به گزارش مشرق، احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت امروز (سه شنبه) در ابتدای نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانهها با بیان اینکه به دنبال شفافسازی در بودجه کشور و اصلاح ساختار هستیم، اظهار کرد: افزایش میزان حقوق کارکنان دولت که در میانه سال اضافه شده بود و جزو قانون بودجه ۱۴۰۱ نبود و بعد از اصلاح قانون اضافه شد، رقمی را به عنوان هزینه جاری اضافه کرده که باید در مقایسه اعداد لایحه با اعداد قانون بودجه این دقت را در نظر داشته باشیم.
خاندوزی در مورد حقوق کارمندان، اظهار کرد: آنچه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ وجود دارد ضریب میانگین افزایش حقوق است و آنچه پس از تصویب مجلس اجرا خواهد شد افزایش ۱۵ تا ۲۵ درصدی حقوق است تا توازن بیشتری ایجاد شود.
وی گفت: فعلا برنامهای برای افزایش حقوق میانسالی نداریم.
خاندوزی افزود: برای اینکه میزان افزایش حقوق موجب دامن زدن به تورم و تبدیل به یک نمایش اجتماعی نشود، تلاش کردیم به اندازه حداکثر میزان افزایشی که در دخل و درامد بودجه ۱۴۰۲ ممکن است این افزایشها را متناسب در جهت جبران حقوق کارمندان داشته باشیم.
وی تأکید کرد: احساس اینکه دولت در حال حرکت به سمت افزایش هزینهها و انبساط بودجه است، ناشی از سوء برداشتهاست. چون در شرایطی هستیم که اولویت اصلی دولت کنترل کسری بودجه، کنترل رشد نقدینگی و ایجاد ثبات در بازار داراییهاست که در مجموع به مهار تورم کمک کند.
خاندوزی با اشاره به دیگر ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: سقفی برای تسهیلات تکلیفی شبکه بانکی برای اولینبار در لایحه بودجه آینده تعیین شده که امیدواریم مجلس همراهی کند تا رقمش تغییر نکند؛ این امر کمک میکند به اینکه رابطه دولت با شبکه بانکی کشور و میزان فشاری که از ناحیه بودجه میتواند به ناترازیهای بانکی وارد شود کاهش یابد. در زمینه طرحهای عمرانی هم استفاده از ابزار مالی درونسالی که به مدیریت ناترازیهای ابتدا و انتهای سال کمک میکند و هم سهم و ضریبی که استانهای محرومتر کشور در هزینههای عمرانی سال آینده دارند، قابل توجه است. در خصوص استان لرستان ۱۱۰ درصد، سیستان و بلوچستان ۱۰۹ درصد، کرمان ۱۰۱ درصد و کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۳ درصد و مواردی از این دست جزو هدفگیریهای توزیع عادلانه منابع منطقهای است.
وی تاکید کرد: در مورد درآمد نفتی، دولت تلاش کرد بیشبرآورد نداشته باشد و عدد واقعبینانهای را در نظر بگیرد. همچنین در مورد بخش تولید هم برای دومین سال پیاپی کاهش نرخ مالیات بر شرکتهای تولیدی را مصوب کردیم که امیدواریم مجلس هم آن را تایید کند.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه عدالت در پرداختها، حمایت از سهامداران خرد و بازار سرمایه و واگذاری اموال مازاد هم در لایحه بودجه سال آینده مورد تأکید قرار دارد، اظهار کرد: در هفتههای آینده شاهد بهرهبرداری از مجموعه پروژههایی هستیم که از دهه فجر تا پیش از پایان سال رونمایی میشود. از جمله آغاز بهرهبرداری از پالایشگاه ۱۴ پارس جنوبی که ظرفیت فرآوری گاز را به حدود ۵۶ میلیون مترمکعب در روز میرساند و آغاز بهرهداری از اولین سکوی تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی که ۱۲ میلیون متر مکعب گاز خام در روز را تولید میکند.
وزیر اقتصاد با اشاره به عرضه خودرو در بورس اظهار کرد: این امر یک سازوکار است و دولت برای تامین منفعت مردم در این زمینه دو اقدام را در دستور کار داشته است؛ یکی اقدامات ناظر به حوزه عرضه و یکی اقدامات ناظر به کوتاهکردن دست دلالان از این عرصه بود. یکی از راههای کوتاهکردن دست دلالان، عرضه خودرو در بورس کالاست که آمارها نشان میدهد از روشهای قبلی موثرتر است. اگر کارشناسان اقتصادی روشهای دیگری هم ارائه دهند، استقبال میکنیم.
خاندوزی تأکید کرد: امروز بیش از ۲۷۵۰ میلیارد تومان قیمت خرید خودرو کمتر از قیمت خرید در بازار آزاد است و این میزان در جیب مردم باقی مانده است. وزارت صمت هم در پی زمانبندی منظم برای عرضه خودرو در بورس کالاست.
روزانه ۵۰۰۰ تن آرد یارانهای به نان تبدیل نمیشود!
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره با اجرای فاز اول طرح هوشمندسازی یارانه آرد، یادآور شد: با اجرای این طرح مشخص شد روزانه حداقل ۵۰۰۰ تن از ۲۱ هزار تن آرد یارانهای از شبکه توزیع خارج میشود و به نان تبدیل نمیشود. شناسایی این هدررفت، دستاورد فاز اول طرح است که متاسفانه با شیطنتهای سیاستزدهای، بهعنوان نقطه ضعف دولت معرفی شد.
وی با بیان اینکه در فاز دوم بصورت تدریجی جلوی این هدررفت گرفته خواهد شد، تصریح کرد: دولت سیزدهم یارانه نان را حذف نخواهد کرد؛ یارانه نان از ۷۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال به ۱۰۴ هزار میلیارد تومان در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
خاندوزی با یادآوری اینکه در فاز اول اجرای این طرح بیش از ۹۸ درصد نانواییهای کشور مجهز به مکانیسم رصد هوشمند توزیع آرد شدند، اظهار کرد: ۵۸ هزار نانوایی در شهرها و ۱۸ هزار نانوایی در روستاها به این سیستم مجهز شدهاند. امیدوارم فاز دوم این طرح تا پایان سال در تمام ۳۰ استان کشور اجرا شود.
محدودیت تخصیص آرد یارانهای به نانوایان برداشته میشود
وی افزود: بنابراین خبری از آزادسازی قیمت نان وجود ندارد و محدودیتی هم در تعداد عرضه نان وجود ندارد. ضمن آنکه محدودیت تخصیص آرد به نانوایان نیز در مرحله دوم برداشته خواهد شد.
وزیر اقتصاد با اشاره به میزان افزایش حقوق کارکنان دولت برای سال آینده اظهار کرد: در لایحه ۱۴۰۲ ضریب میانگین افزایش حقوق در نظر گرفته شده که بین ۱۵ تا ۲۵ درصد خواهد بود که به تناسب ردههای حقوقی، رویکرد توازن و ایجاد عدالت را رعایت میکنیم. ما برای اینکه میزان پیشنهادی افزایش حقوق در کشور به تورم دامن نزد تلاش کردیم اندازه حداکثر میزان افزایشی که در دخل دولت و درآمد بودجه ممکن است را در حقوق کارکنان دولت لحاظ کنیم.