کد خبر 1418237
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۰
لایه برداری پوست

لایه برداری پوست برای از بین بردن سلول های مرده و جوان سازی پوست انجام می شود که روش های مختلف شیمیایی، مکانیکی و لیزر دارد.

به گزارش مشرق، پیلینگ یا لایه برداری پوست یکی از روش هایی که متخصصان پوست و مو از آن برای درمان مشکلات زیبایی پوست مانند از بین بردن جای جوش ها، لک ها و همچنین جوان سازی پوست و بهبود چین و چروک های سطحی استفاده می کنند. لایه برداری با برداشتن لایه بیرونی پوست، روند پوست اندازی را سریع تر می کند و سلول های مرده پوست را از بین می برد و پوست را درخشان و صاف میکند.
انواع متفاوت لایه برداری پوست

اسیدها و آنزیم های خاص در پوست یک سوختگی شیمیایی خفیف و کنترل شده ایجاد می کنند و باعث از بین رفتن سلول های مرده می شوند. پس از اینکه سلول های مرده از بین می روند، سلول های سالم و جوان جای آنها را می گیرند و اینگونه پوست لایه برداری می شود. لایه برداری پوست را به سه گروه مختلف تقسیم می نمایم:

۱) لایه برداری شیمیایی

۲) لایه برداری مکانیکی

۳) لایه برداری با لیزر

لایه برداری پوست
لایه برداری شیمیایی

این لایه برداری براساس نوع ماده به کار رفته، غلظت آن و مدت زمان ماندن مواد روی پوست متفاوت است، به سه دسته سطحی، متوسط و عمیق تقسیم بندی می شود.
لایه برداری سطحی

در این لایه برداری که با هدف رفع کدورت و تیرگی پوست، چروک های خفیف زودرس و درمان جوشگاه های قدیمی در اپیدرم یا لایه سطحی پوست انجام می شود. ترکیباتی که در این لایه برداری استفاده می شود، هیدروکسی اسیدها(آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید) با غلظت های ۰۲ تا ۰۷ درصد است.
لایه برداری متوسط

این نوع لایه برداری با عمق بیشتری درون پوست نفوذ می کنند و برای درمان ضایعاتی مثل اسکار آکنه، خطوط پوستی، تغییرات رنگ پوست و تغییرات پوست بر اثر آفتاب به کار می رود. از این نوع لایه برداری برای از بین بردن سلول های مرده بدن به جز صورت استفاده می شود. تری کلرو استواستیک (TCA) با غلظت های متوسط، ترکیباتی هستند که در این لایه برداری استفاده می شود.
لایه برداری عمیق

این فرآورده ها قوی ترین لایه بردارهای پوست هستند. از لایه برداری عمیق برای درمان چین های خشن پوستی، آثار عمیق ناشی از افزایش سن و آفتاب، اسکار پوستی و ضایعات رشد یافته پیش سرطان استفاده می شود. ترکیبات به کار رفته در این محلول ها، ترکیبات فنل هستند که عوارضی مانند بیهوشی و نیاز به بستری شدن دارند.
لایه برداری مکانیکی

در لایه بردارهای مکانیکی مواد ساینده ای مثل سنباده را روی سطح پوست می کشند تا سطح پوست را عاری ازسلول های مرده نماید. این روش لایه برداری کمک زیادی به درمان دارویی مثلا بهبود لک های صورت می کند زیرا تاثیر و نفوذ داروهای پوست را افزایش می دهد.
کرم های اسکراب

کرم ها و صابون های اسکراب حاوی دانه های خشن هستند و به عنوان خراشنده و ساینده پوست برای جداسازی سلول های مرده سطح پوست استفاده می شوند. کاربرد این کرم ها برای درمان ضایعات پوستی مثل آکنه های کومدونال (جوش های سرسیاه یا سفید)، چربی پوست، خشونت پوست و افزایش اثر داروهای موضعی است.
روش های سنتی

کیسه کشیدن در حمام با سفید آب یکی از مثال های لایه برداری مکانیکی است. استفاده از سنگ پا برای کاستن از زبری کف پا نیز مثالی دیگر از لایه برداری مکانیکی می باشد.
روش میکرودرم ابریژن

پودر کریستال های سخت اکسیدآلومینیوم با فشار توسط دستگاهی روی پوست پاشیده می شود و سپس این دستگاه، به پوست فشار منفی وارد می کند و عملی شبیه بادکش انجام می دهد.

ساباندن و ایجاد فشار منفی سبب می شود که روی پوست یک لایه برداری مکانیکی انجام گیرد. از این روش لایه برداری برای بهبود منافذ باز پوست، بهبود جوش های سرسیاه و سرسفید، کم رنگ شدن لک های صورت و حتی بدن، بهبود چین و چروک های ظریف استفاده می شود.
لایه برداری با لیزر

لیزردرمانی یکی از درمان های رایج در مطب های متخصصان پوست و مو است. از این روش برای درمان بیماری های پوستی مثل ضایعات عروقی (همانژیوم، ماه گرفتگی )، بهبود زخم های برجسته و کلوئید، بهبود اسکارهای مختلف، بهبود برخی لک ها مثل کک ومک، لکه های قهوه ای و جوان سازی پوست استفاده می شود. اگر این روش توسط متخصص پوست و مو و در بیمار مناسب انجام شود، می تواند نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته باشد.

لیزرهای لایه بردار پوست به دو گروه تقسیم می شوند:

گروه اول :

لیزرهای لایه برداری مثل لیزر CO۲ هستند که به صورت سراسری یک ناحیه از پوست را لایه برداری می کند.

گروه دوم :

لایه برداری فراکشنال می باشد. این لایه برداری که عوارض کمتری نسبت به نوع اول دارد در هر جلسه درمان مقداری از سطح مورد درمان باقی می ماند، بنابراین به سرعت پوست ترمیم می شود. از این گروه لیزرها، برای درمان برخی لک های پوست، بهبود چین و چروک صورت استفاده می شود.

لایه برداری پوست به روش خانگی

با مواد طبیعی نیز می توان پوست را لایه برداری نمود و با این مواد لایه بردار شیمیایی و لایه بردار مکانیکی ساخت.

لایه بردار شیمیایی خانگی

از آنزیم های طبیعی درون میوه هایی مانند آناناس،انبه، کدو تنبل، قارچ، گیلاس، تمشک، انار، انگور، گوجه فرنگی، هلو، خیار، توت فرنگی و زرد آلو و... به عنوان لایه بردار استفاده می شوند و می توان از آنها درون ماسک های خانگی استفاده نمود.

لایه بردار مکانیکی خانگی

برای لایه برداری از پوستتان در شامپوی بدن خود مواد پودری و خشن بریزید و اسکراب بسازید و اینگونه سلول های مرده پوست را از بین ببرید. افراد دارای پوست خشک بهتر است از آرد جو دو سر استفاده کنند.

افراد دارای پوست نرمال نیز بهتر است از شکر استفاده کنند. افراد دارای پوست چرب و مستعد آکنه نیز بهتر است از آرد گندم استفاده کنند و اگر تمایل دارند پوست شان خشک شود از نمک استفاده نمایند.
مراقبت های بعد از لایه برداری پوست

پس از انجام لایه برداری پوست به اشعه خورشید حساس میشود پس باید در مقابل خورشید از پوست محافظت کرد و لایه حفاظتی ضخیم تری از ضد آفتاب های قوی بر روی پوست مالید.
از قرار گرفتن مستقیم و غیرمستقیم در برابر نور خورشید پرهیز کنید.
در ساعاتی که نور خورشید بیشترین نفوذ را دارد از خانه خارج نشوید.
بهداشت پوست بعد از لایه برداری رعایت کنید تا از خطر عفونت پوست جلوگیری شود.
بهترین زمان لایه برداری پوست چه زمانی است؟

پاییز و زمستان یا اوایل بهار که اشعه خورشید نفوذ کمتری دارد، بهترین زمان برای انجام لایه برداری پوست یا پیلینگ است. پیلینگ را هر ۶-۳ ماه یکبار تکرار کنید تا پوستتان جوان و با طراوت گرددو اینگونه روند رشد سلول های جدید را افزایش دهید.پاکسازی دوره ای سبب جلوگیری از بسیاری از مشکلات پوستی نیز می شود.

منبع: ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس