کد خبر 1335341
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
دولت در مسیر انضباط پولی/ مطالبات بانک مرکزی از دولت کاهش یافت

بررسی عملکرد بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور بیانگر این است که مبلغ کل تسهیلات اعطایی تا پایان آبان ماه سال جاری در مقایسه با اسفند سال گذشته رشد ۲۸.۵ درصدی داشته است.

به گزارش مشرق، طبق اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی تسهیلات اعطایی بانک‌ها و موسسات اعتباری تا پایان آبان امسال، معادل ۳۰۷۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به اسفند سال گذشته با رشد ۲۸.۵ درصدی مواجه شده است.

همچنین، تسهیلات قرض‌الحسنه ۸.۶ درصد از کل تسهیلات اعطایی بانک‌ها و موسسات اعتباری قرض‌الحسنه را تشکیل داده و حجم عمده عملکرد تسهیلاتی بانک‌ها مربوط به مرابحه با ۳۳.۲ درصد و فروش اقساطی با ۱۸.۴ درصد است.

به لحاظ عددی در پایان آبان سال جاری ۲۶۴ هزار میلیارد تومان از کل تسهیلات اعطایی بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور قرض‌الحسنه بوده که این میزان نسبت به اسفند ماه سال گذشته، ۳۰.۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.

اوضاع بانک‌های تجاری در پرداخت تسهیلات 

از سوی دیگر، بانک‌های تجاری در کل ۵۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که با رشد ۴۱.۲ درصدی مواجه شده و سهم وام‌های قرض‌الحسنه از این میزان تسهیلات ۶۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که اعطای این وام از سوی بانک‌های تجاری در پایان سال گذشته ۳۸.۴ درصد افزایش یافته است.

گفتنی است؛ ۱۳.۳ درصد از وام‌های بانک‌های تجاری را قرض‌الحسنه تشکیل می‌دهد.   

در بانک‌های تجاری کشور نیز، سهم عمده تسهیلات پرداختی مانند بانک‌ها و موسسات اعتباری مربوط به فروش اقساطی به میزان ۲۶.۲ درصد است که رقم آن ۱۳۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در پایان آبان ۱۴۰۰ بوده است.  

علاوه براین، ۷.۳ درصد تسهیلات بانک‌های تجاری به رقم ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در پایان آبان ماه به تسهیلات جعاله اختصاص داشته که این رقم در اسفند سال قبل ۳۱ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان بوده است. به صورت کلی، سهم عمده تسهیلات پرداختی بانک‌های تجاری در پایان آبان ۱۴۰۰ به فروش اقساطی، مرابحه و قرض الحسنه اختصاص یافته است.

بانک‌های تخصصی چقدر تسهیلات قرض‌الحسنه دادند؟   

همچنین، بررسی عملکرد بانک‌های تخصصی در پرداخت تسهیلات تا پایان آبان سال جاری نشان دهنده این است که تسهیلات اعطایی با ۱۲.۲ درصد افزایش از رقم ۳۸۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به عدد ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است که سهم تسهیلات قرض‌الحسنه از این میزان تسهیلات اعطایی بانک‌های تخصصی معادل ۲۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که با افزایش ۱۵.۲ درصدی در مقایسه با سال گذشته مواجه شده است.

گفتنی است که ۵.۳ درصد از وام‌های بانک‌های تخصصی را قرض‌الحسنه تشکیل می‌دهد.   

بزرگترین بخش تسهیلات پرداخت شده در بانک‌های تخصصی کشور مربوط به فروش اقساطی می‌شود؛ به نحوی که در پایان آبان سال جاری ۳۹.۴ درصد کل تسهیلات اعطایی این بانک‌ها به رقم ۱۷۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بخش فروش اقساطی بوده و این رقم در اسفند ماه سال گذشته به میزان ۱۶۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود.

بانک‌های تخصصی نیز در بخش مشارکت مدنی تسهیلات قابل توجهی پرداخت کرده‌اند؛ به نحوی که ۱۶.۹ درصد کل منابع تسهیلاتی این بانک‌ها در پایان آبان امسال به میزان ۷۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در این بخش پرداخت شده است.

عملکرد بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری 

طبق این گزارش، بررسی تسهیلات اعطایی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری در پایان آبان امسال نشان می‌دهد که تسهیلات این بانک با ۲۹.۶ درصد رشد به رقم ۲۱۲۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سهم تسهیلات قرض‌الحسنه از این میزان تسهیلات ۸.۱ درصد ( ۱۷۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان) بوده که اعطای این نوع تسهیلات در این نوع بانک‌ها در آذر امسال ۲۹.۳ درصد رشد داشته است.

همچنین، ۳۸.۷ درصد کل اعتبارات ارائه شده به متقاضیان در بخش مرابحه این بانک به رقم ۸۲۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۵
    17 0
    بیشتر وام های قرض الحسنه بانکها به کارمندان بانک میرسه که اونا هم طلا و دلار میخرند یا صرف سفر خارجی میشه که باعث نابودی اقتصاد ایران شده است. در حالی که اگه این اعتبار به بخش تولید میرسید هیچ بیکاری در کشور وجود نداشت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس