به گزارش مشرق، علی حسینی رئیس پلیس فتا استان خوزستان درباره برخی از جرائم فضای مجازی اظهار کرد: اخیرا مجرمین سایبری با طراحی برنامههای مخرب و جعلی در قالب فیلترشکن (VPN) به دنبال نفوذ به گوشیهای تلفن همراه و سرقت دارایی ارزی و ریالی کاربران هستند.
وی در همینن ارتباط بیان کرد: یکی از این موارد مجرمانه، بدافزار OpcJacker است که از طریق فیلترشکنهای جعلی در تلفنهای کاربران نصب و اقدام به سرقت از اطلاعات کاربری و مالی دارندگان ارز دیجیتال میکند.
رئیس پلیس فتا استان خوزستان اضافه کرد: یکی از عملکردهای مخرب بدافزار OpcJacker این است که هر فعالیتی که کاربر روی رایانه یا تلفن همراه خود انجام میدهد، ثبت میکند. به این صورت که قادر به گرفتن اسکرین شات از صفحه نمایش کاربر است و به آن اجازه می دهد تا هر گونه اطلاعات حساس افراد مانند رمز عبور، شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی کاربر که روی صفحه نمایش داده میشود، ضبط کند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که در حوزه خرید و فروش یا نگهداری ارزهای دیجیتال بدون دانش کافی و با غفلت از امنیت آن وارد میشوند باید بدانند که ورود به دنیای ارز رمزها دانش و تخصص خود را میطلبد و هر گونه بیدقتی یا اعتماد در این ارتباط مساوی با از دست رفتن سرمایه آنها است.
حسینی گفت: توصیه پلیس فتا به هموطنان عزیز این است که جهت جلوگیری از نصب بدافزار بر روی تلفن همراه چند نکته مهم رعایت شود: اول اینکه به هیچ وجه بدون اطلاعات و مهارت کافی وارد مباحث ارز دیجیتال نشوید. دوم اینکه اپلیکیشنها و برنامههای مورد نیاز خود را از اپ استورها و مراکز معتبر دانلود کنید. همچنین حتماً به مجوزهای درخواستی هنگام نصب یک اپلیکیشن دقت کنید. در آخر هم اینکه از یک آنتی ویروس و برنامه امنیتی بر روی تلفن همراه خود استفاده کنید.
رئیس پلیس فتا استان خوزستان در پایان سخنان خود به همطنان توصیه کرد: کاربران اینترنت برای ارتباطگیری و گزارش موارد مجرمانه در فضای مجازی میتوانند به آدرس سایت پلیس فتا www.cyberpolice.ir قسمت مرکز فوریتهای سایبری مراجعه کنند.