گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا موفق به کسب عنوان از چهاردهمین جایزه معماری و معماری داخلی ایران گردید.

جایزه معماری و معماری داخلی ایران یکی از جوایز مهم و معتبر موجود در حوزه معماری داخلی ایران می باشد که هرساله به بهترین طرح های موجود در این حوزه اهدا می شود. اولین دوره جشنواره یا جایزه معماری و معماری داخلی ایران در سال ۱۳۸۷ و به همت مجله معماری و ساختمان برگزار گردید. این جشنواره در سال ۱۴۰۰ در چهار حوزه مختلف با نام های گروه طراحی و اجرا بناهای مسکونی ، گروه بازسازی و مرمت بناهای مسکونی ، گروه طراحی و اجرا بناهای عمومی ، گروه بازسازی و مرمت بناهای عمومی برگزار گردید. در این دوره از جایزه معماری بیش از ۱۴۶ طرح مختلف شرکت کرده و در چهار گروه فوق با یکدیگر به رقابت پرداختند.

پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان که با همت مهندسان مشاور شهرسازی هفت شهر آریا طراحی و ساخته شده است. یکی از برترین طرح های شرکت کننده در این دوره بود که مورد تشویق ویژه از سوی هیات داوران قرار گرفت. هیئت داوران جایزه معماری و معماری داخلی ایران همواره از اندیشمندان، فرهیختگان، مسئولین مربوطه، معماران و شهرسازان بزرگ کشور تشکیل می گردد. به همین دلیل جایزه و تشویق انجام شده از سوی هیات داوران این جایز همواره از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در حال حاضر گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا مفتخر است که در بخش گروه های بازسازی و مرمت بنا های عمومی این جایزه، مورد تشویق از سوی هیات داوران قرار گرفته است.   در ادامه شما را با ویژگی های خاص و منحصر به فرد موجود در معماری اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان آشنا می کنیم.

تقدیر ویژه هیات داوران جایزه معماری و معماری داخلی ایران از اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا

ایده معماری و طرح های توجیهی مرتبط با قدیم خانه گیلان :

ایده اولیه مرتبط با اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان برای اولین بار توسط تعدادی از جوان فعال در حوزه گردشگری مطرح گردید. این طرح و ایده قبل از اجرایی شدن، پروژه های توجیه پذیری مهمی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. از مهم ترین طرح های توجیهی مرتبط با اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان می توان به طرح توجیهی شهرسازی و طرح توجیهی فنی اشاره کرد. طرح توجیهی اقتصادی این پروژه که برای تحلیل قابلیت سرمایه گذاری تهیه شد، مورد تایید سرمایه گذاران وقت قرار گرفت. طرح توجیهی فنی این پروژه نیز از سوی نهاد ها و ارگان های خصوصی و دولتی مهمی نظیر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، بانک های عامل و .. مورد تایید واقع شد.

بعد از عبور موفقیت آمیز پروژه از طرح های توجیهی، اجرا و پیاده سازی آن در زمینی به مساحت ۳۴۰۰ متر در حومه کیاشهر آغاز گردید. در ادامه شما را با ویژگی های خاص و منحصر به فرد موجود در معماری این پروژه آشنا خواهیم کرد.

تقدیر ویژه هیات داوران جایزه معماری و معماری داخلی ایران از اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا

بررسی جزئیات فنی معماری اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه :

اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان به همت گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا و به منظور احیای هویت معماری سنتی و بومی ایران بنا نهاده شده است. قدیم خانه دارای دو طبقه اقامتی می باشد که هر یک از آنها دارای ۶۰۰ متر مربع زیر بنا می باشند. درون هر طبقه از این قدیم خانه، ایوان هایی وجود دارد که به سبک معماری سنتی گیلان بنا شده اند. ایوان های موجود در قدیم خانه با کمک نرده ها و ستون های کاملا چوبی ساخته شده اند. این ایوان ها در زبان محلی با نام تلار شناخته می شوند. هر طبقه از قدیم خانه دارای ۴ اتاق اقامتی می باشد که تمام آن ها دارای سرویس بهداشتی، حمام، تجهیزات گرمایشی و سرمایشی می باشند. به علاوه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان دارای ۴ اتاق اقامتی مستر و دارای سرویس بهداشتی مجزا نیز می باشد.

کف اتاق های اقامتی قدیم خانه با کمک حصیر پوشیده شده است تا تداعی گر فضا های سنتی خانه های قدیمی این منطقه باشند. به عبارت بهتر گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا با طراحی و پیاده سازی پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان تلاش کرده است تا قدمی کوچک، در راستای اعتلای معماری پایدار و کهن این مرز و بوم بردارد.

تقدیر ویژه هیات داوران جایزه معماری و معماری داخلی ایران از اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا

اقامتگاه قدیم خانه گیلان، طراحی یک بنای کاملا پایدار با کمک روش های معماری سنتی و بومی :‌

اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان، یک بنای کاملا پایدار و هماهنگ با استانداردهای جدید می باشد. به علاوه این بنا با کمک روش های معماری سنتی و بومی منطقه بنا شده است. طراحی و پیاده سازی این پروژه به گونه ای بوده است که ضمن استفاده از روش های معماری سنتی و منسوخ شده،‌ بنایی کاملا پایدار ساخته شده است. همچنین برای ساخت این پروژه از مصالح طبیعی و دور ریختنی استفاده گردیده است. به عنوان مثال برای ساخت کرسی های چینی موجود در اقامتگاه که در زبان محلی با نام شکیل شناخته می شوند، از تیر های برق چوبی قدیمی استفاده شده است.

 تیر های چوبی برق که توسط اداره برق با تیر های جدید جایگزین شده اند، معمولا به کارگاه های تولید ذغال فروخته می شوند. اما گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا از این چوب ها برای ساخت ردیف های پنجم و ششم کرسی های چوبی استفاده کرده است. این گروه مهندسین همچنین از چوب های قدیمی که در خانه های سنتی تخریب شده استفاده شده بودند، برای ساخت ردیف های سوم و چهارم کرسی های چینی استفاده کرده است.نکات فوق یکی از ویژگی های خاص و منحصر به فرد پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان می باشد. این ویژگی باعث جلوگیری از هدر رفت مصالح جدید،‌ ساخت و ساز مقرون به صرفه و ... شده است.

تقدیر ویژه هیات داوران جایزه معماری و معماری داخلی ایران از اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا

استفاده از مصالح طبیعی برای ساخت اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه :‌

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا از مصالح طبیعی موجود در منطقه برای پروژه قدیم خانه گیلان استفاده کرده است. این تیم مهندسی مصالح طبیعی را جایگزین مصالح جدید امروزی کرده تا فضای اقامتگاه شباهت بسیار بیشتری به خانه های قدیمی منطقه داشته باشد. به عنوان مثال از گیاه گالی برای پوشش سقف مجموعه استفاده شده است. گیاه گالی برای تولید سقف های گالی پوش مورد استفاده قرار میگیرد و از نفوذ آب باران و برف به بخش های عمقی سقف جلوگیری می کند. به علاوه از این گیاه برای از بین بردن کنج های برف گیر موجود در سقف نیز استفاده می شود.

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا علاوه بر گیاه گالی، از چوب صنوبر محلی و ترکه های نی محلی ( که در زبان محلی با نام بامبو شناخته می شوند ) برای ساخت سر چوب های موجود در بنا استفاده کرده است. تیم پیاده سازی پروژه طناب های ساخته شده با کمک ساقه های برنج نیز را جایگزین میخ، پیچ و ... کرده است.

تقدیر ویژه هیات داوران جایزه معماری و معماری داخلی ایران از اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان

گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا

آشنایی گروه  مهندسان مشاور هفت شهر :

مهندسان مشاور هفت شهر آریا در سال ۱۳۸۳ با کمک جمعی از کارشناسان و با همت مهندس مهرداد هاشم زاده همایونی تاسیس گردید. این گروه مهندسی در زمینه طرح های معماری، طرح های توسعه شهری و شهرسازی، طراحی شهری، طرح های توجیهی و ... فعالیت کرده و موفقیت های بسیار زیادی را در این مسیر کسب کرده است. قدیم خانه گیلان که مورد تشویق ویژه در جایزه معماری و معماری داخلی ایران قرار گرفت، یکی از پروژه های موفق این گروه می باشد.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس