کد خبر 1367763
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۹
بانک مرکزی نمایه

بانک مرکزی در بخشنامه‌ «دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری» را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد، بر این اساس بانک‌ها مکلفند حداکثر ظرف مدت یک هفته، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، بانک مرکزی در بخشنامه‌ «دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری» را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس بانک‌ها مکلفند حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این بخشنامه، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند.

در این بخشنامه صراحتاً تاکید شده است: "بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه و پنجاه درصد (۵۰٪) سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانک‌های عامل تأمین کند. بانک‌ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با أخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانک‌های عامل و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می‌باشد. عدم اجراء یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است.

بر این اساس برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده‌اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، به ازای فرزند اول ۲۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند دوم ۴۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند سوم ۶۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند چهارم ۸۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند پنج به بعد ۱۰۰۰ میلیون ریال؛ 

در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند یک وام تعلق می‌گیرد و ترتیب تولد لحاظ می ‌ردد. بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان ثبت احوال کشور سامانه‌ای به منظور ثبت‌نام و مدیریت فرآیندهای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری ایجاد کند." 

در پایان این بخشنامه موکدا یادآور شده است ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‏‏‏‏‏‏‏‏‏

گفتنی است، متقاضیان می‌توانند برای ثبت‌نام به سامانه تسهیلات یاد شده به آدرس https://ve.cbi.ir/VC/DefaultVC.aspx مراجعه کنند.

دستورالعمل سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند

در راستای اجرای ماده (۱۰) "قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند راه‌اندازی و همچنین حسب جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی از محل منابع پس انداز و جاری قرض الحسنه شبکه بانکی حسب دستور العمل ذیل اقدام می‌نمایند.

۱-تعاریف:

  • الف‏‏‏- بانک عامل: بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی که توسط متقاضی برای دریافت تسهیلات در مرحله ثبت نام انتخاب می‌شود.
  • ب‏-متقاضی: پدر متولدین سال ۱۴۰۰ (۱۴۰۰/۰۱/۰۱) به بعد
  • ج- سامانه: سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند
  • د- قانون:‌ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
  • هـ-تسهیلات: تسهیلات قرض الحسنه فرزند

۲ ـ شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات فرزند

۱-۲- دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

۲-۲ پرداخت تسهیلات براساس قانون به پدر اطفالی که تاریخ تولد آنان از ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ به بعد و در داخل ایران متولد شده‌اند به شرح ذیل تعلق می‌گیرد. در سال ۱۴۰۱ مبلغ تسهیلات به شرح ذیل میباشد:

  • فرزند اول مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال با دوره باز پرداخت ۳ سال (۳۶ ماه)
  • فرزند دوم مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال با دوره باز پرداخت ۴ سال (۴۸ ماه)
  • فرزند سوم مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال با دوره باز پرداخت ۵ سال (۶۰ ماه)
  • فرزند چهارم مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال با دوره باز پرداخت ۶ سال(۷۲ ماه)
  • فرزند پنجم به بعد مبلغ ۱۰۰۰ میلیون ریال با دوره باز پرداخت ۷ سال(۸۴ ماه)

تبصره: (سقف فردی تسهیلات متناسب با سقف فردی مندرج در لوایح بودجه سنواتی است.)

۳-۲- تسهیلات فرزند بدون الزام به سپرده‌گذاری و با شش ماه دوره تنفس برای شروع اقساط پرداخت می‌شود.

۴-۲- متقاضیان واجد شرایط برای متولدین مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ به بعد، و حداکثر تا ۲ سال پس از تولد فرزند، می‌توانند نسبت به ثبت درخواست خود در سامانه مربوطه اقدام نمایند.

۵-۲- ارائه اصل شناسنامه فرزند و پدر وی در زمان مراجعه به بانک الزامی است.

۶-۲- به هر فرزند متولد شده تنها یکبار تسهیلات فرزند به پدر تعلق می‌گیرد.

۷-۲- در صورتیکه حین دوره بازپرداخت تسهیلات تولد فرزند، فرزند دیگری از متقاضی به دنیا آمد، پرداخت تسهیلات مذکور طبق ضوابط این دستورالعمل  به کودک بعدی امکان پذیر است.

۸-۲- در مورد تولد فرزندان دو قلو و بیشتر، به ازای هر فرزند، یک وام تعلق می‌گیرد.

۹-۲- براساس تبصره ذیل بند (ت) تبصره (۴) ماده (۱) قانون، تسهیلات تولد فرزند به افرادی تعلق می‌گیرد که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بالای ۲.۵ نباشد. (نرخ باروری شهرستان مربوطه در سامانه و حسب اعلام مرکز آمار قابل مشاهده است)

۱۰-۲- تسهیلات حسب مصوبات شورای پول و اعتبار با کارمزد حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه است.

۳ – حداقل مدارک موردنیاز در زمان ثبت نام و مراجعه به بانک عامل:

۳-۱- اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه پدر و فرزند

۳-۲- اصل و کپی کارت ملی پدر

۳-۳-کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت

۳-۴-کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام

۴-شرایط ضامنین

حسب بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱، تسهیلات قرض‌الحسنه تولد فرزند مبتنی بر اعتبار سنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر و با دوره تنفس شش ماهه پرداخت می شود.

۵ـ نحوه ثبت نام و مراحل دریافت تسهیلات

۱-۵- کلیه متقاضیان وام فرزند که واجد شرایط فوق می‌باشند، ابتدا باید از طریق سامانه ثبت نـام کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایند. در صورت موفقیت‌آمیز بودن مراحل ثبت نام، کد رهگیری ده رقمی که کاملاً محرمانه بوده و مربوط به متقاضی است به شماره تلفن همراه ثبت شده در فرم ثبت نام از طریق پیامک برای ایشان ارسال می‌شود.

۲-۵- متقاضیان موظف هستند جهت اطلاع از وضعیت ثبت نام خود و هـمچنین مشخصات شعبه تعیین شده از سوی بانک عامل و پیگیری روند دریافت تسهیلات مذکور، با کد ملی و کد رهگیری خود به قسمت "مشاهده وضعیت" در سامانه فرزند مراجعه نمایند.

۳-۵- در صورتیکه شعبه بانک عامل اعطای وام برای متقاضی تعیین شده باشد، موضوع از طریق پیامک به ایشان اعلام شده و متقاضی باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، ظرف حداکثر ۱۲ روزکاری، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند. بدیـهی است در صورت عدم مراجعه متقاضیان در زمـان تعیین شده، ثبت نـام آنها کان لم یکن تلقی و از سامانه حذف شده و می باید مجدداً ثبت نام نمایند.

۴-۵- پس از تعیین شعبه ازسوی بانک و مراجعه متقاضی به شعبه تعیین شده، پذیرش متقاضی از سوی بانک انجام می شود. متقاضیان ۴۵ روزکاری مهلت دارند تا نسبت به تکمیل مدارک و ارائه ضمانت مورد پذیرش بانک اقدام نمایند. در صورت گذشت زمان مذکور و عدم تکمیل مدارک از سوی متقاضیان، متقاضی از سامانه حذف شده و می باید در مهلت مقرر شده در قانون نسبت به ثبت نام مجدد در سامانه اقدام نمایند.

۵-۵- متقاضیان می‌توانند تا قبل از تعیین شعبه نسبت به ویرایش اطلاعات خود در سامانه از طریق گزینه "ویرایش ثبت نام قبلی" اقدام نمایند.

۶-۵- متقاضیان تا قبل از تعیین شعبه می‌توانند نسبت به تغییر بانک عامل اقدام نمایند. بدین صورت که با استفاده از گزینه "حذف ثبت نام" ثبت نام قبلی خود را حذف نمود و با استفاده از گزینه "ثبت نام جدید" و تکمیل مراحل ثبت نام اقدام به تغییر و انتخاب بانک دیگری نمایند.

۷-۵- رعایت سایر شرایط، ضوابط و مقررات بانکی در اعطای تسهیلات قرض الحسنه فرزند برای این تسهیلات ضروری می‌باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
    3 0
    حق مردم به خدا زندگی قسطی نیست.... این که همش شد قسط؟ خونه قسط ازدواج قسط فرزند قسط.... کی میتونه اینقدر قسط بده . وام چه فایده داره؟
  • امیر IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
    3 0
    زهی خیال باطل.. این دستورالعمل هم مثل قبلیا میره توی آرشیو بانک مرکزی خاک میخوره. الان دیگه هر رییس شعبه بانک واسه خودش حکومتیه
  • سید IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
    1 0
    والا من نمی دونم این کارشناسانی که این بخشنامه های مزخرف در می آورند هیچ وقت از خودشون پرسیدند که ممکن یک خانواده 5 فرزند داشته باشد و خونه هم نداشته باشد و فرزندانشان قبل از سال 1390 به دنیا آمده اند . نتیجه : اندکی تفکر در خصوص کارشناسان
    • سید IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
      1 0
      تاریخ اشتباه لحاظ کردم ، قبل از 1400 منظور بود
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
    2 0
    ازمردم ندزدید وبی عدالتی تبعیض وفساد عارت وجنایت نکنید کسی تسهیلات نمیخواد
  • IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
    0 0
    مگر نگفتید هنه مفسدان خودی را بساطشونو جنع میکنید،پس کو!؟به اون خدایی که میپرستید،زودتر بیائید استان اصفهان این شهرداریها وشهرسازیها... مردم را غارت ونابود کردندو به اسم نداشتن بودجه(که برای شرکتها،پیمانکاریهای خودیشان وتمام به فک،فامیل ووابستگانشان که درشهرداری اوردنند، همه را غارت میکنند با انجام ندادن کار دراطراف شهروکارهای بی کیفیت وکم گذاشتن اطراف شهر را با انواع مشکلات روبرو کردنند) -باتحریف وسواستفاده از قوانین ومقررات مندرآوردی شهرسازی،فقط مردم راالاف،معطل،شاکی،نابودوغارت کردنند!؟ -وسالهاست( زمینهای تعاونی مسکن وزمینهای گروهی مردم را)میگویند باید(۷۵درصد زمینتان را بابت ۲۵درصد گذرو۲۵درصد فضای سبز و۲۵درصد احداث ساختمانهای شهرداری،مسجد،مدرسه...)اول همه بنام شهرداری سند بزنید(بعد که دیگه هیچی اززمین نمیماند!؟به مشاور طراحشان هم میگوید(خونه هارا یک ودوطبقه بدون تجاری طراحی کنید) تا برای مجوز تجاری یاهرطبقه درخواست مازادمسکونی۵۰۰تابیشترازیک میلیاردتومان دیگه ازمردم بگیریند!؟ (این درحالیستکه زمیتهای مردم وتعاونیها عموما گذرها را خودشان پیش بینی،تفکیک اولیه واعمال کردنند(که یانیازدوباره به کسراز۲۵درصدزمین نداردویا مقدارکمتر نیاز دارد)ولی اینهابا زور میگویندبایدبدهید!؟ -همچنین برای ۲۵درصدکسرکردن زمینها(جهت احداث ساختمانهای شهرداری،مسجد ومدرسه‌‌...)نه تنها ساختمانی برای شهرداری ...احداث نمیشود،بلکه اززمینها برای ساختمان شخصی خودشان استفاده کرده و میکنند(چون محله ومنطقه های نزدیک ازقبل شهرداری،مسجدومدرسه داردوهیچگاه مدرسه،مسجد وشهرداری درمناطق ومحله های نزدیک هم نساخته اند!؟) -برای همبن امثال ما سالهاست اجاره نشین هستیم وقیمت مسکن واجاره سربه فلک کشیده تااین متزوران زالو صفت،خرابکار ودزد را قلع قنع نکنیدمردم را بیشتر غارت ونابود نکرده اند!؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس