به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: مؤسسه خاورمیانه در گزارشی به بررسی نقش موشک در نبرد اوکراین پرداخته و بیان داشته که درس این نبرد برای ایران، حفظ و تقویت صنعت موشکی است.
علاوه بر استفاده از تجهیزات در ابعاد وسیع، روسیه از منظر کیفی نیز ترکیبی از موشکهای بالستیک، کروز، مافوق صوت و سیستمهای دفاع ساحلی را به کار گرفته است. در حالی که اوکراین به دلیل توانایی محدود در حملات دوربرد نتوانسته نبرد را به خاک روسیه بکشاند.
در گزارش آمده است ایران از این نبرد میآموزد که مهمترین تضمینهای امنیتی برای ایجاد بازدارندگی، توسعه توان نظامی است و نمیتوان به تضمینهای امنیتی قدرتهای بزرگ اعتماد داشت. همانگونه که توافق بوداپست برای اوکراین، کارآیی نداشت.
از منظر فنی نیز مهمترین درس برای ایران، نقش تاکتیکی حملات دقیق موشکهای بالستیک کوتاهبرد و میانبرد روسیه در نابودی زیرساختهای اوکراین است.
همچنین با توجه به تجربه ناموفق روسیه در کسب برتری هوایی، ممکن است ایران که تا پیش از این بر تجهیز و توسعه ناوگان هوایی با استفاده از جنگندههای روسی تأکید داشت، عمده منابع و بودجه را به توسعه برنامه موشکی و پهپادی اختصاص دهد.
نکته دیگر این است که توفیق حملات موشکی روسیه عمدتاً وابسته به تعداد بالای پرتاب موشکی در یک زمان به یک هدف بوده است. ایران نیز همواره افزایش ذخایر موشکی و کمیّت بالای آن را مد نظر قرار داده است.
ایران قبلاً در حمله به داعش در شرق سوریه در ۲۰۱۷، پایگاههای گروههای جداییطلب کُرد در عراق در ۲۰۱۸، عینالاسد در ۲۰۲۰ و مرکز اطلاعاتی اسرائیل در اربیل در ۲۰۲۲ کارآیی توان موشکی را در حملات محدود اثبات کرده است. جنگ اوکراین ارزیابی ایران از کارآیی توان موشکی در یک نبرد گسترده و طولانیمدت را نیز ممکن است متحول کند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.