کد خبر 133815
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۷

رئیس حوزه هنری در جمع نمایندگان دانشگاه های امام صادق، شهید بهشتی، تهران و جمعی از طلاب حوزه های علمیه به حمایت همراه با تذکر این مرکز به دولت اشاره کرد و گفت: در پشت تصمیمات حوزه هنری هیچ انگیزه سیاسی ای وجود ندارد و ما نیز مثل همه همیشه از دولت حمایت کرده ایم اما تذکر به جا را نیز داده ایم.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، محسن مومنی شریف با اشاره به این موضوع که هنر پس از انقلاب جای خود را بین مردم و مذهبیون باز کرد گفت: انقلاب به هنرمندان مذهبی جسارت داد. قبل از انقلاب اسلامی بین دین و هنر هیچ رابطه‌ای نبود و این انقلاب بود که این دو را با هم آشنا کرد. البته در ابتدای انقلاب بعضی نویسندگان کاری کردند که حضرت امام(ره) به آنها فرمود کاری که قلم‌های شما با اسلام کرد و به آن ضربه زد رضاخان نکرد.

وی افزود: کار تا آنجا پیش رفت که بسیاری از آثار هنری که بخشی از آنها محصول حوزه هنری بود در مساجد پخش شد و این انقلاب اسلامی بود که به سینما آبرو داد. امروز سینمای ایران در جهان را به عنوان سینمای اخلاق‌گرا و خانواده می شناسند و این اتفاق بسیار خوبی است.

نفوذ جریان انحرافی در سینما

رئیس حوزه هنری با انتقاد از ساخت بعضی فیلم‌ها در سال‌های اخیر گفت: متاسفانه فیلم هایی در سال های اخیر ساخته می شود که به دنبال حساسیت‌زدایی از باورهای دینی است. گروهی از این آثار به دنبال این هستند که از روابط نامشروع حساسیت‌زدایی کنند. غیر قابل نمایش بودن بعضی از این فیلم‌ها به حدی است که حتی خود وزارت ارشاد در اختتامیه جشواره فیلم فجر اعلام کرد که باید در زمان اکران برای برخی از فیلم‌ها شرط سنی بگذارند.

وی تصریح کرد: امروز اتفاقاتی در سینمای کشور می افتد که قابل دفاع نیست و مردم و مسئولان حق دارند که به سینما نروند. من در زمان جشنواره و قبل از آن نیز در دیدارهای دوستانه گفتم که ما شاهد نفوذ یک جریان انحرافی در سینما هستیم و نمونه آن را در انتخاب فیلم ها برای جشنواره دیدیم.

تصمیم حوزه در اکران

این نویسنده ادامه داد: حوزه هنری تصمیم گرفت برخی فیلم‌ها را اکران نکند و این محدودیت از سال قبل به صورت جدی آغاز شد اما ما آن را اعلام نکردیم. این تصمیم توسط شورای سیاست‌گذاری حوزه هنری که از سوی مقام معظم رهبری منصوب می شود و همچنین رئیس سازمان تبلیغات که از طرف مقام معظم رهبری تعیین می شود گرفته شد.

وی با اشاره به این که گروهی بعد از این تصمیم اعلام کردند که قصد دارند حوزه را تنبیه کنند گفت: این حرف به نظر من فقط یک شوخی است. اکران نکردن فیلم ها سیاست حوزه هنری بوده و بنده مجری آن بودم.از ارشاد هم انتظار داشتیم که از این تصمیم حمایت کند و یا حداقل این که از فیلمی که مناسب نیست حمایت نکند. اینکه وزارت ارشاد در وظیفه اصلی خود که همان نظارت جدی است کوتاهی کرده شکی نیست و به همین دلیل است که در چنین مواردی علما و مردم دخالت می کنند.

مبارزه با اشاعه بی بند و باری

مومنی با انتقاد از عملکرد برخی شوراها در خارج از معاونت سینمایی گفت: البته علاقمند هستیم که از اصناف و صنوف استفاده کنیم اما نباید وظیفه نظارتی و حکومت خود را به دیگران و حتی اصناف بسپاریم.اشاعه بی بند و باری در سینمای ایران قابل قبول نیست و از میان فیلم‍هایی که ما اکران نکرده ایم هشت یا نه فیلم این گونه بوده است.

رئیس حوزه هنری با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری به سینماگران ادامه داد: ترویج خشونت، واژگون نشان دادن حقایق گذشته و فعلی و تحریف تاریخ از موارد دیگری است که نباید در فیلم ها باشد. این بین، بعضی از این آثار در مخاطب ایجاد یأس می کند و چنان تصویری از ایران نشان می دهد که خوب نیست و یک خارجی با دیدن این تصاویر حق دارد که به ایران نیاید.

اجتناب از غعالیت سیاسی

مومنی افزود: نشان دادن تاثیرات منفی بودن هدفمند کردن یارانه‌ها، ایجاد یأس در مخاطبان، ترویج لودگی و استفاده از افعال زشت و کلمات زشت از دیگر موارد بعضی از این فیلم‌ها است. چگونه انتظار داریم برخی آثار را که ما مدیران نمی توانیم تحمل کنیم مردم به سینما بروند و پس از دیدن آنها ناسزا نگویند.

وی با ذکر این نکته که حوزه هنری پس از اشراف بر این موارد و دیدن اشتباهات، خود وارد میدان عمل شد تصریح کرد: در این میان ما هرگز دنبال کار سیاسی نبودیم زیرا اگر دنبال فعالیت سیاسی بودیم منتظر می شدیم تا مراجع وارد شوند و آن زمان وضع بدتر می شد. دوستان ارشاد مرعوب یک چهره و جریانی می شوند که خوب نیست در حالی که اگر یک جریانی به صورت مطلوب و خوب از حزب الله راه بیفتد و موضع خوبی می گیرد باید تشویق شود.

رئیس حوزه هنری عملکرد وزارت ارشاد در حوزه کتاب را مطلوب عنوان کرد و گفت: وزارت ارشاد در حوزه کتاب و انتشار آن و نیز تئاتر، صحیح عمل کرده و باید تشویق شود. در سینما نیز باید به سمتی برویم که امروز دیگر مردم نگران نباشند و نبینیم دشمن در آن نفوذ کرده است.

کمک حوزه به سینما

این نویسنده با اشاره به اینکه حوزه همواره از سینما حمایت کرده است گفت: بزرگترین کار حوزه هنری به سینما کمک به تولید است زیرا ما معتقدیم سینمای ما باید به پاکی و عزتی برسد تا همه مردم بتوانند بیایند و فیلم ببینند. به هر حال هدف نهایی ما ارتقای سینما است لذا در این راه به پرورش نیروی انسانی که همیشه یکی از مشکلات سینمایی بوده پرداختیم و در یک سال اخیر آموزش های خوبی صورت گرفته است. همچنین در تولید فیلم نیز از تولید فیلم هایی درباره سرداران شهید حمایت کردیم و در بخش مستند نیز این گونه بوده است.

توجه به سالن های سینمایی از دیگر برنامه های ما است و تا پایان امسال 25 سالن سینمایی اضافه می شود و در این میان دولت نیز به ما بسیار کمک کرده و امیدوارم اختلاف نظرهای این گونه باعث نشود تا دولت حمایت خود را از سالن سینما و ما کم کند زیرا در حالی که ما هزار و صد شهرستان ثبت شده داریم فقط 270 سینما وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس