌کند، خلاصه‌ای از پیش‌بینی‌هایش برای سال ۲۰۲۲ نیز منتشر نموده که چکیده‌ای از آن در ادامه آمده است. این پیش‌بینی‌ها در گزارش مربوطه مؤسسه اطلاعات جهانی استراتفور به دو محور تقسیم شده‌اند که عبارتند از: روندهای جهانی و روندهای منطقه‌ای.


مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش‌ها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید مشرق نیست.


پیش‌بینی‌های اندیشکده آمریکایی‌ برای سال ۲۰۲۲: از توافق محدود واشنگتن و تهران تا افزایش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل

- بخش اول: روندهای جهانی

رشد اقتصادی جهانی کماکان قوی خواهد بود، اما شتاب آن کُند خواهد شد

در گزارش پیش‌بینی جهانی ۲۰۲۲ آمده است که رشد اقتصادی جهانی همچنان نسبتاً قوی خواهد بود و به روند بهبود غیریکنواخت خود ادامه خواهد داد، اما بواسطه ناکامی‌های ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، از شتاب آن در مقایسه با سال ۲۰۲۱ کاسته خواهد شد. گزارش مزبور انتظار پیشرفت و تأخیر در واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ در اکثر کشورهای توسعه یافته را دارد. در بیشتر کشورهای دیگر، خطر احتمالی شیوع گونه‌های جدید بیماری وجود دارد.

در گزارش فوق‌الذکر آمده که رشد اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۲۲ در سطح متوسط خواهد بود و احتمال آن نمی‌رود که آمریکا از اثرات ناشی از افزایش هزینه‌کرد بر روی زیرساخت‌ها تا بعد از سال ۲۰۲۲ مصون بماند. این گزارش در رابطه با چین گفته که محدودیت‌ها در خصوص اعطای وام به شرکت‌های عمرانی خصوصی به‌طور کلی بر رشد اقتصادی تأثیر خواهد گذاشت؛ حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی چین از طریق سرمایه‌گذاری در املاک و خدمات به دست می‌آید.

پیش‌بینی‌های اندیشکده آمریکایی‌ برای سال ۲۰۲۲: از توافق محدود واشنگتن و تهران تا افزایش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل

تنش‌های اقتصادی میان واشنگتن و پکن بالا خواهد گرفت

کندی روند رشد در بخش املاک چین همچنین درآمدهای استانی حاصله از فروش زمین و سطوح هزینه‌کرد را از خود متأثر خواهد کرد. در نتیجه، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۲ در نهایت ممکن است از سطح ۶ درصدی که برای سال ۲۰۲۱ هدف‌گذاری شده بود، کمتر باشد. گزارش افزوده که کاهش نرخ واکسیناسیون ضد کووید-۱۹ و پیامدهای آن احتمالاً بازگشت تولید ناخالص داخلی به سطح قبل از همه‌گیری را در بسیاری از بازارهای نوظهور و کشورهای درحال‌توسعه به تأخیر خواهد انداخت. در این گزارش خاطرنشان شده که سویه اومیکرون و دیگر سویه‌های احتمالی ممکن است مشکلات در حوزه زنجیره تأمین را وخامت بخشند و همه اقتصادهای دنیا را از خود متأثر سازند.

گزارش همچنین معتقد است که تنش‌های اقتصادی میان واشنگتن و پکن در سال ۲۰۲۲ همچنان بالا خواهند بود و دلیل چنین چیزی ــ از نظر گزارش مزبور ــ آن است که آمریکا دسترسی چین به فناوری‌های غربی را محدود کرده و تعرفه‌های بالایی برای کالاهای چینی وضع کرده است.

گزارش انتظار دارد که دولت بایدن دست به تحقیقات جدیدی ــ ذیل ماده ۳۰۱ ــ درباره یارانه‌های صنعتی چین و بهره‌گیری از آنها به‌ عنوان اهرم فشار در گفتگوهای تجاری با پکن بزند. تجارت در چین برای شرکت‌های غربی با پیچیدگی‌های بیشتری همراه است.

پیش‌بینی‌های اندیشکده آمریکایی‌ برای سال ۲۰۲۲: از توافق محدود واشنگتن و تهران تا افزایش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل

افزایش حملات سایبری با انگیزه‌های مالی در همه نقاط جهان

از دیدگاه گزارش فوق‌الذکر، حملات سایبری با انگیزه‌های مالی در سال ۲۰۲۲ به سرعت افزایش خواهند یافت، به ویژه از آن جهت که مجرمان به‌طور فزاینده‌ای دستگاه‌های نسل پنجم (۵ جی)، محاسبات ابری، و دستگاه‌های مجهز به اینترنت اشیاء را هدف می‌گیرند. این امر موجب بروز اختلالات بیشتری خواهد شد و الزامات جدید در حوزه امنیت سایبری را در کشورهای غربی افزایش خواهد داد.

طبق گزارش مزبور، فشارهای دیپلماتیک آمریکا ضد کرملین و روند اجرای قانون به منظور ریشه‌کنی باندهای روسی مجهز به باج‌افزار در کنار عملیات‌های تهاجمی سایبری ضد مجرمان سایبری مانع رشد عملیات‌های سایبری نخواهد شد، به ویژه عملیات‌هایی که توأم با باج‌خواهی هستند. گزارش انتظار دارد که این نوع حملات در سال ۲۰۲۲ کماکان افزایش یابند.

پیش‌بینی‌های اندیشکده آمریکایی‌ برای سال ۲۰۲۲: از توافق محدود واشنگتن و تهران تا افزایش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل

- بخش دوم: روندهای منطقه‌ای

توافق هسته‌ای محدود میان واشنگتن و تهران

استراتفور در بخش دیگری از پیش‌بینی جهانی خود مدعی شد میل شدید آمریکا و متحدان اروپایی‌اش به منظور کندسازی روند توسعه هسته‌ای ایران در کنار میل شدید تهران جهت کاهش تحریم‌ها و دوری از یک منازعه بزرگ موجب خواهد شد تا دو طرف به میز مذاکره بازگردند و یک توافق هسته‌ای محدود را رقم بزنند که به موجب آن، تهران در ازای کاهش تحریم‌های وضع‌شده از طرف آمریکا از میزان فعالیت‌های هسته‌ای خود خواهد کاست. گزارش مزبور همچنین احتمال وقوع جنگ منطقه‌ای، به ویژه میان اسرائیل و ایران را خاطرنشان ساخته است.

شکاف فزاینده میان چین و تایوان

بر اساس این گزارش انتظار می‌رود که تنش میان چین و تایوان در بحبوحه حمایت فزاینده غرب از تایوان شدت یابد، اما پکن دست به اقدام نظامی ضد تایوان نخواهد زد.

افزایش همکاری میان فرانسه و آلمان

گزارش استراتفور سطح بالای همکاری میان فرانسه و آلمان در حوزه سیاست‌گذاری را مورد توجه قرار داده است، امری که راه را برای وضع مقررات مالی انعطاف‌پذیرتر در سطح اتحادیه اروپا، تداوم حمایت از روند گذار در حوزه انرژی، و اتخاذ یک رویکرد مبتنی بر حمایت بیشتر از صنایع داخلی در حوزه سرمایه‌گذاری هموار می‌سازد. این امر موجب شکل‌گیری همکاری‌های سیاسی منسجم‌تر با ایتالیا و اسپانیا و چرخش جامع اتحادیه اروپا به سمت جنوب قاره اروپا خواهد شد، اما گزارش معتقد است که پیشرفت در حوزه امنیتی کمرنگ‌تر خواهد بود.

پیش‌بینی‌های اندیشکده آمریکایی‌ برای سال ۲۰۲۲: از توافق محدود واشنگتن و تهران تا افزایش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل

طالبان در خصوص برقراری ثبات در افغانستان به زحمت خواهد افتاد

استراتفور همچنین تأکید می‌کند که طالبان در تلاش جهت تحکیم سلطه خود بر افغانستان با فشارهای اقتصادی و اجتماعی فراوانی مواجه خواهد شد. رهبران طالبان هنگام تدوین مقررات جدید و رسمیت بخشیدن به یک دولت جدید و ساختار مشروطه، در خصوص ایجاد موازنه میان انتظارات داخلی و خارجی دچار مشکل خواهند شد.

بلاتکلیفی بیشتر در حوزه تنظیم مقررات در چین

طبق گزارش مزبور، اقدامات سختگیرانه چین در حوزه تنظیم مقررات بسط و گسترش خواهند یافت و صنایع دخیل در پردازش داده‌ها و ارائه کالاها و خدمات اساسی را شامل خواهد شد. این امر مخاطرات اقتصادی را شدت می‌بخشد، محافظه‌کاری فرهنگی چین را به چالش می‌کشد، و بلاتکلیفی جهانی در حوزه تجارت را افزایش می‌دهد.

پیش‌بینی‌های اندیشکده آمریکایی‌ برای سال ۲۰۲۲: از توافق محدود واشنگتن و تهران تا افزایش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل

تنش‌ها در شرق اوکراین بالا می‌گیرند

در این گزارش آمده که مناقشات در خصوص توافقات مینسک و درخواست‌های روسیه مبنی بر دریافت تضمین‌های امنیتی موجب خواهند شد تا تنش‌ها در شرق اوکراین همچنان بالا باشد. گزارش مزبور حمله روسیه به اوکراین را مردود می‌شمارد، اما معتقد است که روسیه نیروها، زیرساخت‌ها، و تجهیزات خود را کماکان در نزدیکی مرز اوکراین نگاه خواهد داشت تا بدین طریق به غرب فشار بیاورد و در قالب گفتگوهای امنیتی در اروپا امتیازات بیشتری دریافت کند.

در صورت برهم خوردن گفتگوهای امنیتی، روسیه به اوکراین حمله و تلاش خواهد کرد تا بخش‌های بزرگی از این کشور را تصرف کند یا اینکه دست به یک یورش محدود خواهد زد و حملات موشکی مستقیم ضد ارتش اوکراین ترتیب خواهد داد تا یک راه‌حل سیاسی را تحمیل کند.

گفتنی است گزارش کامل پیش‌بینی‌های جهانی ۲۰۲۲ اندیشکده استراتفور اوایل سال جدید میلادی منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    2 20
    هر اتفاقی بیفتد برا مردم اروپا و آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس و کره جنوبی بخصوص جمعیت بومیش هیچ چیز بدی وجود ندارد .(حالا مهاجراش شاید نه ولی بومیش 100%)
    • IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
      19 3
      از بس که ساده ای. چه می دانی اعراب بومی پشت آن هتلها چه زندگی دارند؟ چه می دانی اینها که زیر پلهای آمریکا می خوابند مهاجر نیستند.
    • IR ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
      18 0
      از قدیم گفتن مرغ همسایه غازه.
  • NL ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    28 0
    همه تنش های یک طرفش امریکاست
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    29 0
    این نویسنده آمریکایی می داند آمریکاییها جرات مقابله با ایران را نداشته و بایستی مواضع ایران را بپذیرد ولی سگ بی دندانش را برای واق واق و ترساندن ایران آماده ی حمله نگه می دارد.
    • IR ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
      2 0
      به هیچ وجه نباید بار دیگر پروتکل الحاقی را بذیریم حتی اگر تحریمها برداشته نشود.اگر اندکی صبر شود و تحریمها هم خنثی شود غربیها برای اجرای برجام التماس خواهند کرد و در آنموقع ما باید خود را نبازیم و هرگز زیر بار روتکل الحاقی نرویم. برای غربیهای زیاده خواه همان پادمان کافیست و بیشتر از آن به پرستیژ ابر قدرتی آینده مان و سلامت دانشمندانمان لطمه می زند
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    20 2
    انشالله که جنگ ایران و امریکا و اسراییل انجامشود
    • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
      12 5
      اظهارات یک بی وطن، شکمت رو صابون زدی که اربابت بیان به دادت برسن ولی کور خوندی چون فهمیدن که ایران با کسی شوخی نداره
  • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    10 1
    پیش به سوی توافق و تنش
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    6 0
    حتما توافق برسر خریدو فروش( نفت،گاز،پتروشیمی،کالا،سلاح وتکنولوژی....) بصورت مبادله کالا به کالا هست،که خوبه ولی اگر بخواهند(استکبارپیشرفته هسته ای را محدود کنند،غارت،اشغال،مداخله،خیانت،فساد،ترور،خرابکاری ادامه پیداکندوایران هم بصورت یک کشور عادی باشه)یک ظلم مضاعف هست
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    9 0
    گزارش مزبور همچنین احتمال وقوع جنگ منطقه‌ای، به ویژه میان اسرائیل و ایران را خاطرنشان ساخته است. به این احمقی که این گزارش را تهیه کرد متذکر بشوید اسراییل هیچ وقت چنین جراتی نخواهد داشت و اگر اسراییل زری هم میزند چون روی امریکا حساب میکند که کمکش کند . در ثانی همون کسی که بمب هسته ای را حرام میداند اگر فتوای جهاد بدهد که البته این کار را نمیکند چون مخالف جنگ و خونریزی است تمام شیعبان هند و پاکستان و افغانستان و عراق و عربستان و بحرین و لینان و سوریه دودمان اسراییل و تمام تاج و تخت منطقه را به باد خواهد داد. پس زر مفت و لاف در غریبی و ...در بازار مسکرها را کنار بگذارید و مطمعن باشید که با حریف قدرتر از بایدن و اسراییل و تخت و تاج نشین های منطقه طرف هستید و زر مفت کمتر بزنید.
    • ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
      1 0
      اسراییل ترسو تر از این حرفاست نشسته به خیال خامش دیگر کشورها مثل امریکا و عربستان با ایران جنگ کنند آنهم چند روزه مثل جنگ عراق و آمریکا و خودش در امان باشد مثل ترور کردن شهید سلیمانی چند تا موشک هم حق اسراییل بود
  • NL ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    9 0
    بهتر توافق نشه به این سبک توافق موقت هیچ فایده ای نداره
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    10 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    10 0
    در قضیّه‌ی هسته‌ای، آمریکایی‌ها انصافاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند؛ واقعاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند: جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، حالا جوری حرف می زنند انگاری که ایران از برجام خارج شده، و جوری طلبکاری می کنند که انگار ما تعهّدات را به هم زده‌ایم! مدّت ها در مقابل این حرکت آمریکایی‌ها هیچ حرکتی از طرف ایران انجام نگرفت؛ بعد از گذشت مدّتی، با اعلام، با توجّه، برخی از تعهّدات کنار گذاشته شد؛ برخی، نه همه. آن ها به تعهّدشان عمل نکردند. کشورهای اروپاییِ همراه با آمریکا هم همین جور؛ آن ها هم از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ آن ها هم مثل آمریکایند لکن در مقام زبان بازی و حرف زدن طلب کارند؛ همیشه طلب کارند. گویا این ما بودیم که مدّتها مذاکره را به مسخره گرفتیم و تعهّداتمان را زیر پا گذاشتیم و عمل نکردیم؛ این کاری است که آن ها کردند. و دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد؛ یعنی همین چیزی که الان این ها در زمینه‌ی مسائل هسته‌ای از ایران مطالبه می کنند، همان چیزی است که ترامپ مطالبه می کرد، که آن روز مسئولین بالای دولتی می گفتند که امکان ندارد، عاقلانه نیست و مانند اینها. امروز این ها همان را می خواهند؛ هیچ تفاوتی نکرده. او با یک زبان می گفت، اینها با یک زبان دیگری می گویند. باید به این ها توجّه کرد. انصافاً آمریکا در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن و حرف های گاهی اوقات حق به جانب ادا کردن، امّا باطن قضیّه‌ یک گرگ، یک گرگ وحشیِ درنده که در خیلی از جاهای دنیا انسان مشاهده می کند؛ البتّه گاهی گرگ، گاهی روباهِ حیله‌گر؛ به شکل های مختلف درمی‌آید.
  • mojtaba SE ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    1 0
    این اندیشکده های سیاسی به مسائل سیاست(یعنی داشتن حق و قدرت)عادت کردن که فقط امریکا و جین و روسیه رو تو کل بازی دنیا تحلیل کنند..و عادت کردن چند بحران الکی رو هم مستمسک قرار بدن و سال رو سپری کنندمثل بجران اوکرائین و یا تایوان...اما حالا ابر قدرت ایران آمده و صاحب خلیج فارس و تنگه هرمز و موشکهای دقیق است و میگه حق ما چی؟و قدرت گرفت حقش رو هم داره..و با یک مسکن هم (توافق نا مطمئن)مشکلش حل نمیشه..پاینده رهبر عزیزم کورش دوم
  • IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    0 0
    درسته آمریکا موافقت میکنه ولی اسرائیل جنگ بپا میکنه
  • IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    1 0
    استراتفور غلط کرده با این پیش بینی هاش! اکثراوقات به جای نتیجه تحلیلهاش چیزدیگری واقع شده که فکرشونمیکردن!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس