گروه فرهنگي مشرق - دهه اول ماه ذيحجه از ايامي است که خيلي نسبت به آن از نظر ارزشي در رواياتمان مي بينيم که بر آن تأکيد شده است و حتي آن را مقايسه کرده اند با ماه مبارک رمضان.
در آيه شريفه دارد: "واذکروا الله في ايام معدودات". ميگويند ايام معدودات، دهه اول ماه ذيحجه است که در اين ايام زياد ذکر خدا کنيد و ما در روايات داريم از پيغمبر اکرم به تعبيرات مختلف که به بعضي از آنها اشاره ميکنم.
در روايتي دارد : قال رسول الله (ص) «مَا مِنْ أَيَّامٍ أَزْکَى عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى وَ لَا أَعْظَمَ أَجْراً مِنْ خَيْرٍ فِي عَشْرِ الْأَضْحَى»(وسائل الشيعه، ج 14، ص 273) هيچ ايامي پاکيزهتر و بزرگتر از نظر اجر در ربط با عمل از دهه اضحي نيست که همين دهه اول ذيحجه است.
قيل و لا الجهاد في سبيل الله؟ عرض شد به حضرت که حتي نسبت به جهاد در راه خدا؟ قال(ص): «و لا الجهاد في سبيل الله الا رجل خرج بنفسه و ماله ثمّ لم يرجع من ذلک بشيء» يعني ارزش اعمالي که انسان در اين دهه انجام ميدهد از جهاد في سبيل الله هم بيشتر است، مگر اينکه کسي مال و جان و همه چيزش را در جهاد في سبيل الله ببرد و هيچ چيزش هم برنگردد، نه مالش و نه جانش... مگر يک چنين کسي؛ اينها همهاش گوياي ارزش اين ايام است.
يا در يک روايت ديگري باز از پيغمبر اکرم نقل شده که «مَا مِنْ أَيَّامٍ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ أَيَّامِ الْعَشْر».
ميخواستم اين تذکر را عرض کنم که حالا که نيمي از اين دهه را پشت سر گذاشتهايم، نسبت به اين نيمه باقي مانده دوستان قدر بدانند و بهرهگيري کنيد از همين ايام و نبايد ما غفلت داشته باشيم از اين سنخ امور و بايد انسان فرصتطلب باشد و به تعبير حضرت علي (ع) «اغتنموا الفرص» فرصتها را غنيمت بشماريد. اين فرصتها از دست ما ميرود و بعد ما حسرت خواهيم خورد.
پس در اين ايام نسبت به اعمال صالح و آدابي که وارد شده است غفلت نکنيم، بخصوص ادعيه اي که وارد شده است که اينها همه جنبههاي توحيدي دارد که خودش يک مسئلهاي است که اصلاً بايد گفت اين دهه، دهه توحيد است؛ و راجع به حضرت موسي(ع) آمده است که وعده ديدارش با خدا در اين دهه بود و در ماه رمضان نبود...
کد خبر 14007
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۳
- ۰ نظر
- چاپ
همزمان با ماه ذيحجه، حضرت آيت الله مجتبي تهراني با تشريح ارزشها و برکات اين ماه، يادآور شد: از فرصتهاي ارزشمند اين ماه نبايد غافل شويم، فرصت باقي مانده را قدر دانسته و بدرستي بهرهگيري کنيم.