به گزارش مشرق از شبکه بلومبرگ؛ این توافق که به رغم تنش های شدید سیاسی میان دو کشور صورت گرفت، به مقام های ایالات متحده امکان دسترسی به اسناد و مدارک حسابرسی شرکت های چینی را می دهد که گام نخست برای پرهیز از اخراج نزدیک به ۲۰۰ شرکت چینی از بورس نیویورک خواهد بود.
پکن همچنین به هیئت نظارت بر حسابرسی شرکت های همگانی آمریکا (پی سی ای او بی) امکان دسترسی به اوراق حسابرسی و کارکنان این شرکت ها را می دهد و قرار است بازرسان آمریکایی تا میانه سپتامبر کار خود را آغاز کنند.
این توافق پیشرفت چشمگیری در مسیر حل و فصل اختلاف چند ده ساله میان دو ابرقدرت به شمار می رود که تا حد تهدید به بیرون رانده شدن شرکت های بزرگ فناوری چین مانند گروه علی بابا و بایدو از بورس آمریکا رسیده بود. هر چند نهاد نظارتی آمریکا باید چند ماه برای بازرسی های گسترده و بررسی حساب ها و ترازنامه های شرکت های منتخب و مورد نظر پیش از اظهار نظر و تصمیم نهایی در باره شایستگی آنها برای حضور در بورس نیویورک صرف کند.
مذاکرات پکن و واشنگتن در این باره پس از آن شتاب گرفت که شرکت های دولتی چین مانند شرکت بیمه زندگی چین، پتروچاینا و شرکت نفت و شیمیایی چین در ۱۲ اوت (۱۲ امرداد) قصد خود را برای خروج از بورس های ایالات متحده اعلان کردند و شرکت هایی مانند علی بابا نیز هم زمان خواستار حضور و ثبت نام نهایی در بورس هنگ کنگ شدند.