پیامدهای اشغال‌گری آمریکا در عراق به زبان آمار و ارقام

آمریکا به بهانه سلاح‌های کشتار جمعی عراق و ارتباط صدام با تروریست‌هایی مانند القاعده به عراق لشکرکشی کرد که نتیجه آن، ویرانی زیرساخت‌ها و برآمدن داعش و چپاول منابع عظیم این کشور شد.

به گزارش مشرق، در سال ۲۰۰۳ دولت ایالات متحده آمریکا به ریاست جرج بوش پسر، دو اتهام بین‌المللی را متوجه دولت عراق ساخت: وجود سلاح‌های کشتار جمعی شیمیایی در عراق و ارتباط دولت این کشور  با تروریست‌های القاعده؛ دو اتهامی که هیچ وقت اثبات نشد.

با وجود این سناریوی آمریکایی و همکاری سازمان‌های بین‌المللی آمریکا با برنامه‌ای از پیش طراحی شده، حمله به عراق را در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۳ و با شعار «عملیات آزادی عراق» آغاز کرد. در این حمله غافلگیرانه و گسترده آمریکا با ۱۴۸۰۰۰ نیرو، بریتانیا ۴۵۰۰۰، استرالیا ۲۰۰۰ و لهستان با ۱۹۴ نیرو مشارکت مستقیم داشتند. علاوه بر این، ۲۹ کشور دیگر از جمله ژاپن، کره، اسپانیا و ... با ارسال کمک‌های لوجستیکی به آمریکا کمک می‌کردند.  

حضور ۶۰ شرکت پیمانکار امنیتی از آمریکا در عراق

اگر چه ژنرال تامی فرنکس، فرمانده عملیات حمله به عراق، آزادسازی منابع صنعتی و چاه‌های نفت به نفع مردم عراق را یکی از اهداف جنگ اعلام کرده بود، ولی بلافاصله پس از تسلط نیروهای نظامی آمریکا و سقوط رژیم صدام، دولت آمریکا با وارد کردن شرکت‌های امنیتی-پیمانکاری، چاه‌های نفت و مراکز صنعتی را به آن‌ها سپرد. شرکت‌های بدنام و جنایتکاری مانند «بلک واتر» که بعدها فاجعه کشتار غیرنظامیان عراقی در میدان «النُّسور» را رقم زدند.

مافیای رسانه‌ای آمریکا و همپیمانانش در دنیا، همواره تمام تلاش خود را برای پنهان ماندن ابعاد جنایات و کشتار و میزان خسارات در جنگ عراق به کار گرفته است اما در این میان با وجود فعالان بی‌طرف ضدجنگ و حامی حقوق بشر، اطلاعات اندکی از این جنایات افشا شده و رسوایی‌های بزرگی برای آمریکا بوجود آورده است.

آمار کشته‌ها، زخمی‌ها و آوارگان جنگ عراق

درباره آمار کشته شدگان مستقیم و غیرمستقیم این جنگ ارقام مختلفی مطرح شده است که معتبرترین آمار مربوط به سازمان انگلیسی (Opinion Research Business) می‌باشد. مطابق این آمار و تنها تا سال ۲۰۰۷ یعنی ۴ سال پس از آغاز جنگ، یک میلیون و دویست هزار عراقی کشته شدند. نکته تاسف‌برانگیز آنکه قریب ۴۰ درصد از این کشته‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

بحران انسانی در عراق جنگ‌زده

مجله مشهور «نشنال جئوگرافیک»  هم در سال ۲۰۱۳ یعنی ۱۰ سال پس از آغاز جنگ اعلام کرد؛ بر اثر حمله آمریکا یک میلیون و یکصدهزار عراقی آواره شده و در اردوگاه‌ها به سر می‌برند اما صلیب سرخ آوارگان عراقی را دو میلیون و سیصدهزار نفر تخمین زد. این آمار در سال ۲۰۱۵ به چهار میلیون و چهارصدهزار آواره رسید. حاصل عملیاتی که «آزادی عراق» نام داشت!

تنها در ۳ سال آغازین حمله آمریکا، بیش از نیمی از پزشکان عراقی کشور خود را ترک کردند. تا سال ۲۰۰۷ سوءتغذیه کودکان به ۲۸ درصد رسید.  گزارش‌های رسمی نشان می‌داد که بیش از ۶۰ درصد از کودکان عراقی دچار مشکلات اعصاب و روان شده‌اند.

آمار تعرضات و تجارت جنسی آمریکا در عراق

دردناکترین بخش از خسارت‌های این جنگ نابرابر، آمار خشونت‌ها و تجاوزات جنسی به زنان و کودکان کشور عراق می‌باشد. حوادثی تاسف‌برانگیز که برخی از اسناد و ویدیوهای آن به مرور زمان افشا شد.

گزارش‌های بین‌المللی حاکی از آن است که سالانه بیش از ۴۰ هزار زن عراقی ربوده شده و توسط پیمانکاران آمریکایی به مقصدهای نامعلومی فروخته می‌شدند.

دانشگاه بروکسل نیز در گزارشی اعلام کرد بیش از ۱۰ هزار زن عراقی در زندان‌های آمریکایی به سر می‌بردند که به ۹۵ رصد آنان تجاوز شده بود.

یک فعال حقوق زنان می‌گوید وقتی به یکی از فرماندهان بلندپایه آمریکایی آمار وحشتناک تجاوز و تعرض به زنان و کودکان را گوشزد کردم فرمانده آمریکایی گفت: «به‌ سربازان ما حق بدهید، آن‌ها چندین ماه‌ است که‌ از زنان آمریکایی دور هستند و این گونه‌ رفتار نیز کاملاً طبیعی است و اصلا اشکالی ندارد!»

کودکان نیز از رفتارهای وحشیانه آمریکایی در امان نماندند؛ روزنامه گاردین افشا کرد که از آغاز جنگ تا سال ۲۰۰۵ سالانه ۱۵۰ کودک عراقی ربوده شده و با قیمت‌های مختلفی در بازار سیاه به فروش می‌رسیدند. این آمار پس از سال ۲۰۰۵، ۳۰ درصد افزایش یافت.

آمار خسارت‌های اقتصادی حضور آمریکا در عراق

با بررسی خسارت‌های اقتصادی ناشی از این جنگ متجاوزانه که توسط گروه‌های تحقیقاتی بین‌المللی انجام شد، مجموع خسارت‌ها شامل تخریب زیرساخت‌های صنعتی، کشاورزی، بهداشتی، ایجاد بیماری‌ها به سبب کیفیت نامطلوب آب و حمله با سلاح‌های غیرمجاز خصوصا در استان بصره و جنایت‌هایی از این دست، عدد افسانه‌ای بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد دلار بدست می‌آید.

عجیب اینکه علاوه بر این خسارت افسانه‌ای، دادگاه‌های بین‌المللی تحت فشار آمریکا دولت عراق را وادار کردند تا در مقابل خسارت‌های وارده به نیروهای آمریکایی در طول این جنگ، ۴۰۰ میلیون دلار غرامت به دولت آمریکا بپردازد!!

خسارت فراموش‌نشدنی دیگر دولت آمریکا به عراق، ایجاد داعش در این کشور بود. به اعتراف دونالد ترامپ، دولت آمریکا سازنده اصلی این گروه تروریستی بود و از مدت‌ها قبل به تشکیل و تربیت این نیروها تحت عنوان داعش می‌پرداخته است. از سویی فضای ناامنی که حاصل تجاوز نظامی آمریکا به عراق بود، بستر را برای ظهور این گروه تروریستی فراهم آورد. خسارت‌های ناشی از حملات داعش به زیرساخت‌های عراق و قاچاق نفت و سرقت ذخائر طلای عراق توسط این گروه، بیش از ۳۰۰ میلیارد تخمین زده شده است. تنها در حوزه کشاورزی، داعش ۴۰ درصد از کشاورزی عراق را بطور کامل نابود ساخت.

حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس مانع اصلی تحقق اهداف آمریکا در عراق

آمریکا که با علم به تبعات سیاسی، اجتماعی و نظامی دست به این حمله زد، هدفی بزرگ داشت. اینکه در خاورمیانه حضوری دائمی و تعیین‌کننده داشته باشد تا بتواند به راحتی منابع این منطقه را به غارت برده و چپاول کند و اجازه ظهور و توسعه هیچ قدرتی را ندهد. اما آمریکا در خلال این جنگ با مانعی بزرگ مواجه شد که نمی‌گذاشت به راحتی به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد و آن مانع جوانان عراقی بودند که به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در مقابل اهداف شوم آمریکا ایستادند.

حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس از روزهای ابتدایی حمله اشغالگران به عراق جبهه‌های مختلفی را رهبری کرده و با گردهم‌آوردن مردم و خصوصا جوانان عراقی ضربات مهلکی بر نیروهای اشغالگر وارد آوردند. حاج قاسم در سال ۲۰۰۶ با تقویت و آموزش نیروهای مردمی مانع از سقوط مناطق مرکزی و شمالی عراق توسط مزدوران القاعده که از حمایت پنهان آمریکا برخوردار بودند، شد و طرح خطرناک تجزیه عراق را خنثی کرد.

وقتی داعش تا نزدیکی شهرهای کربلا و نجف رسیده بود، به راحتی مردان عراقی را ذبح کرده و زنانشان را به اسارت می‌برد، در عملیات‌ها از کمک لجستیک آمریکا نیز برخوردار می‌شد و به هیچ کس از سنی و شیعه رحم نمی‌کرد، این ابومهدی و حاج قاسم بودند که با همراهی جوانان عراقی داعش را با قدرت به عقب راندند و اجازه تعرض و هتک حرمت به نوامیس عراق را ندادند و امنیت را به مناطق مختلف عراق بازگرداندند.

در طول مدت حضور اشغالگران آمریکایی و تروریست‌های داعش، حاج قاسم و ابومهدی با طراحی عملیات‌های پیچیده و با همراهی جوانان عراقی تلاش‌ها برای قاچاق و غارت منابع و ثروت‌های عراق را خنثی کرده و این حق طبیعی را به مردم عراق بازمی‌گرداندند.

ابومهدی و حاج قاسم سد محکمی در برابر خواسته‌های آمریکا بودند و به جوانان این باور را می‌دادند که آمریکا شکست‌ناپذیر نیست و با استقامت می‌توان آمریکا را به زانو درآورد. همین مسئله سبب شد از سال ۲۰۰۳ و آغازین ماه‌های حمله آمریکا، با شناختی که از حاج قاسم و ابومهدی پیدا کردند، در پی ترور این دو شخصیت باشند. بارها دست به اقداماتی زدند اما موفق نشدند تا اینکه به دستور رئیس جمهور آمریکا به صورت غیرقانونی و با نقض و تجاوز به حریم هوایی کشور عراق به صورت غافلگیرانه و ناجوانمردانه فرزند عراق ابومهدی المهندس و میهمان عراق حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند.

مردم عراق می‌دانند که آمریکا با حذف این دو فرمانده بزرگ، می‌خواهد حضور ویرانگر خود را در عراق تداوم ببخشد. ملت عراق می‌داند آمریکا سعی دارد نیروهای اشغالگر خود را با تغییر ظاهر و در قالب دیپلمات و مستشار در عراق نگاه دارد و اهداف ضدعراقی خود را توسط آنان پیش ببرد. بنابراین مردم عراق به آمریکا هشدار می‌دهند تا زمانی که یک نیروی اشغالگر تحت هر عنوانی در عراق بماند آرام نخواهند نشست و راه ابومهدی و حاج قاسم را ادامه خواهند داد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس