کد خبر 1342853
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳
زباله گردی

امروز کسی نیست که در کوچه و خیابان با پدیده زباله‌گردی و جمع‌آوری مواد بازیافتی برخورد نکرده باشد؛ افرادی از نوجوان گرفته تا سالخورده که روی مخزن‌های زباله خم شده‌اند.

به گزارش مشرق، با این حال سال هاست دست‌اندرکاران و کارشناسان حوزه‌های مختلف درباره لزوم سامان دهی این وضعیت اظهارنظر کرده و راهکار نیز ارائه داده‌اند، اما به نظر می‌رسد هنوز اقدامی جدی در این باره انجام نشده و همچنان زباله‌گردها زباله‌های بازیافتی را در قلمرو مشخص شده خود جمع‌آوری می‌کنند و در یک سیستم منظم اما غیررسمی برای کسب روزی می‌فروشند و به نوعی شغل آن ها زباله گردی شده است. به تازگی هم مرکز پژوهش‌ها گزارشی با عنوان «تحلیلی بر چالش های تقنینی و نظارتی سامان دهی کودکان زباله گرد در ایران» منتشر کرده که در ادامه به آمارهای موجود در آن پرداخته‌ایم.

۶۰ درصد زباله گردها؛ مهاجران غیرقانونی

در گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است: «اگرچه بنا به دلایلی چون حضور اتباعِ غیرقانونی، موقعیت و فعالیتِ پنهانی گاراژها و گودهای زباله گردی و غیره، آمار دقیق و به روزی از تعداد زباله گردها در کشور، در دسترس نیست، با این حال در گزارش شهرداری تهران در سال ۹۹ تعداد افراد زباله گرد در کشور حدود ۱۴ هزار نفر اعلام شده که حدود ۴۷۰۰ نفر از این افراد که غالباً کودکان هستند در شهر تهران فعال هستند. نکته قابل تأمل در خصوص آمار فوق حضور ۹۰ درصدی مهاجران غیرقانونی در میان جمعیت زباله گرد کشور است.

زباله یک سال تهران سودی برابر فساد بزرگ بانکی

شاید با شنیدن رقم سود زباله که بیشترش نصیب مافیای زباله می‌شود، هوش از سرتان برود. برای این که بفهمید این بازار زباله چقدر پر سود است، کافی است بدانید بر اساس گفته های عضو سابق شورای شهر تهران این رقم فقط برای زباله‌های شهر تهران که روزانه حدود ۹ هزار تن است، برابر است با ۲۰ میلیارد تومان در هر روز که رقم سالانه آن می شود هفت هزار میلیارد تومان! بله یعنی سالی حدود هفت هزار میلیارد تومان سود از زباله! حالا شما همین مورد را در تولید ۵۸ هزار تن زباله کشور محاسبه کنید چیزی حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان در سال می شود، رقمی که هوش از سرتان می‌برد. این حجم وسیع گردش مالی لفظ طلای کثیف را برای زباله برازنده‌تر می‌کند و شاید حالا راحت تر بتوان دلیل این را که چرا نمی شود به راحتی با مافیای زباله برخورد کرد، متوجه شد. با این حال جای تاسف است که سهم شهرداری‌ها از این میزان سود آن چنان کم است که هنوز شهرداری‌ها از جیب مردم برای مدیریت پسماند، بودجه پرداخت می‌کنند.

منبع: روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • مجید IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    2 0
    قابل توجه مسئولان؟؟!!
    • IR ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
      2 0
      مسولان دوربینی
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    8 2
    به خاطرهمین سودهاست که اسمش راطلای کثیف می نامند
  • DE ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    0 0
    زباله گردی؛ شغل ۱۴هزار نفر در تهران// در تمام دنیا مد است زیرا وقتی ذباله گردی درآمد خوبی داشته باشد چرا بایستی طرف در کارخانه کارکند . ولی متاسفانه تعداد کمی هم هستند که مجبورند ذباله گردی کنند تا شکمشان سیر شود. این برای کشوری که مدیر نجومی بگیرش ماهیانه 270 میلیون تومان حقوق میگیرد اصلا خوب نیست. اگر اقتصاد ایران خراب است پس چرا غربگداهای لاتچری اشرافی رانتخوار میلیاردها ثروت دارند. چطور میشود در اول انقلاب فلان کس دوچرخه هم نداشت الان اگر جلوی او را نگیرند کل یک شهرک را یکجا میخرد!! عدالت اجتماعی نیست فقط اصلاحات است همه جا.32 سال به همه جا اصلاحات زدند رفت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس