به گزارش مشرق، عباس نجار رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیرانکل آموزش و پرورش استانها با اشاره به لزوم ارائه آمار دقیق در وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: معمولا با چالش ارائه آمارهای غیردقیق مواجه بودیم که هدفگذاری کردیم تا این موضوع حل شود؛ در حال حاضر وضعیت آمار شفافسازی شده چرا که مبنای انجام هرکاری آمارهای درست و دقیق است.
رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت نیروی انسانی موجود، گفت: هر سال مرکز نیروی انسانی با استانها تفاهمنامههایی دارد تا ساماندهی نیروی انسانی به درستی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید:
افت پنهان در یادگیری در مدارس کشور
نجار اضافه کرد: با توجه به اینکه در نیروی انسانی حدود ۱۶۰ هزار نیرو کمبود داریم، در برآوردهای اولیه نیاز سنجی شد که حدود سه میلیون و هفتاد هزار ساعت باید حقالتدریس داشته باشیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه پس از انعقاد تفاهمنامه با استانها و بررسی ابعاد مختلف و تلاش در جهت ساماندهی درست بر مبنای شیوه نامه ساماندهی، این ساعات حقالتدریس به دو میلیون و ۸۰۰ هزار ساعت کاهش پیدا کرد.
* معلمان حقالتدریس عیدیشان را گرفتند
رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری با اشاره به قانون تعیین تکلیف مشمولین، افزود: در سال گذشته ۵۵ هزار نفر طی دو مرحله استخدام داشتیم و با تلاش همکاران و هماهنگی هایی که با سازمانهای ذیربط داشتیم، مجوز استخدام ۳۶ هزار نفر را دریافت کردیم.
وی گفت: برای تعیین تکلیف نیروهای حقالتدریس مشمول قانون که ابلاغ، گزینش و دوره مهارت آموزی در دانشگاه فرهنگیان را دارند، با هماهنگیهای انجام شده مجوز استخدام برای آنها صادر خواهد شد و از اول اسفندماه حکم استخدام شان اجرایی میشود؛ خوشبختانه این افراد تا پایان بهمنماه حقالتدریس و عیدی خود را دریافت کردهاند.
نجار خاطرنشان کرد: ۵ هزار معلم قرآنی و نزدیک به ۶۰ هزار مشمول طرح مهرآفرین، در سال ۱۴۰۱ تبدیل وضعیت و استخدام پیمانی خواهند شد.
رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به روند جمعیت دانشآموزان، اظهار کرد: بررسی وضعیت ده ساله نشان می دهد که در برخی از استان ها با رشد جمعیت دانشآموزی روبرو هستیم که به توجه ویژه نیاز دارند.
وی در ادامه اضافه کرد: رشد جمعیت تا سال ۱۴۰۵ صعودی است و پس از آن کاهشی خواهد بود اما این روند برای همه استانها یکسان نیست و متناسب با این جمعیت پیشبینی کلاسهای درس مورد نیاز انجام شده است.
نجار با تأکید به شفافسازی آمار، بیان کرد: در راستای این هدف کتابچه اطلاعات تحلیلی به استانها ارسال خواهد شد که با بررسی تحلیلهای موجود در آن میتوان برنامهریزی برای جمعیت دانشآموزی و کلاسهای درس را داشته باشیم.