سرویس جهان مشرق _ علی رغم اینکه در هفته های اخیر امریکا و بسیاری از کشورهای متحد آن اقدام به ارسال صدها دستگاه تجهیزات سنگین نظامی نظیر تانک، نفربر و هویتزرهای توپخانه ای به خاک اوکراین کردهاند اما استراتژی غرب برای هر چه طولانی تر کردن و فرسایشی شدن بیشتر جنگ اوکراین باعث شده تا امریکا و برخی کشورهای اروپایی حتی سفارشات نظامی کشورهای مشتری تجهیزات خود را به تعویق بیندازند و تجهیزات مورد نظر را به خاک اوکراین ارسال کنند.
وقتی امریکا امنیت تایوان را فدای اوکراین میکند
تقریبا اغلب کارشناسان و تحلیلگران مسائل سیاسی و نظامی در حوزه شرق آسیا معتقدند که سرانجام بحران تنگه تایوان و دریای چین جنوبی و رقابت دو ابر قدرت دنیا یعنی امریکا و چین بر سر اعمال قدرت بر این منطقه با یک درگیری نظامی بزرگ تعیین تکلیف خواهد شد؛ جایی که ارتش چین تلاش میکند با افزایش هر ساله بودجه نظامی خود، افزایش شدید کمیت نیروی دریایی و هوایی، برای حمله به جزیره تایوان و بازپس گرفتن خاک مورد ادعای خود آماده شود و در سوی مقابل نیز اتحادی از امریکا، تایوان و برخی کشورهای منطقه ای نظیر ژاپن، کره جنوبی و استرالیا نیز برای مقابله با این کشور آماده میشوند.
در سالهای اخیر مسئله ارسال تسلیحات مدرن امریکایی برای ارتش تایوان زمینه ساز بحران در روابط پکن و واشنگتن و اعتراضات گسترده دولت چین شده است؛ در برخی موارد نیز امریکا ناچار به کوتاه آمدن در برابر چین و لغو قرارداهای نظامی شده است اما قرارداد ارسال برخی اقلام نظامی میان امریکا و تایوان نیز نهایی شده بود.
یکی از این دست قراردادها که نهایی شده و قرار بود در سال جاری میلادی روند تحویل آنها به ارتش تایوان آغاز شود فروش ۴۰ عراده هویتزر خودکششی M۱۰۹-A۶ موسوم به پالادین بود؛ به تازگی منابع وابسته به پنتاگون گزارش داده اند که امریکا به تایوان اعلام کرده که هویتزرهای مورد نظر را برای ارسال فوری به خاک اوکراین آماده کرده و ارتش تایوان برای تحویل گرفتن سفارش خود باید تا سال ۲۰۲۶ صبر کند!
پیش از این نیز دولت فرانسه 12 دستگاه هویتزر خودکششی "سزار" تولیدی این کشور را که برای صادرات به کشور مغرب در نظر گرفته شده بود به خاک اوکراین ارسال کرده و سفارش مغرب تا سال آینده میلادی به تعویق افتاد.
ادعای عجیب منابع انگلیسی در خصوص تلفات نیروی زمینی روسیه
منابع اطلاعاتی انگلیس می گویند نیروی زمینی روسیه در اوکراین ۱۶ درصد از توان خود را از دست داده است.
سازمان اطلاعات ارتش انگلیس ادعا کرده است روسیه در ابتدای جنگ در اوکراین بیش از ۱۲۰ گردان تاکتیکی (معادل ۶۵ درصد از کل نیروی رزمی زمینی) خود را به این جنگ اختصاص داده بود و این احتمال وجود دارد که بیش از یک چهارم این نیروها (۱۶ درصد نیروی زمینی روسیه) در حال حاضر در نبرد اوکراین ناکارآمد شده و از بین رفته باشند.
افزایش صادرات گاز روسیه به چین
به گزارش گازپروم ، حجم گاز طبیعی صادره از روسیه به چین در بازه ۴ ماهه از ابتدای سال ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ از طریق خط لوله Power Of Siberia ، تقریبا ۶۰ درصد افزایش یافته است.
در ادامه گزارش گفته شده، گازپروم روسیه هیچ ظرفیت گازی جهت انتقال از طریق خط لوله یامَل-اروپا (مهمترین خط لوله تأمین کننده گاز اروپا) برای سه ماهه سوم سال رزرو نکرده است.