کد خبر 1417803
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۹
اربعین

خیل عظیم مشتاقان اباعبدالله حسین(ع) عازم پیاده‌روی اربعین شدند و رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامتی کامل در طول سفر می‌تواند خاطرات خوبی در این سفر معنوی به جای بگذارد.

به گزارش مشرق، این روزها بسیاری عازم پیاده روی اربعین شدند؛ در همه تجمات بزرگ بیماری و حادثه در کمین تک تک افراد است؛ بهتر است افراد آگاهی کاملی از حوادث و بیماری‌های شایع داشته باشند. کرونا، گرمازدگی و وبا بیماری‌های شایع در این تجمع هستند.

در این گزارش سعی شده در کنار آگاهی از علائم بیماری به روش های جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌های نیز آموزش داده می شود.
 

چه کنیم کرونا نگیرم؟

کارشناسان سلامت توصیه می‌کنند برای جلوگیری از سرایت کرونا در مراسم راهپیمایی اربعین زائران، در همه مراسم‌ از ماسک استفاده کنند؛ از خوردن و آشامیدن  مواد غذایی که در فضای بسته نگهداری شدند، خودداری کنند؛ در صورت گفتگو با دوستان و آشنایان فاصله را رعایت کنند و حتماً در اینگونه فضاها و ماسک داشته باشد.

در اختیار داشتن اسپری کوچک ضدعفونی برای بهداشت دست مهم است؛ همچنین به زائران زنجیرزن در دسته‌های عزاداری  توصیه می‌شود، از زنجیرهای شخصی استفاده کنند؛ در صورت عطسه یا سرفه ناگهانی از دستمال استفاده کنند یا با قسمت بالای آستین خود روی صورت را بپوشاند و در صورت احساس کسالت سریع مجلس عزاداری را ترک کنند؛ در صورت مسقف بودن هیئت، با دقت بیشتری تهویه هوا را بررسی شود؛ پس از بازگشت به منزل ماسک خود را دور بیندازند و دست خود را با آب و صابون بشورند؛ اگر تعهد ادا نمودن نذری دارید توصیه می‌شود حتی المقدور به شکل تهیه ماسک و توزیع آن به مردم باشد.
 

چه کنیم گرمازده نشویم؟

عوامل موثر در ایجاد و تشدید گرمازدگی، پوشش لباس نامناسب، میزان فعالیت فیزیکی، نور مستقیم خورشید و وزش باد گرم و رطوبت است؛ حالا  نشانه‌های فردی که دچار گرمازدگی شده چیست؟ چگونه می توان از عوامل موثر در ایجاد و تشدید گرمازدگی جلوگیری کرد؟

دمای بدن بالا از ۴۰ درجه، حالت تهوع و استفراغ، سردرد و سرگیجه و افت فشار خون، پوست خشک و قرمز، تاری در بینایی و تشنج از نشانه‌های گرمازدگی است.

عدم حضور در فضای بیرون از خانه در ساعات اوج گرما، استفاده از کلاه، عینک و چتری، گرفتن دوش مرتب آب سرد، مصرف مداوم آب و نخوردن غذا های چرب و پرکالری می توانند از گرمازدگی جلوگیری می کند.

چه کنیم وبا نگیرم؟ 

تجربه وبا در گذشته نشان می‌دهد که شناسایی زودرس بیماران قبل از ورود به مرحله کم آبی شدید در پیشگیری از مرگ و عوارض بیماری جایگاه مهمی دارد. بنابراین شناخت آن برای زائران ضرورت دارد. احساس پری و سروصدا غرغر در شکم، استفراغ، مدفوع شل و آبکی، عطش و تشنگی  علایم بیماری بوده و سپس علائم شدیدتر شروع شود.

استفاده از آب آشامیدنی تصفیه‌شده و بسته‌بندی، خودداری از مصرف آب‌های خنک شده با یخ‌های قالبی عدم استفاده از آب‌های آشامیدنی در معابر، خودداری از مصرف مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی عرضه‌شده توسط فروشندگان سیار، خودداری از مصرف سبزی‌ها و میوه‌هایی که از شستشو و ضدعفونی مناسب آن‌ها مطمئن نیستید و مصرف زیاد لیموی تازه، ماست و دوغ از جمله راه‌های پیشگیری است. همچنین به همراه داشتن آب بسته‌بندی و مواد غذایی سالم بسته‌بندی در طول سفر، شستشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون از دیگر راه‌های پیشگیری است‌.

در صورت بروز علائم گوارشی مانند اسهال تا هفت روز پس از بازگشت از سفر حتماً به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت یا پزشک معالج خود مراجعه کنید.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • . IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
    0 0
    بروید به کربلا امام حسین پشت و پناه شماست
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
    0 0
    مشرق چطوری تو

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس