به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری رویترز؛ روند افزایشی ارزش روبل که به علت نظارت بانک مرکزی روسیه بر سرمایه ها و موظف شدن شرکت های صادراتی روسیه به تبدیل ارزهای دریافت به روبل در پی مسدود شدن نزدیک به نیمی از درآمدهای طلا و ارزی روسیه در پی آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، در روز جمعه به بالاترین سطح از مارس ۲۰۱۸ رسیده بود، همچنان ادامه یافته است.
روبل که ارزش آن در برابر دلار در سال جاری (۲۰۲۲) به رغم بحران گسترده اقتصادی و تحریم های غرب و آمریکا بر روسیه، ۳۰ درصد افزایش یافته، بهترین عملکرد را در جهان به نمایش گذاشته است.
شرکت بی سی اس اکسپرس در یادداشتی اعلام کرده است که عرضه ارز توسط صادرکنندگان، بهای بالای نفت و ترغیب شرکت های صادر کننده به تبدیل درآمدهای ارزی به روبل، همگی موجب تقویت پول روسیه می شود.
تحلیل گر شرکت سرمایه گذاری تینکاف پیش بینی کرده است که با وجود پابرجاماندن تحریم ها، روند افزایشی ارزش روبل در میان مدت ادامه یافته و نزدیک پائیز تثبیت شود.
به گفته تحلیل گران، درخواست روسیه از خریداران خارجی گاز طبیعی برای پرداخت بها به روبل، به تقویت آن کمک کرده است.
ارزش روبل پول رایج روسیه در برابر دلار و یورو در پی تلاش برخی از مشتریان اروپایی گاز طبیعی روسیه در روزهای گذشته برای پرداخت بهای این کالا به روبل بنا به درخواست مسکو، روز چهارشنبه با پشت سر گذاشتن کاهش های پیشین، به بالاترین میزان در چند سال گذشته رسید. با توجه به درخواست مسکو در پایان مارس از مشتریان خارجی گاز برای پرداخت بهای آن با روبل و در غیر این صورت روبه رو شدن با قطع عرضه، خریداران اروپایی برای حل این مشکل به تکاپو افتاده اند.
روبل در سال جاری ۲۰۲۲ به رغم بحران تمام عیار گسترده اقتصادی روسیه و در پی نظارت های این کشور در پایان فوریه برای حفاظت از بخش مالی خود در پی اعمال تحریم ها و مجازات های مالی و اقتصادی گسترده غرب به دنبال آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰)، بهترین عملکرد را در میان ارزهای بین المللی نشان داده است.
وزارت اقتصادی روسیه در پیش بینی تازه ای اعلان کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سال جاری تا ۷.۸ درصد کاهش خواهد یافت.
ارزش پول رایج روسیه در روز جمعه به بالاترین سطح در برابر دلار از آغاز فوریه ۲۰۲۰ و در برابر یورو نیز نزدیک به بالاترین سطح از میانه ۲۰۱۷ رسیده است. روند افزایشی ارزش روبل تا بالاترین سطح در چند ساله گذشته، در چند روز اخیر در پی تصمیم بانک مرکزی این کشور برای بالابردن سقف انتقال پول شهروندان و بیگانگان شهروند کشورهای دوست به خارج تا معادل ماهانه ۵۰ هزار دلار، به کندی گرائیده است.
رویترز افزود: اتحادیه اروپا با استفاده از طرحی به ارزش ۲۱۰ میلیارد یورو قصد دارد وابستگی خود به سوخت فسیلی روسیه را تا سال ۲۰۲۷ کاهش دهد. این نهاد قصد دارد با استفاده از این طرح که امروز /چهارشنبه/ رونمایی می شود، دور شدن از وابستگی به سوخت فسیلی مسکو و تغییر سریع به سمت استفاده از انرژی های سبز را هدف قرار دهد.
به نوشته رویترز، حمله روسیه به عنوان اصلی ترین تامین کننده گاز اروپا به اوکراین باعث شد در بحبوحه نگرانی های شدید درباره شوک های ناشی از کمبود عرضه، اتحادیه اروپا با فوریت بیشتری در سیاست های انرژی خود تجدیدنظر کند.
روسیه ۴۰ درصد گاز اروپا و ۲۷ درصد از نفت وارداتی این اتحادیه را تامین می کند. اعضای اتحادیه اروپا در تکاپوی توافق برای تحریم واردات انرژی از اتحادیه اروپا هستند.