به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، شامگاه روز شنبه هشتم بهمن در حالی که مردم و رسانه های کشورمان به دنبال اطلاع از آخرین وضعیت هموطنان ساکن شهر خوی پس از زلزله ۵.۹ ریشتری این شهرستان بودند، در حوالی ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه، چند پرنده کوچک بدون سرنشین یا ریزپرنده موسوم به کوادکوپتر، اقدام به اجرای یک حمله کور علیه یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع در شهر اصفهان کردند.
خوشبختانه با عملکرد مناسب بخش پدافند عامل و غیرعامل اجرا شده در این مجموعه، خسارت خاصی به مرکز مورد نظر وارد نشده و اقدام به موقع و سریع در اطلاع رسانی از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و انعکاس تصاویر رسانه های داخلی از محل وقوع حمله ناموفق، پروژه دشمن هم در بخش عملیاتی و هم پشتیبانی رسانه ای با شکست بزرگی همراه شد اما بررسی برخی زوایا و جزییات طراحی صورت گرفته برای وارد کردن خسارت به یک بخش نظامی در کشور و ماهیگیری مفصل از آن، اهمیت خاص خود را دارد. یکی از نکات بارزی که در این خط رسانهای و عملیات روانی وجود دارد، انتخاب زمان مناسب برای آن است به طوریکه عمدتا چنین عملیات روانی از سوی صهیونیستها در ساعات نیمه شب صورت میگیرد تا رسانههای داخلی و مردم کشورمان، دسترسی محدودتری به منابع خبری برای پیگیری اصل ماجرا داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
عملیات ترکیبی پرندههای ایرانی در «ذوالفقار ۱۴۰۱» برای انهدام گسترده اهداف دوربرد/ پهپادهای انتحاری ارتش از دیمونا به «ساعر» رسیدند +عکس
داغ آمریکا برای از دست دادن RQ-۱۷۰ در سالگرد شکار «گلوبال هاوک» زنده شد/ ادامه فرار جاسوس خجالتی سیا از چتر پدافندی سپاه +تصویر ماهوارهای
کمک بزرگ «F-۱۱۷» برای اطلاع از تلفات حمله موشکی سپاه به «عینالاسد» / تلاش ارتش آمریکا برای کتمان حقایق مهم نظامی به مدت ۲۰ سال +عکس
گام به گام با سناریو عملیات روانی حادثه اصفهان
در اولین گام پس از اجرای این سناریو شکست خورده، بازوهای رسانه ای و تبلیغاتی این عملیات، وارد عمل شده و تلاش کردند در چند جبهه، تاثیر لازم را روی افکار عمومی کشورمان بگذارند تا حداقل بخشی از شکست شاخه اجرایی، پوشش داده شود. در اولین گام، تصاویر مربوط به شکار موفق یکی از این پرنده های مهاجم و سقوط بخشی از آن روی سوله کارگاهی، به عنوان اصابت دقیق و انفجار در یکی از مراکز پهپادی یا موشکی کشورمان، در شبکه های اجتماعی منتشر و ادعا شد خسارت سنگینی به این مجموعه وارد شده است.
لحظه انفجار محموله نصب شده روی کوادکوپتر مهاجم که به طرز قابل تأملی از زاویه مناسب فیلمبرداری شده است
باید توجه داشت که در سالهای اخیر در بسیاری از کشورها، استفاده از کوادکوپترها فراگیر شده و به علت حجم بالای قاچاق این تجهیزات به داخل کشور و عدم رجیستری این نوع پرنده های قاچاق، استفاده از آن -آنهم در تاریکی شب- با سهولت همراه بوده و طبیعتا یک عملیات خاص با طراحی پیچیده محسوب نمی شود چراکه از هر کوچه و خیابان در محدوده برد این ریزپرنده ها، می توان آنها را به سمت محل مورد نظر پرواز داد و نه نیاز به باند و مکان خاصی است و نه آموزش و نیروی انسانی ماهر.
از این حیث برخی کشورها یا رژیم های مدعی که امکان تحقق حمله هوایی به خاک کشورهای دیگر را ندارند و اجرای چنین عملیاتی، برای آنها هزینه بالا و ریسک بسیار به دنبال دارد، از افراد مزدور بهره برده و با ارسال مبلغی امکان تهیه کوادکوپتر و مواد منفجره را برایشان فراهم و مختصات یک نقطه خاص را به آنها می دهند تا به آن مکان خسارتی به آن وارد کنند.
توییت یکی از چهره های کم سواد و تندرو ضدانقلاب در شب شکست عملیات در اصفهان
اما هنگامی که مجریان و آمران متوجه شدند این عملیات با تصاویر واقعی، موفقیت روانی به همراه نداشته، سریعا با استفاده از تصاویر دروغین مربوط به آتش سوزی های گذشته و حریق ناشی از حادثه در کارخانه تولید روغن موتور در شهرک سلیمی آذرشهر واقع در آذربایجان شرقی، تلاش کردند اینگونه القا کنند که یک حادثه بزرگ و آتش سوزی گسترده در مرکز وابسته به وزارت دفاع آنهم در عمق کشور رخ داده و پس از آن، سیل تحلیل های مأیوسانه و تحقیرآمیز از سوی اکانت های آلبانی نشین و ربات های فارسی زبان، به راه افتاد. این عملیات روانی، با فاز دیگری مبنی بر گستردگی حملات به مراکز صنعتی وابسته به وزارت دفاع تکمیل شد و مناطق مختلفی همچون کرج، همدان، تبریز و مانند آن به فهرست این عملیات خیالی، اضافه شدند.
اف 35 های اسرائیل وارد می شوند!
اگر رصدی متداول درباره شایعات و شنیده هایی که پیرامون خرابکاری یا وقوع حادثه در هر بخش صنعتی یا نظامی کشورمان، در شبکه های اجتماعی و رسانه های فارسی زبان داشته باشید، متوجه خواهید شد پای ثابت این تحلیل ها و اطلاعات کذب، حمله رژیم صهیونیستی با جنگنده اف 35 به خاک کشورمان آنهم عمق چند صدکیلومتری جمهوری اسلامی است. در رتبه بعدی نیز سخن از جنگنده ها بویژه اف-22 های امریکایی به میان می آید.
نمونه هایی از مطالب تولید شده بر پایه حمله جنگنده های خیالی به اصفهان
نکته جالب در این خصوص آن است که در اکثر مواقع، نام چند کارشناس ثابت سیاسی مستقر در آمریکا به عنوان شروع کننده موج تبلیغ اف-35 و اف-22 به میان می آید که کوچکترین دانش یا اطلاعاتی در زمینه نظامی بویژه عرصه هوایی نداشته اما به عنوان کاسب اف-35 در میان کاربران شناخته می شوند و بلافاصله بعد از این ادعا، برخی کارشناسان حوزه های دیگر حتی اقتصادی و مسکن و بورس به عنوان ادامه دهنده این دروغ، به روند شیوع این شایعه کمک می کنند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی حتی در حملات به خاک کشورهایی چون لبنان یا سوریه نیز، جرات استفاده از اف-35 در آسمان این کشورها را ندارد چراکه می داند هرگونه آسیب به آن، تمام اعتبار و سود صدها میلیارد دلاری آمریکا از فروش این هواپیما به کشورهای مختلف را نابود خواهد کرد.
ضمن آنکه از نظر برد عملیاتی نیز اف-35 یا سایر جنگنده های اسرائیلی، بدون انجام سوختگیری در آسمان کشورهای همسایه ایران، امکان اجرای عملیات در خاک کشورمان را ندارند و با تجهیز یگانهای وابسته به قرارگاه پدافند هوایی، هرگونه پرواز جنگنده ها و بویژه هواپیماهای سوخت رسان، از مبدا رصد شده و عملا به دلیل همین پیچیدگی های فنی و درصد پایین شانس اجرای عملیات و بازگشت به مبدأ، هیچگاه رژیم صهیونیستی یا آمریکا به سراغ چنین تاکتیکی نرفته اند اما در فضای مجازی، شنیدن چنین واقعیت هایی به نفع حامیان حمله به خاک کشورمان نیست.
هماهنگی پدافند عامل و غیرعامل در مهار حمله ریزپرنده ها
با توجه به وقوع عملیات های کور به کمک ریزپرنده ها در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران در سالهای گذشته، برای متولیات امر مشخص شد امکان تکرار برخورد کوادکوپترهای حامل مواد منفجره همانند اتفاقی که اخیرا در اصفهان رخ داد، وجود دارد و طبیعتا نیاز به اجرای سلسله ای از دستورالعمل های پدافند غیرعامل و عامل برای مهار خسارت های ناشی از هر اقدام، بیش از گذشته احساس می شد. صد البته، نهادهای انتظامی و امنیتی نیز بررسی مسیر، شناسایی عوامل انسانی و انهدام شبکه های مزدور در اینگونه عملیات ها را در دستور کار داشته و پیش از این نیز، نمونه هایی از تیم های خرابکار که قصد اجرای ماموریت با کمک ریزپرنده ها را داشته اند، شناسایی و دستگیر شده اند.
بقایای کوادکوپترهای مهاجم که شباهت بسیاری به یک مدل از محصولات تجاری شرکت T-MOTOR دارد
در این مورد خاص و مورد توجه نیز، پیش بینیها و تمهیدات پدافندی صورت گرفته از مدتها قبل، موجب شد از 3 ریزپرنده مهاجم، یکی از آنها مورد اصابت پدافند هوایی مجتمع (پدافند مستقیم) و دو فروند دیگر آنها در تلههای پدافندی گرفتار شوند. به همین خاطر، این تهاجم ناموفق علاوه بر آنکه خوشبختانه تلفات جانی نداشته، صرفا باعث شد آسیب جزیی به سقف کارگاه وارد شود و عملا در تجهیزات و ماموریتهای مجموعه خللی ایجاد نشده است.
طبق توضیحات وزارت دفاع و تصاویر منتشره، در این حمله از سه فروند ریزپرنده از نوع کوادکوپتر پیشرفته مجهز به بمبلت استفاده شده اما عوامل حفاظت پیرامونی مجموعه، بلافاصله پس از شنیدن صدای کوادکوپترها با تجهیزات در اختیار از جمله سلاح و سامانههای جنگ الکترونیک اقدام به مقابله با این پرندهها کرده و موفق به ساقط کردن یک فروند از آنها میشوند. فروند دوم از این کوادکوپترها، با جمینگ موفق لینک ارتباط GPS خود را از دست میدهد و همین موضوع منجر به سقوط آن و برخوردش با سقف سوله میشود (فیلم منتشر شده از لحظه اصابت مربوط به این کوادکوپتر است)، فروند سوم نیز پس از سقوط به علت جمینگ موفق در اختیار نیروهای حفاظتی قرار گرفته است.
تغییرات مبتنی بر پدافند غیرعامل در سقف سوله که جلوی ورود خسارت به کارگاه را گرفته- خسارت اندک در محل برخورد کوادکوپتر ساقط شده نیز مشخص است
لذا می توان گفت یکی از نکات جالب و قابل توجه که در حمله اخیر به کارگاه صنعتی وابسته به وزارت دفاع عیان شد، تکمیل شدن پدافند چند لایه و دفع صد درصدی حمله است که با توجه به تغییراتی که در سقف سوله کارگاه و استفاده از اقلامی چون توری های مناسب فلزی صورت گرفته، موجب شده تمام تلاش و برنامه ریزی دشمنان برای به نتیجه رساندن این حمله، بی اثر شود. این نسخه موثر، نشان داد متخصصان بخش دفاعی با شناخت مناسب از تهدیدات، ابزارهای لازم پدافند عامل شامل سامانه های فیزیکی و پدافند غیرعامل شامل تاکتیک های کاهس چشمگیر خسارت هر نوع حمله را به خوبی فراهم کرده اند.
برخی کارشناسان مدعی هستند کوادکوپتر مهاجم در اصفهان، مشابه کوادکوپتر است که ارتش لبنان سال ۲۰۱۹ از اسرائیل غنمیت گرفته بود
با این اوصاف می توان با فرض صحت و اطمینان از نقش آفرینی اسرائیل، گفت که پس از مدتها شاخ و شانه کشیدن و تهدیدات مقامات ارشد رژیم صهیونیستی بویژه نتانیاهو، نهایتا سه کوادکوپتر تجاری و نه حتی پهپاد نظامی - چه برسد به جنگنده های با سرنشین- به کارگاهی روی زمین و نه تأسیسات راهبردی با پروتکلهای امنیتی و حفاظتی پیچیده، حمله کرده و در این ماموریت نیز با فضاحت شکست میخورند اما به علت فشارهای داخلی و وضعیت شکننده اجتماعی و سیاسی، از رسانه های اسرائیلی تا برخی مقامات جوگیر اوکراینی، با افتخار از نقش خود در آن سخن می گویند تا شاید مرهمی بر شکست های متعدد هفته های اخیر باشد!
با این حال، همانند سالهای گذشته، هنوز هیچ هواگرد متخاصمی حتی اف-35 و اف-22 های دشمن، جرات عبور از مرزهای کشورمان و اجرای عملیات نداشته و کوادکوپترهای کوچک، برای این تحقیرشدگان نقش "بانکر باستر" (بمب های سنگرشکن ویژه که اسرائیل و آمریکا بارها کشورمان را تهدید به استفاده از آن علیه تاسیسات نظامی و هسته ای کرده اند) را ایفا کرده است و ای بسا هنوز هم نقش مزدوران؛ چه در نقش هدایت کننده این ریزپرنده ها و چه در نقش مبلغ قدرت نظامی و عملیاتی دشمنان ایران؛ موثرتر از صدها جنگنده و پهپاد غول پیکر باشد.