کد خبر 1493118
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۲:۳۰
چگونه نفخ انواع حبوبات را از بین ببریم؟

روشی برای گرفتن نفخ حبوبات وجود دارد که همان خیس کردن آنها پیش از پختن هست. در ادامه در مورد نحوه خیساندن حبوبات صحبت خواهیم کرد.

به گزارش مشرق، حبوبات خشک یکی از مغذی‌ترین موادی است که در دسترس بیشتر افراد است. پیش از پختن حبوبات خشک، باید آن‌ها را خیس کنید. ولی بعضی افراد به دلیل نفخی که حبوبات دارند نمی توانند از این مواد استفاده کنند روشی برای گرفتن نفخ حبوبات وجود دارد که همان خیس کردن آنها پیش از پختن هست. در ادامه در مورد نحوه خیساندن حبوبات صحبت خواهیم کرد.

روش صحیح خیساندن حبوبات

حبوبات یکی از مهم‌ترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که استفاده از آن‌ها مکررا از طرف پزشکان و کارشناسان تغذیه توصیه شده است. هر کدام از حبوبات به نوع خود برای بدن موثر هستند و نمی توان آن‌ها از برنامه غذایی حذف کرد. حبوبات بهترین جایگزین برای افرادی است که به هر علتی منع مصرف گوشت دارند و می‌توانند پروتئین مورد نیاز بدن‌شان را با استفاده از حبوبات تامین کنند.

ولی حبوبات اگر به درستی تهیه و طبخ نشوند، باعث نفخ و درنهایت دل درد و دل پیچه خواهند شد. بهترین راه برای این مشکل این است که پیش از پخت حبوبات نفخ آن گرفته شود که این کار از راه خیساندن حبوبات انجام می‌گیرد. برای خیلی ها این سوال وجود دارد که هر کدام از انواع حبوبات را باید چه اندازه و چه مدت زمانی خیساند. ما در ادامه به این سوال پاسخ داده ایم.

حبوبات را آبکشی کنید

ابتدا حبوبات را پس از تمیز کردن در یک صافی یا آبکش بریزید و زیر آب سرد از شیر آب بشویید. همان طور که حبوبات زیر آب سرد هستند، دستان خود را از لابه لای آن‌ها برده تا اطمینان پیدا کنید که همه حبوبات به خوبی آبکشی شده‌اند.

شیوه های خیساندن حبوبات

خیساندن سریع

در این شیوه، حبوبات را در آب ریخته و برای ۵ دقیقه با حرارت بالا و برای ۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. آنگاه حبوبات را در همین آب برای یک ساعت بخسیانید. این به معنی پخته شدن حبوبات نیست بلکه تقریبا معادل ٨-١٠ ساعت خیساندن حبوبات است و باید پس از یک ساعت حبوبات را به صورت کامل بپزید.

استفاده از فلاسک چای

در این شیوه می توانید حبوبات را در فلاسک ریخته و بر روی آن، آب جوشیده بریزید و برای یک شب در آن بخیسانید. به این ترتیب مدت زمان پخت حبوبات هم کمتر می شود.

خیساندن طولانی

در این روش حبوبات را باید بشویید و برای مدت زمان حداقل هشت ساعت در آب خیساند. خیلی بهتر خواهد بود که آنها را به مدت یک شب در آب بخیسانید. با این حال، اگر آنها را به مدت بیش از ۱۲ ساعت گذاشته خیس بخورند، ممکن است بافت و مزه خود را از دست بدهند.

مطمئن شوید که آب کافی برای خیساندن لوبیاها در ظرف باشد به صورتی که تمام مدت خیس خوردن، آب روی حبوبات را گرفته باشد. این کار خیلی اهمیت دارد به این علت که حبوبات با جذب آب بزرگتر شده در نتیجه سطح آب پایین می‌آید. پیش از پخت خیسانده شده، آبی که به منظور خیساندن مورد استفاده قرار داده بودید را خالی کنید.

مدت خیساندن انواع حبوبات

شیوه های خیساندن حبوبات با هم یکی است؛ ولی زمان خیساندن حبوبات و پخت آنها با هم فرق دارد. برای همین باید این محصولات را به طور اصولی بخیسانید تا زمان پخت هر کدام از آنها به حداقل برسد.

لوبیا چشم بلبلی را با استفاده از شیوه های خیساندن حبوبات برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت بخیسانید و آنگاه برای ۵۰ دقیقه بپزید.

لوبیا سفید و قرمز هم باید برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت خیس بخورند و در مدت ۵۰ تا ۹۰ دقیقه می پزند.

ماش و نخود را هم باید با استفاده از شیوه های خیساندن حبوبات تا ۱۰ ساعت بخیسانید. برای پخت آنها هم به ۵۰ تا ۹۰ دقیقه زمان احتیاج است.

منبع: بیتوته

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • RO ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    6 0
    این قبیل مطالب را در حداکثر در چهار سطر مشروح میتوان نوشت. بنابر این از توضیح مشروح مکرر در حد وراجیهای پای تلفن پیرزنانه خودداری کنید.
  • US ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    1 0
    بهترین روش رو بنده خدمتتون عرض میکنم. این روش هم سریع است، هم زمان پخت را کم میکند، و هم نفخ را از بین می‌برد. پوست حبوبات عامل اصلی خیس نخوردن آنها، و موادی که به آنزیمهای پپسین، و تریپسین... در دستگاه گوارش می‌چسبند و انها را غیر فعال میکنند، بعلاوه مقداری صاپونین در حبوبات عامل اصلی نفخ است. این روش همه مشکلات را تا حد زیادی از بین میبرد. حبوبات را با کمی آب بشویید. سپس به ازای حجم آنها، ۳ برابر آب داغ بیافزایید. به ازای هر کیلو حبوبات ۲ قاشق چایخوری بیکربنات سدیم اضافه کنید و بگذارید تا یک ساعت خیس بخورد. سپس، آنرا با حرارت بالا به جوش آورده و بسته به نوع و کهنگی حبوبات بین ۳ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. نگذارید به حدی بجوشد که آب شروع به تیره شدن کند. سپس حبوبات را با آب سرد چند بار خوب آب بکشید و اینبار دو برابر حجم آن آب اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بین ۱۰ تا ۶۰ دقیقه بر اساس نوع حبوبات و کهنگی آنها بجوشد. نمک را تا پایان پخته شدن اضافه نکنید. حبوبات ریز مثل عدس زمان کمتری نیاز دارند، حبوبات درشت‌تر مثل نخود و لوبیا به زمان بیشتر. اگر حبوبات خیلی کهنه شده باشند اندازه آنها کوچکتر ولی سخت‌تر و دیرپزتر می‌شوند و به زمان بیشتری نیاز خواهند داشت. جوش شیرین، نفوذ ناپذیری حبوبات نسبت به آب را از بین برده یا تقلیل میدهد، و موجب تورم آنها در اثر جذب آب میشود. برای پخت نهایی جوش شیرین اضافه نکنید. میزان بیشتر جوش شیرین و جوشاندن بیشتر، طعم و رنگ و بافت حبوبات را خراب میکند. بهتر از زودپز. بپزید و نوش جان کرده و دعای خیر عنایت بفرمایید.
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    9 0
    اینهمه بلغور کردی اصلشو نگفتی . باید آب حبوبات خیسیده شده چند بار عوض بشه تا نفخشون گرفته بشه . با یکبار خیسوندن همچنان نفخ دارن خصوصا نخود و لوبیا
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    0 0
    لپه چی؟
    • IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      0 0
      لپه چون دیگه نخود نصف شده لذا بادش دررفته!!!خخخخخخخخخخخخخخ
  • البحرین لنا IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    0 0
    دوستان تجربه شخصی من :حبوبات و اصلن شوک بهش وارد نکنید و قورباغه پز ش کنید طبق همین طریقه که ۱۰ تا ۱۲ ساعت بخیسونیدش و چند بار ابش عوض کنید بعد بااب سرد روی شعله کم ! بگذارید بپزه این طوری بهتر پخته میشه!
  • حسن NO ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    0 0
    ماش و خیس کنی، حالت خوبه. ماش کلا نیم ساعته می پزه
  • هادی IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    2 1
    خدایی که حبوبات رو آفریده نمیفهمیده نفخ شون ضرر داره ؟ اگر خدا چیزی رو آفریده حتما لازم بوده ، همین نفخ نخود برای همه مردا اگر میخوان مرد باشن لازمه ، اگر نمیخوان هم که هیچی دیگه
    • US ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
      0 1
      آقا هادی عزیز، نفخ حبوبات خاصیت داره، اما نه برای انسان، بلکه برای گیاه. اینها نوعی سیستم دفاعی و ایمنی هست برای گیاهان تا از خورده شدن توسط حیوانات بیشتر در امان باشن. گیاهانی که تلخی، تندی، نفخ، سوزش، ... بوجود میارن و موادی مثل تاننها، اسید اگزالیک اسید سالیسیلیک، اسید فرمیک، اسید نیکوتینیک، یا خود نیکوتین، و انواع و اقسام آلکالوئیدها و هتروزیدها و سیانوئیدها و صاپونینها .... دارن ، اونها رو بعنوان قسمتی از سیستم دفاعیشون تولید میکنن که ممکنه خواص متابولیک دیگه ای بعضا داشته باشن، ام اونچه که مسلم هست، عمده این مواد بمقدار زیاد برای انسان و سایر حیوانات و حشرات یا سمیت دارند یا اختلال گوارشی و حساسیت و ... ایجاد میکنن. اگرچه بعضا در دز کم خاصیت درمانی دارن.
  • البحرین لنا IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
    3 0
    دوستان در فصل گرما هستیم لطفن مواظب مارها و نیش عقرب بخصوص در روستاها باشین!
  • IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    0 0
    کمی جوش شیرین در آب بریزید وبعد ازخیس خوردن حبوبات راآبکشی کنید .
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    0 0
    بنظرم اگه بخوریم و....درکنیم خیلی راحت تر و کم دردسرتر است!!!!!!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس