به گزارش مشرق به نقل از شبکه تلویزیونی اِی بی سی نیوز، کشور فیلیپین ۴ پایگاه جدید را برای نیروهای آمریکایی در میان خشم چین تعیین کرد.
بر اساس اعلام این رسانه، دولت فیلیپین ۴ منطقه نظامی محلی جدید را مشخص کرده است که در آن گروه هایی از نیروهای آمریکایی به صورت چرخشی با سلاح های خود اجازه خواهند داشت تا به طور نامحدود علیرغم مخالفت های شدید چین در آن ها بمانند.
گزارش این رسانه در این باره اضافه می کند: دولت فیلیپین امروز دوشنبه ۴ اردوگاه نظامی محلی جدید- از جمله تعدادی در سراسر مرز دریایی تایوان- را شناسایی کرده است.
دولت «فردیناند مارکوس جونیور» (Ferdinand Marcos Jr) در ماه فوریه سال جاری میلادی با اجازه دادن به نیروهای آمریکایی برای استقرار در ۴ پایگاه نظامی دیگر فیلیپین تحت توافقنامه همکاری دفاعی پیشرفته میان متحدان قدیمی پیمان در سال ۲۰۱۴ موافقت خود را با گسترش حضور نظامی ایالات متحده در این کشور اعلام کرد.
«فردیناند مارکوس جونیور» در این ارتباط ادعا کرد که این اقدام دفاع ساحلی کشورش را تقویت می کند!
مراکز جدیدی که توسط دفتر «مارکوس» شناسایی شده اند، شامل یک پایگاه نیروی دریایی فیلیپین در شهر سانتا آنا و یک فرودگاه بین المللی در شهر لال-لو، هر دو در شمال استان کاگایان است.
این دو مکان، مقامات چینی را خشمگین کرده است، زیرا این دو محل بستری برای استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جنوب چین و تایوان به ویژه با توجه به وضعیت جزیره تایپه است.
این در حالیست که فیلیپین و آمریکا دوشنبه ۲۲ اسفند ماه سال گذشته، رزمایش نظامی گسترده ۳ هفته ای را با نام «سالاکنیب» (Salaknib) به معنی «سپر» در «فورت ماگزایسای» (Fort Magsaysay) بزرگ ترین پایگاه نظامی فیلیپین آغاز کردند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، در این رزمایش حدود ۳ هزار پرسنل از ارتش فیلیپین حضور داشتند.
مرحله اول این رزمایش سالانه تا فردا سه شنبه ۴ آوریل ادامه خواهد داشت و مرحله دوم برای ۳ ماهه دوم سال جاری میلادی برنامه ریزی شده است.
هدف از این رزمایش تقویت همکاری میان نیروهای فیلیپینی و آمریکایی در طیف وسیعی از از عملیات های نظامی ادعا شده است.
به گزارش اسپوتنیک، تمرینات نظامی مذکور به ویژه بر پدافند هوایی و دفاع در برابر عملیات خط ساحلی تحت سناریوهایی که شامل حفاظت از فیلیپین در برابر تهاجم خارجی ادعایی است، متمرکز خواهد شد.
در همین ارتباط؛ سفارت چین در کشور فیلیپین با صدور بیانیه ای در خصوص همکاری نظامی مانیل با ایالات متحده هشدار داده و اعلام کرده بود که این همکاری در راستای منافع ژئوپولتیکی واشنگتن به شمار می رود.
چین بر سر حدود ۱.۳ میلیون مایل مربع از دریای جنوبی چین و تقریباً اکثر جزایر واقع شده در آن، ادعای مالکیت بلامنازع دارد که اسپراتلی را نیز شامل شده و ۱۰۰ جزیره کوچک دارد که فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان بر سر تمام یا بخشی از آن ادعای مالکیت دارند.