کد خبر 1477597
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۵

ورق گالوانیزه

فولاد و آهن با وجود مزایای فراوانی که دارند اما یک نقطه ضعف بزرگ دارند و آن این است که در فضاب باز و محیط مرطوب زنگ می‌زنند. یک راه مقابله با خوردگی و زنگ زدگی فولاد، گالوانیزه کردن آن است.

گالوانیزه به فرآیندی گفته می‌شود که یک لایه روی، روی ورق فولادی کشیده می‌شود تا از اکسیده شدن ان محافظت کند و امکان استفاده از آن را حتی در فضاهای خارجی فراهم کند. به جهت ارتباط با فروشگاه آهن ربات با شماره های ۰۹۱۲۲۸۸۸۸۳۹ و ۰۹۱۲۶۰۳۳۳۱۹ تماس حاصل نمایید.

معرفی ورق گالوانیزه

ورق سیاه یا ورق فولادی از طریق دو فرآیند متفاوت نورد سرد یا گرم تولید می‌شود. ورق‌های فولادی حاصل از نورد گرم، اغلب تحت فرآیند گالوانیزه شدن قرار م‌گیرند. گالوانیزه به روش‌های مختلفی انجام م‌گیرد اما متداول ترین و موثرترین روش آن، روشی است که ان را با یک لایه روی پوشش می‌دهند. پوشش روی مانع از نفود رطوبت به فولاد خواهد شد، از این رو این متریال تا سالیان سال بدون خوردگی در فضای باز ماندگار خواهد شد.

ویژگی‌های ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه ویژگی‌های بسیار متعددی دارد که سبب کاربرد وسیع آن در ساخت سازه‌های فلزی و اشیا مختلف در فضاهای داخلی و خارجی شده است. در ادامه مطلب این ویژگی ها را با هم مرور می‌کنیم.

ورق گالوانیزه در مقایسه با سایر مواد فلزی نیاز به هزینه نگهداری و تعمیر کمتری دارد؛ از این رو استفاده از آن مقرون به صرفه است.

ورق‌های فولادی ضد زنگ اغلب هزینه تولید گرانی دارند، ولی هزینه‌ی ساخت ورق گالوانیزه بسیار ارزان‌تر از این ورق‌های فلزی است.

ورق‌های گالوانیزه را می‌توان به راحتی به هم یا سایر ورق‌های فلزی با جوشکاری به هم متصل نمود.

ورق گالوانیزه شکل‌پذیری بسیار بالایی دارد و به آسانی به هر شکلی در می‌آید. به بیان ساده ورق گالوانیزه بسیار منعطف بوده و می‌توان هر طرحی را روی آن پیاده کرد.

ورق گالوانیزه از لحاظ ظاهری نیز حالت براق و زیبایی دارد و در صورت نیاز می‌توان آن را به هر رنگی که باب سلیقه شماست، درآورد.

ابعاد ورق گالوانیزه

همانگونه که در بخش ویژگی‌ها نیز اشاره کردیم، ورق گالوانیزه کاربردهای مختلفی دارد که متناسب با این کاربردها در ابعاد مختلفی ساخته می شود. تولیدکنندگان این محصول نیز با آگاهی از این مسئله این ورق را در طول، عرض و ضخامت مختلف و استانداردی تولید می‌کنند.

پیش از خرید ورق گالوانیزه باید برای انتخاب درست محصول آگاهی کاملی از ابعاد و سایز آن داشته باشید تا این محصول را به دور از هرگونه اشتباهی انتخاب کنید. ورق های گالوانیزه در ابعاد استانداردی ساخته می شوند که هر تولید کننده و فروشنده این ابعاد را در یک جدول قید نموده و مشتری بر اساس جدول به راحتی راجع به خرید آن تصمیم می‌گیرد.

کاربرد ورق گالوانیزه

تا به اینجای مطلب کاملا با ورق گالوانیزه و خواص مهم آن در برابر خوردگی آشنا شدید. با توجه به اینکه این ماده مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارد، از آن برای ساخت سازه‌ها یا اشیایی که در معرض رطوبت و شرایط جوی هستند به وفور استفاده می‌شود.

از ورق‌های گالوانیزه برای ساخت کابینت‌های آشپزخانه صنعتی و خانگی، کانال‌های تهویه هوا، کانال‌های کولر و پوشش سقف استفاده می‌شود. اما کاربرد ورق گالوانیزه به این موارد ختم نمی شود. بلکه در موارد زیر نیز از ساخت ورق گالوانیزه استفاده می‌شود:

استفاده از گالوانیزه برای ساخت منابع ثابت یا سیار همانند تانکرهای آب؛

استفاده از ورق گالوانیزه برای پوشش یا بدنه ساختمان ها و سالن‌های صنعتی و غیر صنعتی مانند سوله‌های ورزشی و صنعتی؛

برای تولید انواع وسایل خانگی مانند ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشوی، یخچال؛

استفاده از ورق گالوانیزه برای ساخت تابلوهای شهری و صنعتی؛

برای ساخت پروفیل‌های مختلف و لوله.

قیمت ورق گالوانیزه

افرادی که با تولید محصولات فولاد ضد زنگ و پروژه های عمرانی سر و کار دارند، به قیمت ورق گالوانیزه بسیار اهمیت می‌دهند. باید گفت قیمت ورق گالوانیزه علاوه بر برند و ابعاد و کیفیت مواد خام اولیه، این روزها بیشتر تحت تأثیر نوسان دلار و تحریم است. برای آگاهی از قیمت به روز این ورق فولادی به سایت ما مراجعه کنید و این محصول را ارزان‌تر از سایر فروشگاه‌ها تهیه کنید.

ورق سیاه محصولی در ساخت و سازهای عمرانی، صنعت و...است که در بسیاری از پروژه ها کاربرد فراوانی دارد. امروزه انواع مختلفی از صفحات فولادی در بازار وجود دارد. در این مقاله به شما خ‌واهیم گفت که ورق سیاه چیست؟ چه نوع صفحات فولادی وجود دارد؟ بیایید با مقاله زیر آشنا شویم.

ورق گالوانیزه

ورق سیاه چیست؟

ورق سیاه نوعی فولاد با شکل یک ورق مستطیل ید مربع شکل است که به دلیل خواصی چون انعطاف پذیری بالا، دوام و مقاومت بالا، هزینه ارزان به منظورهای مختلفی به کار گرفته می‌شود. ورق سیاه به طور عمده در تعدادی از صنایع مانند کشتی سازی، ساخت و ساز عمران، مهندسی مکانیک استفاده میشود. علاوه بر این، از ورق سیاه برای ساخت رک های شبکه، قایق، قطار، کف خودرو... استفاده می شود.

فرآیند تولید ورق سیاه

فرآیند تولید ورق سیاه بسیار دشوار و پیچیده است و ساخت آن نیاز به مدیریت با سطح فنی بالا و همچنین استفاده از تکنولوژی بالا دارد. مواد خام فولادی تصفیه شده، به شکل بیلت یا صفحات فولادی ریخته می شوند. سپس ورق فولادی بسته به شکل مورد نیاز مشتری، لمینیت می شود یا در قالب موجود ریخته می شود.

مزایای ورق سیاه

برخی از مزایای برجسته ورق سیاه عبارتند از:

دارای سختی و دوام بالاست، ظرفیت باربری خوبی دارد و می تواند تاب خوردگی را در طول پردازش و حمل و نقل محدود کند.

در سایزها و ضخامت های مختلف قابل تولید است.

لبه ورق سیاه بسیار مرتب، زیبا و تیز است.

در ساخت این ورق، فولاد بسیار دقیق و یکنواخت پردازش می شود، هیچ زبری یل موجی روی سطح فولاد وجود ندارد.

ورق فولادی نورد سرد زیبایی شناسی بسیار بالایی دارد و با دقت بسیار بالایی ساخته شده است.

ورق فولادی نورد گرم نگهداری آسانی دارد، این ورق برای بسیاری از محیط های مختلف مناسب است و در برابر عوامل مضر محیط بیرون مقاوم است.

ورق گالوانیزه

طبقه بندی ورق سیاه

واحدهای تولیدی برای رفع نیاز کاربران اقدام به عرضه انواع ورق سیاه نموده اند که از جمله آنها می توان به انواع زیر اشاره کرد:

نبشی

ورق سیاه نورد سرد: ورق فولادی نورد سرد نوعی ورق سیاه است که در دمای معمولی نورد می شود. این نوع ورق سیاه کاربرد گسترده ای دارد. دارای زیبایی شناسی بالا، ظاهر زیبا، سطح صاف، براق و بدون سوراخ در لبه است.

ورق سیاه نورد گرم: فولاد با لمینیت توسط آسیاب نورد گرم در دمای بالا، بیش از 1000 درجه سانتیگراد تولید می شود. ویژگی های ورق فولادی نورد گرم این است که با رنگ آبی تیره مشخص است، گوشه های ان نیز تیز نیستند.

ورق فولادی نورد گرم نگهداری آسان و استحکام بالایی دارد و تحت تأثیر محیط قرار نمیگیرد.

کاربرد ورق سیاه

این ورق در تیرهای پل استفاده می‌شود، آنها از طریق جوش یا پیچ و مهره، پرچ به یکدیگر متصل می شوند تا یک ساختار محکم ایجاد کنند. آنها در مکانیک به بدنه ماشین های فلزی، محفظه های کاهنده تبدیل می شوند. در صنعت خودرو سازی از این ورق برای ساخت قاب، شاسی، کفی، روکش صندوق عقب خودرو استفاده می شود. از ورق سیاه در صنعت برق برای تولید محصولاتی مانند استاتور پمپ های آب، فن ها بهره گرفته می‌شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس