به گزارش مشرق، انجیرمنبع غنی بتاکاروتن و ویتامین ث است . این دو آنتی اکسیدان در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی را ایفا میکنند. انجیر همچنین حاوی طیف گستردهای از دیگر ویتامینها است مصرف این میوه به افزایش وزن ، درمان سوء هاضمه کمک و تعرق و ادرار را زیاد می کند . انجیر ابتلا به بیماریهای کلیه ، سرخک ، مخملک و آبله ، التهاب مجاری دستگاه تنفسی و ذات الریه را کاهش می دهد.
جوشانده غلیظ انجیرخشک برای رفع سرماخوردگی مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف میکند.
انجیر همچنین برای آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه موثراست . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین میبرد.
انجیر برای بهبود تب، گوش درد و ورم چرکی ،عملکرد بهتر کبد ، از بین رفتن بوی بد دهان ، تسکین زخم معده و رفع کم خونی بکار می رود . این میوه موجب افزایش تراکم استخوان و پتاسیم می شود و دفع کلسیم از طریق ادرار را کاهش میدهد.
انجیربه علت داشتن پتاسیم به کنترل فشار خون کمک میکند. کمبود پتاسیم بویژه زمانی که با افزایش مصرف سدیم همراه باشد میتواند منجر به فشار خون بالا شود.
این میوه در دفع اوره و چربی خون موثر است و به علت داشتن فیبر به عملکرد روده کمک میکند؛ این عمل مانع بروز یبوست میشود. وجود گوگرد در انجیر نیز باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان میکند..
خوردن انجیرخشک همراه پسته، بادام و گردو هم موجب تقویت حافظه ، قدرت تعقل و تفکر شده و گنجاندن آن در برنامه غذایی زنان باردار باعث تقویت حافظه جنین میشود ..
انجیردندانها را نیز سفید و جرمگیری می کند و درهنگام ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب می شود . این میوه التهابات تنفسی مانند ذاتالریه، آسم و تنگی نفس را بهبود میبخشد. سوپ انجیر هم برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است.
جوشانده انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است.انجیر به علت دارا بودن دانههای ریز باعث تقویت معده و روده میشود ولی برای کبد های ضعیف زیانآور است و زیادهروی در مصرف آن موجب چاقی میشود.
منبع:برنا