سرویس جهان مشرق؛ چندین ماه از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق گذشته اما اختلاف میان احزاب پیروز ادامه دارد و همین مسئله مانع از تشکیل دولت شده و این کشور را وارد بحران و خلاء سیاسی کرده است.
ائتلاف «مقتدی - حلبوسی - بارزانی» مدعی است اکثریت پارلمان را در اختیار دارد و بر همین مبنا باید رئیس جمهور را انتخاب و دولت تشکیل دهد اما هر بار که زمان رأی گیری فرا رسیده با شکست روبه رو شده است.
در این میان گروه «چارچوب هماهنگی شیعی» تاکید کرده براساس قانون، پست نخست وزیری متعلق به شیعیان است و در همین ارتباط از تلاش برای توافق با جریان مقتدی عقب نشینی نمی کند و از این حق نمی گذرد.
موضع گیری های جهت دار احزاب عراقی برای توافق جامع و تعیین تکلیف کردن حاکمیت سیاسی، امیدها را برای حل اختلافات هر روز کمتر می کند و باعث شده مردم چشم انداز روشن برای عبور از این وضعیت متصور نباشند.
در روزهای گذشته نه تنها نشانه ای از همکاری میان احزاب دیده نشده، تنش ها هم افزایش یافته تا جایی که برخی منابع میدانی اعلام کرده اند ائتلاف «مقتدی - حلبوسی - بارزانی» به دنبال اردوکشی خیابانی هستند و قصد دارند طرفداران خود را به میدان بیاورند.
براساس اطلاعات به دست آمده سران این ائتلاف به شدت از شکست های اخیر در پارلمان عصبانی هستند و درصدد اند بار دیگر سناریوی تظاهرات موسوم به «تشرین» که سال ۹۸ منجر به سقوط دولت «عادل عبدالمهدی» شد را تکرار کنند.
به گفته منابع آگاه، این ائتلاف به بهانه مشکلات اقتصادی (بیکاری و ...) قصد دارد آرام آرام مردم مناطق مرکزی و جنوبی (شیعه نشین) عراق را به خیابان ها بکشاند و تظاهرات گسترده ای را برپا و برگزار کنند و همزمان با کمک عوامل رسانه ای، گروه «چارچوب هماهنگی» را عامل وضعیت موجود و تاخیر در تشکیل دولت معرفی کند.
از سویی دیگر برخی منابع میدانی اعلام کردند جریان بارزانی از مدت ها قبل گروه شبه نظامی را آموزش داده تا همزمان با شروع اعتراضات در میان معترضان حاضر شوند و تعداد مشخصی از آنان را ترور و به قتل برسانند و این جنایت را به نیروهای بسیج مردمی نسبت دهند.
حذف بسیج مردمی طرح مشترک ائتلاف غربی - عبری - عربی و برخی جریان های شناخته شده در عراق به شمار می آید که چندین سال است به روش های مختلف دنبال می شود و امروز به بهانه تشکیل نشدن دولت و مشکلات اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.
ائتلاف غربی - عبری - عربی و جریان های نزدیک به آمریکایی ها در عراق به شدت از بسیج مردمی کینه دارند چرا که این ساختار منسجم اجازه قبضه قدرت، غارت و چپاول ثروت های این کشور را به آنان نداده و به همین دلیل عصبانی هستند.
روند تحولات نشان می دهد ائتلاف به همراه تیم همکارش در عراق به مانند گذشته تمام توان خود را در این سناریوی جدید برای حذف گروه های سیاسی به ویژه چارچوب هماهنگی شیعی، نمایندگان مستقل و همچنین سازمان بسیج مردمی به کار گیرد و در عین حال پیش بینی هم کرده اگر به هدف و نتیجه مورد نظر نرسید حداقل مانند آشوب های اکتبر سال ۲۰۱۹ نیروهای موثر سیاسی و بسیج مردمی را ترور کند.