کد خبر 1371562
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۵

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: سنای آمریکا روز چهاردهم اردیبهشت، دو طرح علیه احیای توافق هسته‌ای به تصویب رساند. در یک طرح با ۶۶ رأی مثبت در مقابل ۲۳ رأی منفی، خواستار آن شدند که سپاه هم‌چنان در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» وزارت خارجه آمریکا باقی بماند و در طرح دیگری با ۸۶ رأی مثبت در برابر ۱۲ رأی منفی، خواستار حفظ تحریم‌های «ضدتروریسم» علیه بانک مرکزی و سپاه شدند.

 نکته مهم این است که این دو طرح، برای دولت آمریکا الزام‌آور نیستند. در واقع از منظر حقوقی نمی‌توانند مانع احیای توافق هسته‌ای باشند ولی هزینه سیاسی انعطاف‌پذیری آمریکا و تعامل در وین را افزایش خواهند داد. هر چند این احتمال نیز وجود دارد که این طرح‌ها با هماهنگی با دولت آمریکا جهت فشار بر ایران تصویب شده باشد.

 با گذشت زمان و نزدیکی به انتخابات کنگره، اراده کاخ سفید برای احیای توافق هسته‌ای متزلزل‌تر خواهد شد. زیرا دولت بایدن از نظر سیاست داخلی و اقتصادی نیز موقعیت شکننده‌ای دارد و با توجه به مخالفت برخی دموکرات‌ها با ارائه امتیازات بیشتر به ایران، احیای توافق هسته‌ای دشوارتر خواهد شد.

 اینکه جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های حامی این دو طرح واقعاً مخالف احیای توافق هسته‌ای باشند یا در حال ایفای نقش «پلیس بد» باشند، تغییری در وضعیت ایجاد نمی‌کند. به هر حال، هدف آن است که یا توافق متلاشی شود و یا ایران وادار به ارائه امتیازات غیرهسته‌ای گردد.

 هدف جمهوری‌خواهان از ارائه طرح دوم که با رأی بیشتر و در واقع حمایت دموکرات‌ها نیز به تصویب رسیده، جلوگیری از افزایش همکاری ایران و چین ذکر شده است. نکته‌ای که دستگاه سیاست خارجی ایران برای تعمیق روابط راهبردی با پکن می‌بایست مد نظر قرار بدهد.

 به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای به «بازی جوجه» بدل شده و فعلاً هیچ‌یک از طرفین قصد عقب‌نشینی ندارد. واکنش ایران به افزایش زیاده‌خواهی طرف مقابل می‌تواند افزایش سطح مطالبات برای تقویت اهرم فشار تیم مذاکره‌کننده باشد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
    1 0
    تنها ضمانت واقعی این هست که ایران به هیچ عنوان تن به محدودیت و تخریب میدانی در سطح تاسیسات هسته ای خودش رو نده و نهایتا با بازرسی های مکفی موافقت بکنه. اینجور آمریکایی ها میدونن که خروج از توافق یعنی پایان بازرسی ها و پایان محدودیت های ایران. آمریکا مطکئن بشه مثلا ایران ده سال دیگه به سلاح نمیرسه از توافق خارج خواهد شد. ما به هیچ عنوان نباید این اطمینان بلند مدت رو برای طرف غربی ایجاد کنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس