به گزارش مشرق، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در قبرستان ملی آرلینگتون بدون اشاره به جنگ افروزی واشنگتن با تکرار ادعاها گفت: درباره جنگ اوکراین در این لحظه، زمانی که بار دیگر جنگ تجاوزکارانه توسط روسیه برای از بین بردن آزادی و دموکراسی، فرهنگ و هویت اوکراین آغاز شده است، به وضوح اصولی که در خطر است دیده می شود.
وی که به مناسبت روز گرامیداشت سربازان آمریکایی کشته شده در جنگ های آمریکا سخنرانی می کرد، ادعا کرد: امروز در مبارزه همیشگی برای دموکراسی و آزادی، اوکراین و مردم آن در خط مقدم برای نجات ملت خود مبارزه می کنند. اما نبرد آنها بخشی از یک مبارزه بزرگتر است که همه مردم را متحد می کند.
رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: این نبردی است بین دموکراسی و استبداد، آزادی و سرکوب، بین جاه طلبی های عده ای معدود که همیشه به دنبال تسلط بر زندگی و آزادی های دیگران هستند.
بایدن همچنین در تداوم ادعاهایش افزود: نبرد برای اصول اساسی دموکراتیک، برای حاکمیت قانون، انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی بیان و نوشتن و تجمع، آزادی عبادت، مطبوعات و اصولی که برای یک جامعه آزاد ضروری هستند.
کشته شدن هفت هزار و ۵۴ سرباز آمریکایی در افغانستان و عراق ماحصل جنگ افروزی آمریکا
رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعداد سربازان و نیروهای آمریکایی که در طول دو جنگ افغانستان و عراق بر اثر جنگ افروزی های کاخ سفید کشته شده اند، اذعان کرد: هفت هزار و ۵۴ سرباز آمریکایی در عراق و افغانستان کشته شده اند و خانواده های آنها هیچگاه مانند گذشته نخواهد بود.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز روز دوشنبه به وقت محلی در قبرستان ملی آرلینگتون اعلام کرد دو هزار و ۴۶۱ سرباز و نیروی آمریکایی در افغانستان کشته شدند،
وزیر دفاع آمریکا درباره جنگ اوکراین نیز مدعی شد: این کشور تهدید نشات گرفته از آنچه در اوکراین رخ می دهد را درک می کند و آمریکا مصمم به مقابله با آن است.
اظهارات مقامات آمریکایی در حالی است که نگاهی به تاریخ حضور نظامی آمریکا در کشورهای منطقه نشان میدهد دولتمردان این کشور در هر اقدامی برای ایجاد جنگ و خشونت موفقیتهای بسیاری داشتهاند اما برای سازندگی ناتوانند و افغانستان نیز پس از ۲۰ سال از حضور و اشغالگری کاخ سفید با چالشهای بسیاری روبرو است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.