به گزارش مشرق به نقل از روزنامه لو فیگارو، ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در گفتوگوی تلفنی با ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا، اظهار داشت: در صورت تحقق این خواسته، روسیه آماده است تا در غلبه بر بحران غذایی از طریق صادرات غلات و کود، مشارکت قابل توجهی داشته باشد.
تحلیلگران معتقدند که بحران غذا و ناامنی غذایی تنها یکی از تبعات جنگ در اوکراین است که با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی اخیر، بخش قابل توجهی از مردم سراسر جهان را متاثر کرده و جمعیت مواجه با ناامنی غذایی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
جنگها به طور کلی تهدیدی برای امنیت غذایی مناطق درگیر محسوب میشوند اما جنگ میان اوکراین و روسیه از آنجا که هر دو از تولیدکنندگان مهم و صادرکنندگان جهانی غلات و دانههای روغنی هستند، جهان را با بحران غذایی جدی مواجه کرد.
این بحران در کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه به شکل افزایش بهای غلات رخ نشان داد اما وضعیت نگرانکنندهای را برای کشورهای فقیر و نیازمند به کمک سازمانهای جهانی رقم زد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد و بیشتر در قالب اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی و سیاسی و ارسال محموله سلاحهای سبک و سنگین به طرفهای درگیر جنگ ادامه مییابد.