به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، عليرضا افشار با اشاره به هماهنگيهاي صورت گرفته بين وزارت کشور و سازمان ملي جوانان افزود: در حال اجراي طرح «آسان سازي ازدواج» هستيم، به طوري که افراد ميتوانند تنها با پرداخت 300 هزار تومان، مراسم ازدواج خود را برگزار کنند.
وي ادامه داد: اين خدمات شامل کرايه خودرو عروس، فيلمبرداري، سالن پذيرايي و سرو ميوه و شيريني بوده که توسط بنياد ازدواج آسان ارائه ميشود و به طور ميانگين تاکنون 90 هزار زوج اين خدمات را دريافت کردهاند.
همت ازدواج با جوانان، جهيزيه عروس خانمها با ما
به گفته معاون فرهنگي ـ اجتماعي وزير کشور در اين طرح جهيزيه نوعروسان هم با مبلغي در حدود 700 هزار تومان در اختيار زوج قرار گرفته و در مجموع آنها با يک ميليون تومان که تمامي آن هم در قالب يک وام قرضالحسنه ارائه شده، ميتوانند ازدواج کرده و زندگي خود را تشکيل دهند.
وي همچنين به لزوم آموزش و اهميت آن در بدو ازدواج تاکيد کرد: علاوه بر خدمات مادي، بحث خدمات توجيهي و فرهنگي نيز خواهيم داشت، چرا که يکي از دلايل بالا رفتن سن ازدواج، مراسمات دست و پاگير است و هم اکنون در حال توسعه آن در کل کشور هستيم.
همه جوانان سوار بر قطار ازدواج شوند
افشار با اعلام اين که در آينده نزديک همه جوانان در بنياد ملي ازدواج آسان و پايدار عضو خواهند شد، خاطر نشان کرد: اين بنياد به مانند قطاري که همه جوانان بايد براي ازدواج سوار بر آن شوند و در همين راستا هم موافقتنامه همکاري در امر ازدواج جوانان ميان وزير کشور و رييس سازمان ملي جوانان مبادله شده است.
وي درباره ضرورت تشکيل اين بنياد، تصريح کرد: اين بنياد براي ساماندهي و حمايت از شبکههاي خيرين و فعالان ازدواج در استانها تشکيل شده است.
معاون فرهنگي ـ اجتماعي وزير کشور تاکيد کرد: بر اساس مصوبات شوراي اجتماعي کشور و شوراي عالي جوانان در اجراي قانون تسهيل در امر ازدواج جوانان تلاش گستردهاي براي ارائه خدمات و تسهيلات در امر ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، کاهش تجملات و پايداري ازدواج و تحکيم بنياد خانواده آغاز شده که با همکاري و مشارکت مردم، نهادهاي عمومي و تشکلهاي غير دولتي تحقق مييابد.
دبير شوراي اجتماعي کشور ايجاد بنياد ملي ازدواج آسان و پايدار و شبکههاي فعالان ازدواج استانها را بستري مناسب براي ساماندهي و تقويت اقدامات داوطلبانه خيرين، کارشناسان و صاحبنظران امور ازدواج و خانواده عنوان کرد.
وي اضافه کرد: بحث تحکيم و تعالي خانواده و کاهش طلاق به عنوان دومين فصل مورد توجه در اين طرح است که بر اساس آن مساله تسهيل ازدواج و کمک به آسان سازي آن مورد توجه قرار گرفته است.
افشار ادامه داد: با مشارکت سازمانهاي دست اندرکار و خيرين قصد ايجاد و تشکيل بنياد ازدواج آسان را داريم تا از طريق کمک به تهيه تجهيزيه و تامين هزينهها زمينه ازدواجهاي آسان براي جوانان را در کشور مهيا کنيم.
آموزش مهارتهاي زندگي الزامي ميشود
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود از الزامي شدن «آموزشهاي قبل از ازدواج» و «مهارتهاي زندگي» خبر داد و يادآور شد: بر اين اساس مسايل مربوط به آيين زندگي با توجه به آداب و رسوم ايراني و اسلامي مورد توجه قرار ميگيرد تا با تثبيت و گسترش آيينهاي بومي و اصيل از ترويج رويکردهاي غربي در جامعه مقابله شود.
براي طلاق چاره انديشي کنيد
معاون فرهنگي ـ اجتماعي وزير کشور ضمن هشدار به تمامي دستگاههاي فرهنگي و اجرايي کشور نسبت به افزايش آمار طلاق در جامعه، ادامه داد: افزايش طلاق يکي از شاخصهاي نامطلوب آسيبهاي اجتماعي است که بايد براي آن چاره انديشي شود.
وي اظهار کرد: آموزش مهارتهاي زندگي در سه مقطع قبل از ازدواج، در آستانه ازدواج و پس از ازدواج با رويکرد آشنايي روابط سالم با همسر، شيوههاي تربيت فرزندان و ساير آموزههاي ديني از مهمترين برنامههاي کاهش طلاق در طرح تحول اجتماعي است.
افشار با اشاره به اهميت ازدواجهاي ساده و آسان، عنوان کرد: مهريه همسرم، يک جلد قرآن مجيد، يک تفسير الميزان و يک سفر حج بود.
وي بيان کرد: به همه جوانان به ويژه آنهايي که در آستانه ازدواج هستند، توصيه ميکنم، براي تعيين ميزان مهريه از سنت پيامبر و حضرت علي (ع) پيروي کنند.
معاون فرهنگي ـ اجتماعي وزير کشور در ادامه تصريح کرد: طرحي که اين روزها از طرف سازمان ملي جوانان درباره مهريه متعارف و 14 سکهاي ارائه شده است، ميتواند زمينه ساز کاهش ميزان مهريه در کشور باشد.
به باور وي ارائه اين گونه طرحها مفيد اما ناکافي است، چرا که براي ترويج فرهنگ ازدواج بايد به سه اصل آسيب شناسي ازدواج ، آموزشهاي قبل از ازدواج و ارائه الگوهاي صحيح به جوانان توجه داشت.
معاون فرهنگي ـ اجتماعي وزير کشور گفت: با هماهنگي سازمان ملي جوانان ، همه زوجها را با 300 هزار تومان به خانه بخت ميفرستيم.